Bukvarević: Nema novca za braniteljski dodatak

ljubuski.info

Federalni ministar za pitanja branitelja Salko Bukvarević posjetio je danas razvojačene branitelje koji prosvjeduju ispred Vlade Federacije BiH, gdje ih je upoznao s njihovih zahtjevima koji mogu ili ne mogu biti riješeni. Kako kaže, kao suborac i ministar, pozvao ih je da idu kućama i ne čine nepravdu ni sebi, ni drugima.

Rekao sam im što smo to mi kao Vlada FBiH uradili. Konkretno, Zakon o pravima branitelja koji omogućava uspostavu i objavu registra branitelja upućen je u travnju ove godine prema Parlamentu FBiH. To je jedan od njihovih zahtjeva. Drugi Zakon o braniteljskim udruženjima upućen je u formi prijedloga prema Parlamentu FBiH, što je njihov drugi zahtjev da se definira reprezentativnost u predstavljanju braniteljskih organizacija. Od 1. kolovoza smo prihvatili da prestanemo s financiranjem rada braniteljskih udruga do donošenja ovog zakona, pojasnio je Bukvarević.

Sporazum koji su Vlada FBiH i resorno ministarstvo potpisali s deset braniteljskih organizacija Armije BiH i HVO-a, omogućava da u narednih pet godina na poziciji federalnog ministarstva ostanu sredstva te da se naknadno rasporede na transfer za rješavanje socijalno-statusnih pitanja. Kako kaže Bukvarević, na taj način bi se sustavno riješila pitanja branitelja.

S druge strane, branitelji ispred zgrade Vlade FBiH inzistiraju na braniteljskom dodatku koji, prema riječima Bukvarevića, ne mogu dobiti.

Braniteljski dodatak podrazumijeva novih skoro 300 milijuna u proračunu FBiH, koji mi trenutno nemamo. Pokušao sam još jednom da im objasnim da su Vlada FBiH i resorno ministrarstvo uradili sve što je u njihovoj naležnosti. Pozvao sam ih da se vrate svojim kućama. Naravno, oni su punoljetni ljudi i odlučivat će o svom statusu. Zamolio sam ih da ne čine ništa nepravedno niti prema sebi, niti prema drugima. Svaki dan smo ih pozivali da odrede svoje izaslanstvo koje će razgovarati s nama, ali oni to ne žele, zaključio je Bukvarević.

Glas naroda

Molio bih g ministra da objasni braniteljima kako ima novca za LAZNE časnike . nositelje odlicja .lazne branitelje i invallide te ine ljude sto crpe novac namjenjen braniteljima.Kad ce pripadnici HOS a ostvariti svoja prava tipa odlicja i mirovina .Dijelite podobnima HDZ I SDA i to nije fer Poznato je i to da su laznjaci poslusna glasacka masinerija.Laku vam noc svi moji posteni branitelji a vami laznim ce vec neko i nekad stati na na kraj Za dom spremni

kad se dogovorite koja vam je ustrojbena knjiga originalna a koju su pravili omer bašić i jurišićeva ekipa a i perina je nigdje veze.

...fasisto.

Salko ne pricaj gluposti !
Opce je poznato i imate napismeno od trazitelja rezolucije da braniteljski dodatak kosta cca 96 mil. KM .
Ti si nedavno izjavio da si osigura 100 mil. Nama vise i netreba !

Bukvarević: Nema novca za braniteljski dodatak
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentari ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari