Utvrđen prijedlog Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika

ljubuski.info

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, utvrdila i Parlamentu FBiH uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika FBiH, jer je utvrđeno postojanje određenih pravnih rješenja koja otežavaju njegovu primjenu.

Izmjenama i dopunama je ovaj zakon usuglašen s ostalim propisima, kao što je Zakon o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u tijelima vlasti FBiH, posebno u dijelu koji se odnosi na utvrđivanje osnovice za obračun plaće za državne službenike i namještenike u tijelima vlasti FBiH. Također je usuglašen s novim Zakonom o radu i Zakonom o izvršenju proračuna FBiH.

Rješenja ponuđena inoviranim Zakonom rezultat su njegove primjene, te primjedaba i sugestija datih u raspravama u Parlamentu FBiH, u postupku konzultacija provedenih sukladno Uredbi o pravilima za sudjelovanje zainteresirane javnosti u postupku pripreme federalnih pravnih propisa i drugih akata.

Naime, tijekom izrade Zakona obavljene su izravne konzultacije sa županijskim ministarstvima unutarnjih poslova i drugim zainteresiranim subjektima. Nositelj aktivnosti u vezi postupka konzultacija i razmatranja primjedaba i sugestija je bila Federalna uprava policije, koja praktično primjenjuje Zakon o plaćama i naknadama policijskih službenika FBiH.

Nadzor nad primjenom Zakona provode federalna ministarstva unutarnjih poslova, i financija i Policijski odbor koji rješava u drugostupanjskom postupku na rješenja ravnatelja Federalne uprave policije i drugih tijela nadležnih za donošenje odluka.

Glas naroda

Neka mi netko pojasni, šta je to usvojeno, način obračuna? Šta?

Opet će bosanci poštivat ovaj zakon i time policiji u Sarajevu davati plaće 30 % veće nego u našoj županiji a naši presvijetli vlastodršci će to obrazložiti da se radi o nekim višim nacionalnim interesima...
Uspješno završavaju započeto...

Nije meni žao milicije.Da je loše u njoj ne bi se na natječaj za milicajca javilo 500 kandidata i izabrani samo podobni i placeni.A velike kazne?Daj 20 kerima pa nastavi.

Kao prvo u raspodjeli poreznih prihoda sarajevski kanton ima koeficijent 2, a svi ostali kantoni uključujući i zapadnohercegovački imaju koeficient 1. Što znači od prikupljenih poreza na svaki milion maraka koji dobije zapadnohercegovački kanton u sarajevo legne 2 miliona maraka..
To je jedan od osnovnih razloga zašto policija i općenito zaposleni u sarajevskom kantonu imaju više plate jednostavno jer taj kanton dobija duplo više para nego svi ostali kantoni.

Ovo piše dipl. oec.

Ako je razlika u raspodjeli novca od poreza, zašto županijski zastupnici sa vrlo malo radnih sati imaju jednake ili više plaće kao oni u Sarajevskoj županiji?

Sarajevo ljubavi tvoja, kad ti je ovdje sve tako loše onda se lahgano preseliš u sarajevo i gore ćeš da cvijetaš kao cvijeće u blagostanju na tuđi račun

U ovoj državi znaš kakvo je uređenje ali ste rekli i naprijed ispisali svoje ubjeđenje zakon BIH kao FBIH je jasan i obavezujući što se tiče službenika i namještenika-najbolje je skratit policiju imati zaštitu u tužiteljstvu s namjerom ne uplaćivat doprinose odraditi fikciju od krize izmisliti i osmisliti nekoliko vanjskih i unutarnjih neprijatelja [ * neprimjereno * ]ma dati slobodu glas naroda zaliti nepotizmom na branitelje poslat specijalce da ih ometu.
Kriminalcu i lopovu dajte da upravlja i uređuje MUP-kriminalac godinama vrši istražne radnje ako se tko javi nasrni nanjega autom ili zaprijeti giljotinom i kidanjem glave s ramena.
Koliko koraka je učinjeno da se narodu policiji i službenicima dokaže kako vlada
Udbaški pokorna policija kojom se manipulira od strane politike dovela je svoj kredibilitet u pitanje.
Iz svih minulih događaja vidljivo je da je policiji pun kufer lopova koji je prestavljaju i vode !!!

Ovo piše milicajac.

Utvrđen prijedlog Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari