Novi zaplet u slučaju Šimić

ljubuski.info

Suradnici Josipa Šimića, Boris Kordić i Josip Kvesić pobjegli su iz BiH.

Pripadnici SIPA-e od četvrtka ujutro tragaju za njima, ali ih nisu pronašli na adresama u Hercegovini.

Prema spoznajama, Boris Kordić u srijedu je u podnevnim satima napustio BiH i to svega sat vremena nakon što je glavna državna tužiteljica Gordana Tadić poslala naredbu SIPA-i kojom je tražila obustavu svih aktivnosti u vezi sa slučajem Šimić.

Josip Kvesić BiH je napustio tri dana nakon što je Josip Šimić Tužiteljstvu BiH dostavio krivotvorene akte SIPA-e kojim je pokušao dokazati da ta Agencija nezakonito prisluškuje glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić i potpredsjednicu VSTV-a Ružicu Jukić.

Inače, od trenutka uhićenja Josipa Šimića vlada potpuna zbrka među pravosudnim i policijskim agencijama. Nakon što je Tužiteljstvo Kantona Sarajevo izdalo naredbu za uhićenje Josipa Šimića zbog sumnje da je krivotvorio službene dokumente SIPA-e, reagiralo je Tužiteljstvo BiH koje je tražilo izuzimanje spisa sa županijske razine. Po njima je Josip Šimić svjedok, a ne osumnjičeni i treba imati punu zaštitu države.

Međutim, nakon što je Šimić, tijekom prvog ispitivanja u SIPA-i, u svojstvu osumnjičenog otkrio da je navodne transkripte razgovora dobio od osoba koje su se predstavili kao inspektori SIPA-e, u Tužiteljstvu BiH zavladala je dodatna panika. Stoga je glavna državna tužiteljica u srijedu popodne, poslala naredbu SIPA-i da hitno obustavi sve radnje prema Josipu Šimića.

Međutim, prije nego je naredba dostavljena, Šimić je kao 'inspektore SIPA-e' identificirao bivše službenike Službe s poslove sa strancima - Borisa Kordića i Josipa Kvesića.

Njima dvojici već se sudi na Sudu BiH zbog korupcije i zloupotrebe položaja i ovlasti.

zurnal.info

Komentari

Zloporaba položaja i ovlasti je kazneno djelo u BiH osim u Ljubuškom

biže u hrvacku [ * neprimjereno * ]čići sve će to hrvacka izručit čim dođe nova vlast u bih-dolijaju [ * neprimjereno * ]čići

Hoce li im u bijegu pomagati njihove pajde janjicari iz ljubuskoga i duvna? Vrijeme je da se krene ka buducnosti sa ljudima koji nisu rekearili i nisu kupovali diplome. Zato molimo urednika i urednistvo ovog portala da prenese i istinu o tom slucaju inace ce uzalud biti sve....sve vam je to dragi nasi povezano....ali o tom ce Sud BiH dati jasana odgovor uskoro...

Ja sam zgodna,lijepa,bistra,pametna,vrijedna poznajem materiju vladam situacijom tako su mi rekli ustranci

Jad i tuga! Ovakvi ljudi biraju suce i tužitelje i ocjenjuju rad sudaca i tužitelja. Zbog toga se potpuno raspao pravosudni sustav i nema trećeg stupa vlasti. Javnost uglavnom ne zna što sve suci i tužitelji u svojim odlukama hoće napisati. Mnoge njihove odluke su teška kaznena djela i svojim odlukama ruše pravni sustav i pravni poredak. To je strašno!

sve kadar KOS Mije Krešića.

Vlast je kriva za sve negativno u bih

Na ovom portalu se brisu pametni komentari a ostaje ovo kokodakanje

Novi zaplet u slučaju Šimić

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari