Protiv ravnatelja policije ZHŽ Milana Galića podnešena kaznena prijava

ljubuski.info

Višegodišnje skrivanje kriminala u suradnji s Tužiteljstvom ZHŽ kojeg vodi kontroverzna tuziteljica Vesna Ćavar rezultiralo je podizanjem kaznene prijave protiv ravnatelja policije Milana Galića u slučaju Miroslava Galića, pravomoćno presuđenog kriminalca i sadašnjeg prvog čovjeka Krima PU Posušje.

Informacija je priopćena iz Odjela kriminaliteta MUP-a ZHŽ. Prema dokumentaciji Federalne uprave policije, kazneno djelo zataškavanje krivotvorenja rješenja oko Miroslava Galića traje već nekoliko godina, a provoditelj lažnog istražnog postupka je bio upravo sadašnji ravnatelj policije Milan Galić. Uz ovu činjenicu treba dodati i javno priznanje od strane Milana Galića kako su rješenja, što ih je izrađivala Kadrovska služba MUP-a kojima je Miroslav Galić postavljan na funkcije, nezakonita.

Dokumentacija koja seže još u 1997. godinu potvrđuje bliskost Milana i Miroslava Galića.

U zataškavanje upleteni Vesna Ćavar i Mladen Hrstić

Tužitelj Mladen Hrstić stoji iza Naloga o neprovođenju istrage, a isti je,iz samo njoj, a možda i drugima poznatih razloga, potvrdila i glavna tužiteljica Vesna Ćavar. Zbog te činjenice, protiv ovo dvoje tužitelja i postupaka koji nemaju nikakve veze s pravom i zakonima, podignuta je kaznena prijava. Ista se putem nekoliko osoba na visokim političkim pozicijama na federalnoj razini želi zataškati, doznaje se iz Federalnog tužiteljstva.

Tužiteljica Vesna Ćavar godinama izvrsno surađuje s Galićima, s posljedicom zataškavanja kriminala, ne samo u MUP-u, već i drugim razinama vlasti. Tako još nije utvrdila tko kriminalcima daje dozvole za oružje, krivotvori potpise, izdaje dozvole za oružje mimo zakona, krade gorivo..... , a da o "banalnijim" kaznenim djelima ne govorimo. Zbog jako uspješne suradnje, nagrađena je od ministra Zdravka Borasa plaketom.

Uz sve navedeno, Vesna Ćavar je pokazivala izvrsno poznavanje pravne struke kada je, sa svojim tužiteljima podizala optužnice protiv nedužnih osoba u ZHŽ.

Ovakva mreža korupcije i bezakonja teško da bilo gdje drugdje postoji. Tužiteljica Ćavar, za svoj svekoliki doprinos vladavini "prava", prima tisuće KM proračunske plaće. Tužitelji također, a isto tako i Ravnatelj policije Milan Galić.

Zbog svega ponovno je zatrazena suspenzija Vesne Ćavar i Mladena Hrstića, jer je kriminal oko Miroslava Galića nemoguće zataškati.

HDZ BiH šuti kao zaliven, izuzevši pojedine pokušaje pritiska na tužitelje u Sarajevu. Zašto se se u ovoj stranci boje procesa oko Miroslava i Milana Galića i sadašnjeg ministra Zdravka Borasa?

Glas naroda

boje se domino efekta -da pane tava na pod puna krupni riba

uskoro u ljubuški dolazi demokracija i lustracija

Sprega sve to treba u Zenicu

radiće zenica u tri smjene biće dugoprstića sa rukom na srcu dosta

Parkovi se zadužuju u ime Općine Vedran i Barba sve ovo vode u propast

Protiv ravnatelja policije ZHŽ Milana Galića podnešena kaznena prijava
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari