Hlebinski umjetnici na likovnoj koloniji u Grabu

ljubuski.info

I ovoga ljeta eminentni likovni stvaraoci naivne umjetnosti, došli su u likovnu koloniju "Drago Galić" u ljubuškom selu Grab, koja se ove godine održava 12 put.

Koloniju je osnovao akademski kipar Vinko Galić, koji je prvih pet godina osobno financirao njezino održavanje, a potom se uključila i općina Ljubuški, te nekoliko tvrtki podupiratelja.

Trajat će sedam dana, od 20. do 27. kolovoza, a potom će se slikari preseliti na Blidinje, gdje su pozvani na drugu likovnu koloniju od pet dana.

Na ovogodišnje likovno druženje i stvaralaštvo u Grab, došlo je deset slikara: Josip Gregurić (Koprivnica), Vladimir Dolenec (Hlebine), Branko Matina (Hlebine), Zlatko Kolarek (Hlebine), Josip Pongrac (Hlebine), oni su članovi Udruge hlebinskih slikara i kipara Naive, te Stjepan Ivanec (Pitomača), Mirko Horvat (Kloštar Podravski), Mirko Markešić (Stara Diklenica), Ivan Rođak (Bjelovar) i Ivan Rep (Podravske Sesvete).

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

U Grabu su svakakvi osim naivci

Akademski kipar Stjepan Skoko je iz Graba

eto zori musterija

Hlebinski umjetnici na likovnoj koloniji u Grabu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari