Borci ispred Vlade FBiH stupaju u štrajk glađu

ljubuski.info

Demobilzirani borci koji već više od dva mjeseca prosvjeduju ispred zgrade Vlade Federacije u Sarajevu najavili su da će danas stupiti u štrajk glađu.

Nekadašnji borci ne odustaju od svojih zahtjeva i tvrde da na pojedinačno ispunjavanje uvjeta neće pristati.

S obzirom na to da je Vlada ignorirala sve njihove zahtjeve, odlučili su se na drastičan korak.

Predstavnici demobiliziranih boraca kažu da su jednoglasno odlučili stupiti u štrajk glađu, kao opomenu Vladi da su još živi i da postoje.

Jedan od njih, Emir Softić iz Srebrenika, izjavio je kako su neki odlučili od danas prestati uzimati hranu.
Mi koji smo iz Teočaka, Srebrenika, Bugojna, Cazina i Sarajeva, stupamo u štrajk glađu jer, koliko vidimo, na ovaj način se ne možemo izboriti za prava, istakao je Softić.

On kaže kako većina onih koji prosvjeduju pred zgradom Vlade FBiH piju veliku količinu lijekova.
Dosta nas je psihički oslabilo, pijemo razne lijekove i ne znamo kako će ovo sve djelovati na pojedince koji su ionako bolesni i iscrpljeni, naglasio je Softić.

Podsjetimo, krajem srpnja u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu je potpisan Sporazum o dinamici realizacije rješenja braniteljskih zahtjeva, a nakon sastanka koji su s predstavnicima boraca koji prosvjeduju ispred zgrade Vlade FBiH održali federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, kao članovi Radne skupine koje je za rješenje braniteljskih zahtjeva formirala Vlada FBiH.

Sporazum, koji su potpisali predstavnici boraca iz 15 općina, podrazumijeva da Federalna vlada zatraži od kolegija oba doma Federalnog parlamenta hitno sazivanje izvanrednih sjednica domova i, po skraćenom postupku, razmatranje i usvajanje izmjena i dopuna Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji i tako osiguranu zakonsku osnovu za izradu i objavu Jedinstvenog registra branitelja i korisnika prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite, uključujući i bazu podataka svih oblika pomoći iz proračuna sa svih razina vlasti u BiH.

Federalna vlada se obvezala odmah u parlamentarnu proceduru uputiti Prijedlog zakona o braniteljskim udrugama od posebnog društvenog značaja koji utvrđuje reprezentativnost braniteljskih udruga, jasno definira njihovo organiziranje, izbor tijela i financiranje.

N1

Komentari

Podrška ! Samim tim što su se odlučili na ovaj korak govori ,kako je ljudima voda došla -do grla! Izdržite !

Borci ispred Vlade FBiH stupaju u štrajk glađu

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto