HNS je sredstvo da HDZ BiH ugasi sve ostale stranke

ljubuski.info

Predsjedništvo HDZ-a 1990. na posljednjoj sjednici održanoj prošlog petka u Livnu razgovaralo je o istupanju ove stranke iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS), a konačnu odluku o tome donijet će Središnji odbor stranke koji će biti održan 7. listopada ove godine.

Izvori bliski ovoj stranci tvrde kako je odluka o istupanju HDZ-a 1990. iz HNS-a već donesena u ovoj stranci, no u HDZ-u 1990. kažu kako Predsjedništvo nije donijelo takvu odluku, već će to učiniti Središnji odbor.

Odluka na Središnjem odboru

Predsjednik HDZ-a 1990. Ilija Cvitanović kaže kako će na Središnjem odboru biti donesene sve važne odluke, pa i ta o daljem sudjelovanju HDZ-a 1990. u HNS-u.
Predsjedništvo nije donijelo takvu odluku. Na Središnjem odboru ćemo donijeti odluku o nastupu na izborima, kao i strategiju političkog djelovanja HDZ-a 1990., kaže Cvitanović.

Ipak priznaje da ima puno razmišljanja u stranci u tom smjeru.
To je odluka koja iziskuje hladnu glavu, dodaje Cvitanović.

Predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990. Nediljko Rimac otvoreno kaže kako više ne vidi razloga da HDZ 1990. bude dio HNS-a.

Rimac potvrđuje kako je na posljednjoj sjednici Predsjedništva razgovarano o toj temi i kako je raspoloženje u stranci takvo da se istupi.
HNS nije ono što bi trebao biti, već je sredstvo da HDZ BiH ugasi sve ostale stranke. Mi ne vidimo razloga za ostanak u HNS-u, ističe Rimac.

Dodaje kako je odlučeno ovo pitanje razmotriti na još jednoj sjednici stranačkog Predsjedništva, te potom predloži na razmatranje Središnjem odboru koji će donijeti konačnu odluku.
Sve što je HDZ 1990. predložio u HNS-u nije prošlo. Nijedan naš prijedlog ne može proći. Naš predsjednik ne može biti predsjednik Glavnog vijeća HNS-a, već je to Božo Ljubić, čovjek bez morala i karaktera koji bi da prelazi rubikone i ratuje s tuđom djecom, a svoju je smjestio u sigurne fotelje i sigurne europske destinacije, kaže Rimac.

Navodi kako je ogorčen cijelom situacijom, te da i svog sina ispraća u Njemačku.
Nema druge već čekati izbore i bagru srušiti, odrješit je predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990.

Rimac je jedan od čelnih ljudi HDZ-a 1990., a sudeći po njegovim izjavama, ova stranka ima u planu samostalno na izbore 2018. i to kao glavni konkurent HDZ-u BiH.

Nastupi na izborima

Gotovo sve stranke s hrvatskim predznakom djeluju u okviru HNS-a čiji rad je reaktiviran 2011. nakon što je tzv. "platforma" formirala vlast u Federaciji BiH bez HDZ-a.

Tadašnju vlast u FBiH činili su SDP, SDA, HSP BiH i Narodna stranka radom za boljitak. HDZ je tada kao odgovor na gaženje izborne volje hrvatskog naroda okupio sve hrvatske stranke u HNS kako bi se zajednički kreirali nacionalnu politiku i dali zajednički odgovor.

Interesantno je da je upravo HSP BiH potpisao sporazum o suradnji s HDZ-om BiH kako bi zajednički došlo do rješenja jednakopravnosti Hrvata.

HDZ 1990. ipak je i 2014. izašao samostalno na opće izbore. Na posljednjim lokalnim izborima zajednički nastup je dogovoren u općinama gdje Hrvati nisu bili u većini, ali je sve zajedničke kandidate dao HDZ BiH.

Sanja Bjelica Šagovnović | Dnevni list

Glas naroda

HNS=HDZ=KPJU
A ovi što ostaju u takozvanom HNS su robovi HDZ a ćane će iskočiti čim Čović prdne.

Probajte samostalno uvijek možete kao ovaj HSP

općine gdje vlada hdz bih su opustošene i popljačkane i uvijek im netko kriv izdaleka a ovaj hns je samo mazanje očiju zagrebu da se kao oni nešto bore za narod, 25 godina sijede na dvije stolice ako jedna propadne da je druga sigur i onda se pitate što odlaze mladi, ne zbog tita nego zbog čovića i njegovih potrčka koji 25 godina pljačkaju sami sebe

Jadovi jadni slipimisi zasli u slipu ulicu pa ne znaju di dalje haaaaa haaa

izbori 2018. su zadnja šansa da se pobijedi kriminal i udbaši HDZ-a, treba samo dočekati i pobijediti bagru.

2010. ste spasili ćiriličara i zauvijek izdali svoje birače. vi ste zlo.

Ovakvim neradom nikad a ja bi bio sretan da sam u krivu

Valja vam Čović kada treba biračke odbore dogovarati i u Dom naroda upadati

Sa Gašparom i Bakulom sigurno nećete ništa napraviti, otresite se tog otpada, poštene ljude na liste i nadajte se tek tada dobro mu, bar što se tiče naše županije... Inače ciao bella

Otpad ti je caca.Idi ote bezobrazni.

Samo Dijana Zelenika I Covke pada

Za Dijanu narode AHdz treba pokopat [ * neprimjereno * ] i kriminalci njih na sud hitno.

HNS je sredstvo da opet dokaže koliko ste vi nesposobni.
Vi ste najveće zlo Hrvatskog naroda, prvo idemo od vas pa onda dalje.
zlo koje se treba što prije ugasiti

Ti vjerovatno radiš u državnoj upravi pa se prepao da nebi otkaz dobio, još se da primjetiti da si iz partizanske kuće ili udbaške svejedno, za demokraciju nisi čuo, dobro te je obučio ćaća ili dedo partizan i sad si u HDZ i misliš da si Hrvatina samo radi tebi i takvih partizana nisam u HDZ....FUJ

HNS je sredstvo da HDZ BiH ugasi sve ostale stranke
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari