Vlada i Neovisni sindikat uposlenih u osnovnim školama ZHŽ potpisali Kolektivni ugovor

ljubuski.info

Na jučerašnjem sastanku između predstavnika Vlade ŽZH i Neovisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama ŽZH u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke, potpisan je novi Kolektivni ugovor.

Ugovor su potpisali predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i predsjednica Neovisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama ŽZH Vesna Ćorluka.

Potpisivanju su nazočili potpredsjednik vlade i ministar financija Toni Kraljević, ministrica pravosuđa i uprave Anita Markić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić, kao i članovi Sindikata.

Podsjetimo, plaće veće za 5,5 posto samo su dio boljih uvjeta koje osigurava novi kolektivni ugovor. Naime, kao što smo već ranije pisali, rodilje će za vrijeme porodiljnog dopusta imati 100-postotni iznos plaće, s tim da će majke koje imaju troje i više djece moći, u razdoblju dok najmlađe dijete napuni dvije godine, raditi pola norme, a primati punu plaću.

Novim kolektivnim ugovorom regulirana je i isplata regresa, ali i jubilarnih nagrada za 10, 20 i 30 godina rada. Odlukom Vlade ZHŽ-a isplata jubilarnih naknada za 10 godina bila je ukinuta. Koeficijenti za djelatnike koji su pred mirovinom bit će povećani za 0,2, kako bi ostvarili veću mirovinu. Također, cijena prekovremenoga rada više neće biti 12 nego 15 KM po satu.

Kolektivni ugovor između Vlade Zapadnohercegovačke županije i sindikata potpisan je na razdoblje od godinu i pol dana.

Komentari

Prodane duse,love direktorska mjesta...

Koliko bi trebalo biti škola da rasporede sve sindikalce, prethodni još traju na položajima.

Postoje i drugi nacini kako zadovoljiti pohlepne predstavnike sindikata. Tajnica sindikata godinama nema normu i nista ne radi,a prima punu placu i sve ostale dodatke. Njezina prijateljica,clanica pregovarackog tima je za svoj doprinos u sindikatu dobila diplomu profesora.Sve su to usluge,milo za drago,a ti jadni narode ,cekaj!

Vlada i Neovisni sindikat uposlenih u osnovnim školama ZHŽ potpisali Kolektivni ugovor

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto