Hodočastila 900 km za bolesnu rodicu

ljubuski.info

Mlada Širokobriježanka Josipa Galić, profesorica hrvatskoga jezika i sociologije, zaposlena u ženskom učeničkom domu "Marije Jambrišak" u Zagrebu na radnom mjestu odgojiteljice, proteklih tridesetak dana propješačila je Europom. Toliko joj je trebalo vremena pješice prijeći 900 kilometara.

Spoj tradicionalnoga odgoja i profesije inspirirao je mladu profesoricu krenuti na put, vjerujući kako će to pomoći njezinoj, teško bolesnoj rodici. Odlučila se za Camino de Santiago, španjolski naziv za rutu koju hodočasnici prelaze iz svih dijelova Europe, koja vodi u Santiago de Compostelu, grad u kojem se nalaze moći svetog apostola Jakova. Zbog toga ga još i nazivaju Putem Svetog Jakova. Popularno je to hodočasničko mjesto još od srednjega vijeka.

Jopa, kako je zovu prijatelji, otprije poznata po svom volonterskom radu s djecom u Keniji, iskazala je svoje dojmove na tom putu.

Vjera u bolje sutra

Postoji nekoliko verzija puta, ali klasična verzija je francuski put Svetog Jakova, koji sam prošla i sama. Odgajana u katoličkoj obitelji, poziv za put i nije bio veliko iznenađenje. U vremenu u kojem živimo, zaglušeni silnom tehnologijom, vijestima koje nas svakodnevno bombardiraju negativnošću, dođe čovjeku potreba za nekom promjenom, za zbližavanje s prirodom, za mirom sa samim sobom i, u konačnici, mirom u kojem ćeš svoje iskrene molitve usmjeriti k dragom Bogu...

Večernji list

Komentari

Svaka cast, Bog te blagoslovio.

Kapa do poda i naklon do istog!

Hodočastila 900 km za bolesnu rodicu

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto