Besplatan tečaj engleskog jezika u Knjižnici Ljubuški

ljubuski.info

Knjižnica Ljubuški organizira besplatan tečaj engleskog jezika koji će voditi profesorica Monika Bošnjak. Naime, uvrštavanjem predmeta Engleski jezik u Nastavni plan i program devetogodišnjeg obrazovanja nastala je potreba za blagovremenim pripremanjem učenika za taj predmet.

Cilj tečaja engleskog jezika u Knjižnici Ljubuški je upoznavanje učenika s literarnim tekstovima, običajima i kulturom engleskog govornog područja. Tečaj se temelji na suvremenim metodama nastave i odabirom raznovrsnog materijala, kako bi se učenicima približio engleski jezik kroz obradu bajki, igru, pjesmu, radni materijal prilagođen tom uzrastu te interesima ciljne skupine, a težište je na razvijanju komunikativnih vještina u kojima gramatika preuzima funkciju sredstva za komunikaciju, a ne kao što je po tradicionalnim načelima nastave gramatika predstavljala konačni cilj učenja, u kojoj su se vještine govora, razumijevanja i slušanja zapostavljale.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti u Knjižnici Ljubuški do 10. rujna 2017. godine svakim radnim danom od 7 do 19 sati ili pak putem facebook stranice Knjižnica Ljubuški te putem telefona 039/831-829.

Knjižnica Ljubuški

Glas naroda

vizentarenova svastika, a sumnjam da će biti gratis, naći će on način da joj se plati

Nepotizam na djelu.Besplatno za učenika,aona će naravno naplatiti iz proračuna Općine.

gdje je bio oglašen natječaj za to????? kako se to radi, ja tebi ti meni....nemože to tako, slijedi prijava...

Vizentaner je dokaz da se sirotinja ne može baviti politikom osim u HDZ-u

Vizi ćuda radi... Bravo...

Nije tecaj da netko nauci engleski nego da Monika ima posla.

Samo im daji povoda da budu ljubomorni. Ivo bravo.

I ja kazem Bravo Ivo, trebao si dobro podjoniti obraz da dodjes do radnog mjesta. Svaka cast.

Nije narod g.l.u.p.nema besplatnog učenja

Preporod knjižnice.

Vizentaner je niko i ništa ustvari je izdaica svoih glasača.

i ujutra bi dobija naše glasove da ga naćure na listu ka i uvik

Vizentaner family u akciji. Lova se drpa. Uskoro će i sims nešto poučavat

Smece obicno.Kako ga nije stid

Bogoveti za dobrin konjem se prasina dize.

Kann jemand das auf deutsch übersetzen??

Stranka pravde i povjerenja podružnica Ljubuški održala je danas tiskovnu konferenciju koju su, kako su istaknuli, upriličili kako bi ljubuškoj javnosti ukazali na činjenično vrlološe stanje u kojem se nalazi Općina Ljubuški kojom neodgovorno i netransparentno upravlja aktualni načelnik Nevenko Barbarić (HDZ BiH).

Navedeno su, na protekloj 19. sjednici Općinskog vijeća Ljubuški, pomno obrazložili načelniku i vijećnicima, međutim nisu dobili argumentirano demantiranje navedenog od strane načelnika Nevenka Barbarića,a naprotiv, dobiše pregršt neprimjerenih uvrjeda i obmana javnosti, istaknuli su iz SPP Ljubuški.
Kako su naveli, poradi kontinuiranih manipulacija i obmana javnosti iznova pomno obrazlažu, ponajprije, temeljna dugovanja Općine Ljubuški:

-Kredit UniCredit bank 1.950.000 KM s dospijećem 1. 8. 2015. godine. Mjesečni obrok je 18.056,22 KM + kamate. Ostatak duga je 325.011,96 KM + kamate. (Izvor informacije Zaključak o usvojenju godišnjeg Izvješća o izvršenju proračuna Općine Ljubuški za 2013. godinu.)

-Kredit UniCredit bank 1.500.000 KM s dospijećem 2. 1. 2017. godine. Mjesečni obrok je 17.857,14 KM + kamate. Ostatak duga je 607.142,76 KM + kamata. (Izvor informacije Zaključak o usvojenju godišnjeg Izvješća o izvršenju proračuna Općine Ljubuški za 2013. godinu.)

-Kredit HYPO bank 2.315.000 KM s dospijećem 1. 8. 2021. godine. Mjesečni obrok je 26.102,12 KM s kamatom. Ostatak duga je 2.323.088,68 KM. (Izvor informacije Zaključak o usvojenju godišnjeg Izvješća o izvršenju proračuna Općine Ljubuški za 2013. godinu.)

-Kredit Razvojne banke FBiH s ostatkom duga od 2.900.000 KM. Općinsko vijeće je 2002. godine otplatu kredita prenijelo na JKP Ljubuški s jamstvom općine. (Izvor informacije Ugovor o kreditu za sanaciju komunalne infrastrukture sektor "vodoopskrba, kanalizacija i čvrsti otpad".)

-Dug prema vjerovnicima Native s kamatama prešao brojku od 3.000.000 KM. Glavnica duga je 2.312.000 KM kojoj se pridodaju zatezne kamate prema sporazumu od studenog 2011. godine po zakonskoj stopi od 12% i sudski troškovi. Općinski sud donio rješenje o ovrsi, na koje se Općinsko pravobraniteljstvo žalilo Županijskom sudu u Širokom Brijegu. Očekuje se rješenje Županijskog suda.

-Nabrojena temeljna dugovanja iznose preko 9.155.243,40 KM + kamate za prva dva nabrojana kredita.

-Navedenome treba pridodati i dug Javnog Komunalnog Poduzeća - općinskog poduzeća prema: radnicima, dobavljačima, državnim institucijama, Komunalnom Vrgorac (450 tisuća KM), dug koji je narastao na preko 8.000.000 KM. To pokazuje izvješće sadašnje uprave.

-Zatim, tekuća dugovanja, fondovi, Elektro Privreda HZ HB, dug Hrvatske knjižnice Ljubuški (50 tisuća KM) itd.

Ujedno, su istaknuli kako je kredit za vraćanje vjerovnicima "Native" nenamjenski potrošen, iako je OV Ljubuški donijelo odluku tim novcem isključivo zatvoriti dug za zemljište na Zvirićima.

"Dakle, ovdje se konkretno radi o zlouporabi ovlasti i položaja, što je krivično djelo", kazao je vijećnik SPP Ljubuški i predsjednik podružnice Ivica Vizentaner.

Istaknuo je i kako su prošli tjedan inspektori područnog ureda FUP-a u Mostaru, započeli istragu u konkretnom slučaju (Nativa) izuzevši dokumentaciju iz zgrade Općine i službe za financije.

Osvrnuo se i na sva propala javna poduzeća na prostoru Općine Ljubuški koja su, kako je kazao, doslovice "ispumpana", a novcima su upravljali pojedinci za vlastiti interes i interes politike na vlasti, upitavši se kada će uništavanju Općine Ljubuški i njezinih resursa doći kraj.

Prijedložila bih da organizirate tečaj i za odrasle? Pohvala za rad knjižnice.

Vizentaner je kazao kako Ljubušanke i Ljubušaci, koji su radili u upropaštenim poduzećima zaslužuju komadić pravde.

"Zaslužuju, ako ništa drugo, vidjeti i znati kako je došlo do propasti njihove imovine. Poduzeća od kojih su živjele stotine obitelji su šaptom pala. Prodaja tih poduzeća je javna stvar i ne smije biti obavijena velom tajne ili sumnje. Svaki građanin ima pravo znati kako se prodavala državna imovina i pod kojim uvjetima je kupovana", kazao je on.

Naglasio je da u posljednjih 10 godina Barbarićeva mandata proračuna iznosio oko 90 milijuna KM. Upitao se u što su ulagani novci ako je u Ljubuškom sve po pitanju gospodarstva propalo i ako nam je infrastruktura uništena - pogled na naše ulice govori o svemu.

"Posljednja ulaganja vezana za kanalizacijski sustav i cestu Bijača - Teskera te kružni tok su novci Europske Unije i Federalne uprave za ceste", naveo je VIzentaner.

Viza vrati se u politiku!!!

S obzirom na sve navedeno Stranka pravde i povjerenja podružnica Ljubuški traži od Nevenka Barbarića da podnese ostavku na funkciju načelnika Općine Ljubuški.

SPP će pokrenuti inicijativu u Općinskom vijeću Ljubuški, po zakonskoj proceduri za smjenom načelnika Nevenka Barbarića. Za navedeno je nužna potpora jedne trećine vijećnika (8 vijećnika) te vjeruju kako će se isto realizirati uz podršku oporbenih stranaka.

Na novinarski upit o vjerodstojnosti ovih navoda kao i suprotnih tvrdnji načelnika Barbarića, Vizentaner je kazao kako je sve prezentirano potkrijepljeno dokumentima, a da to načelnik Barbarić ničim nije demantirao.

Dopredsjednik podružnice SPP Ljubuški Petar Rašić informirao novinare kako će za dva tjedna biti prezentiran program političkog djelovanja Stranke pravde i povjerenja na razini općine Ljubuški.

/republikainfo.com/

SJEĆAŠ LI SE OVOGA VIZENTANČERČIĆU!
fujjjjjjjjjjjjj....

Za mene je besplatno najskuplje :-)..a sad o vizentaneru je glupo bilo sta reci..meni ga je iskreno žao...

DA NIJE ŽALOSNO BILO BI DONEKLE I SMIJEŠNO...

Budući da sam osobno, kao ujedno i vijećnik OV Ljubuški Igor Bradvica te značajan broj nadasve mladih osoba, voljan nastaviti aktivno političko djelovanje, doprinijeti poboljšanju uvjeta i kvalitete života na prostoru općine Ljubuški, u skladu s mogućnostima, znanjem i sposobnostima, dakle, raditi za opće dobro, što je zapravo veoma teško kao pojedinac, a znatno lakše kao član stranke, tj. zajednice ljudi koji imaju isti cilj - dobrobit svih, donijeli smo, stoga, odluku da ćemo ubuduće djelovati kao vijećnici i članovi Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine.

Dakle, nastavljamo časno, pošteno, kvalitetno i odgovorno djelovati, kao vijećnici i članovi HDZ-a BiH, na dobrobit svih žitelja općine Ljubuški

Ivica Vizentaner i Igor Bradvica i službeno postali članovi HDZ BiH
ETO TI GA NA!

nek objasni što zavodi mlade s humca okuplja ih po lovačkoj kući i roštiljima ko nakva sekta pamet im prosipa vrbuje u adeze

Doći će dan kad će govorit nismo bili članovi nismo mi donosili odluke itd

di mu nestade kum pero rasic veliki gospodin hvali se da ce i on u hdz marin ce ga podrzat

Vizentaner primjer za udžbenike. Klasika neljudskosti, primitivizma, političkog i ljudskog neidentiteta.
Davno je pljun-o sam na sebe i svoje rijeci. Još samo treba se pogledati u ogledalo i razmazati pljuvačku po licu.

Vizitaner je nekom balvan u oku. Nekog izjeda zavist, ljubomora poput karcinoma.

Postovani,nadasve i zaista vrli lokalni politićaru.
Ne bi' kod te djevojke poslao ni svoju zivinu iz kuce da joj ista pokaziva,a kamoli uci jezik da je 100x dzabe. Hvala.

Vizentaneru jeste platili racune od vode i struje ili vam je oprosteno.

oprošteno je, i voda i struja iu telefon... i ručak i večera......i sve što njima treba... mi plaćamo i šutimo...ajmo vile, ravulje, motike i godi bandu

Viza okreno humac za hdz i nevenka

Vizitaner je nekom balvan u oku. Nekog izjeda zavist, ljubomora poput karcinoma.
gost - 28. kolovoza 2017 - 22:25

Što bi to bio trn u oku, a šta to nije govorio o Ljubuškom grobaru Kim jong ilu, ovako kao što je u komentarima sa 19 sjednice OV preneseno.
Ovo je samo preneseno iz medija, jbg. sada kada je postao Kimov [ * neprimjereno * ]ovir smeta jel' da....
eeeeeeeeeee ne meže se pr*uknuti a da ne uđe vizionare umal' fratare...

Ovo je mali grad ili budi dosljedan sebi ili suti i ne cackaj mecku trece nema

Apsurd odlaska u Njemačku.
Hercegovački poduzetnici očajni: Nedostaje nam radnika građevinske struke

"To je posebno izraženo u Hercegovini"

OBJAVA: Ponedjeljak, 28. kolovoza 2017. 22:19
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.

Odlična informacija za ovih nekoliko neradnika koji kradu Bogu dane blateći druge.

hahahahah nema više ako ti se ne sviđa iđi!
pušiona rođeni, 35 KM dnevnica o svojoj 'rani, neosiguran i priča "šta bi ti tija posao i plaću" ohohooo, štucajte sada neka vam političari rade na dnevnicu.
ta do rata su ti isti gospodarstvenici bili na kruvu i vodi, pokralo se što se pokrasti moglo, neplaćali se radnici. doprinosi i državne dadžbine, sve ostavalo načisto, eeeeeeeee nemere više brale 12 sati o svojoj rani i oči po cili dan iskolačene, uvik malo.
Neka vam sada rade žene i vaša bahata dica koja su za noć više tršila no ste misečno radnika plaćali, sve bane na naplatu ter i vaš bezobrazluk, i sada puši Markaneeee!
No dade Bog njemačku pa evo nas amo ima nas samo tu je satnica od 10 EU - 17 EU i svaki prekovremeni min. plaćen k'o kunica, samo bižite od naših haj*ana oće za'ebati, ostalo sve pet.

Merkelice ti si najveća hrvatica, hvala ti!

TRAŽI SE SMJENA IVICE VIZENTANERA.
Čovjek nije nikad ni držao humac, štoviše ljudi ga sa humca preziru.
Humac je uvijek bio uz HDZ.

Vizentaner je lik koji će pokušati svakoga obmanuti u svom interesu, ponekad i uspjeti. Dali je to zbog stanja u svojoj kući, velike familije itd, ne znamo.
Čovjek koji je promijenio 2 stranke, vikao protiv HDZ-a i evo ga sad u HDZ-u.
Nadam se da če ga Babrarić u skorije vrijeme smjeniti sa mjesta koje obnaša.

e vala odsad cu zanj glasat jer je sposoban čovik i izabra pravu je stranku dosad je bija u krivin strankam

glasati ti možeš k'o što ti se i vrsta glasa, a glasovati ćeš kako ti se kaže i upre prstom.

Steta za onakav intelekt od profesorice da ne dijeli i ne prenosi svoje ogromno znanje.. samo naprijed !!

Besplatan tečaj engleskog jezika u Knjižnici Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari