Arafat i ostali ostaju na slobodi, moguće izricanje mjera zabrane

ljubuski.info

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim se usvaja žalba Tužiteljstva u predmetu protiv Gorana Nižića, zvanog Arafat i drugi, a koja se odnosila na zahtjev Tužiteljstva da se istima odrede mjere zabrane, dok se nalaze na slobodi.

Podsjećamo, prošlog je tjedna Vijeće Suda BiH ukinulo pritvor osumnjičenima, a Tužiteljstvo odbilo sa zahtjevom da im se odrede mjere zabrane, jer isti zahtjev nije podnesen blagovremeno. Tužiteljstvo je na takvu odluku uložilo žalbu, a Vijeće Suda BiH u srijedu je, nakon vijećanja, donijelo rješenje kojim se žalba Tužiteljstva usvaja i predmet je vraćen na ponovno odlučivanje. U skorije vrijeme zakazat će se ročište na kojem će Sud donijeti odluku o prihvaćanju zahtjeva Tužiteljstva da se osumnjičenima odrede mjere zabrane ili će isti zahtjev biti odbijen.

Goran Nižić zvani Arafat, Marko Nižić, Jozo Markić, Ferdo Vukoja, Mihael Menalo i Željko Brkić na slobodi su nakon šest mjeseci provedenih u pritvoru.

Svi su bili uhićeni u akciji kodnog imena 'X' koju su po nalogu Tužiteljstva BiH proveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem području Hercegovine.

Protiv spomenutih u tijeku je kazneni postupak zbog kaznenih djela Organizirani kriminal, u svezi s kaznenim djelom Teške krađe.

Obranu osumnjičenih zastupaju odvjetnici Irena Pehar, Lejla Čović, Nada Dalipagić, Josip Rudež, Nina Kisić, Ana Primorac i Senad Dupovac.

Navedena šestorka uhićena je na širem području Hercegovine u sklopu akcije 'X' koju su po nalogu Tužiteljstva i Suda BiH sredinom veljače ove godine izveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Sumnja se da je ova grupa sudjelovala u krađama skupocjenih vozila na području Hercegovine, a potom su ta ista vozila u dijelovima završavali na crnom tržištu naše zemlje te Hrvatske i Srbije.

Istražitelji sumnjaju da je organizator grupe bio Goran Nižić koji je u razdoblju od 2012. godine do dana uhićenja, sa ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, organizirao grupu radi krađe skupocjenih vozila te njihovog krijumčarenja i prodaje u našoj zemlji, Republici Hrvatskoj i Srbiji. Grupi su pristupili ostali osumnjičeni i svako je imao točno određene i podijeljene uloge i zadatke.

Nižić je, kako se sumnja, naručivao krađe skupocjenih vozila, a prethodno je osiguravao mjesta njihovog skrivanja, te mjesta i načine rastavljanja te daljnjeg prijevoza do kupaca tih dijelova.

Akcija je izvedena u suradnji s pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i policijskim službenicima Granične policije BiH, MUP-a Sarajevske, Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije. Izvršeni su pretresi objekata na deset lokacija.

Dnevni list

Komentari

Pustili ih bez mjera zabrane, l.o.p.o.v.i na slobodi.....
Žalosno kako sudstvo odlučuje?

Sad će opet Počet kralja auta.
Jednom [ * neprimjereno * ]-vazda [ * neprimjereno * ]

Sudovi u BiH su sramota

Čista samota!!!!!

Lijepi i zgodni momci, slatki i neodoljivi. Pusa

Posteni koda rade u posti

Svatko je nevin dok mu se ne DOKAŽE krivnja. Zatoo psst seljacine, malo edukacije nije na odmet.

Naručivao krađe??Pa tko je krao?

Gorana Nižića zv. ARAFATA dajte za ministra MUP-a.
Podršku će dobiti od Biže Momira i Pejića a policiju svu na unutarnju kontrolu !!!

A di je Viktor bivsi vrgoracki komunalac jeli on ima tu prste

Arafat i ostali ostaju na slobodi, moguće izricanje mjera zabrane

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto