I Ljubuški bi mogao postati prijatelj ženskog poduzetništva

ljubuski.info

Virtualni ženski poduzetnički centar - Zagreb kreirao je u suradnji s poduzetnicama Hrvatske, ali i nekoliko EU država te institucija, projekt Grad prijatelj ženskog poduzetništva, koji će se provoditi diljem Starog kontinenta.

Besplatne edukacije

Ovaj projekt intelektualno je vlasništvo Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, idejne začetnice i voditeljice projekta Mirele Glavaš, članice centra i poduzetnice s preko 20 godina iskustva u realnom sektoru. Naime, radi se o projektu kojim se želi skrenuti pozornost na velike razlike između poduzetnica, koje žive u razvijenim gradovima i općinama, naspram ruralnih i otočnih područja. Planirano je da se u vidu licenci 2020. godine predstavi cijeloj europskoj obitelji, a trenutno okuplja devet gradova u Republici Hrvatskoj.

Grad Lipik, Nova Gradiška, Zagreb, Sisak i Zaprešić, prvi su gradovi koji su intenzivno krenuli s besplatnim edukacijama, a njihovi gradonačelnici premijerno će svoje aktivnosti u ovom pravcu predstaviti na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe, 8. ožujka u Zagrebu.

A da je itekako velika potreba za provođenjem ovog projekta i u BiH, kada su u pitanju poduzetnici i svi oni koji će to tek postati, smatra Žana Alpeza, predsjednica Udruge za podršku pozitivnim procesima napretka u BiH "Pravi put".

Projekt važan za Hercegovinu

Jako sam zadovoljna što je naša Udruga uspjela ostvariti suradnju s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom iz Zagreba i voditeljicom Sanelom Dropulić, u nadi da će neki od gradova u Hercegovini, primjerice Grude, Ljubuški…, već iduće godine biti Grad prijatelj ženskog poduzetništva. Ovaj projekt bit će, zasigurno, od velike koristi i u našoj zemlji, kazala je Alpeza.

Dodala je i to kako će rezultati ovog partnerstva biti prezentirani općinskim i županijskim vlastima, u cilju educiranja, umrežavanja te promocije ženskog i poduzetništva općenito.

Vrijedno spomena je i to kako je Kongresu poduzetnica, najvećeg poslovnog okupljanja žena u biznisu u ovom dijelu Europe, podršku dala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović. U svom pismu potpore istaknula je zahvalu na radu vezanom za umrežavanje žena u poduzetništvu diljem jugoistočne Europe.
Potpora predsjednice, ali i svih onih koji prepoznaju važnost ovakvih događanja je dobro došla. Značajni su to koraci koji vode ka unaprjeđenju i jačanju uloge žena u poduzetništvu, poručila je Alpeza.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Komentari

Kad pogledamo kršnu ercegovinu vrijednost vrijedne i pametne djevojke i majke obrazovanja i osmišljavanja budućnosti za obitelji i zajednicu uviđam da su ti kapaciteti nedovoljno iskorišteni.
Opće je poznato da pomenute vrednote tipično za našu ercegovinu su raspoređene u temeljne skupine onih lavica majki koje se bore za čistoću obitelji kao i svakodnevnoj borbi za egzistencijuradeći za minimalac izvodeći djecu na pravi put i u drugu skupinu spadaju žene u manjem broju one koje su proširenih vidika gledaju visoko i žele biti okosnica zbivanja i imidža te često bivaju meta imućnih strelaca korištena demokratskim načelima primamnosti s jednim ciljem do kojega često puta i dođu al do ostvarenja svoga uspjeha nerjetko kod nekoga sruše i nekoliko puta više a za nake i nije PRVI PUT žene poznato je da su često graditelji čvrstih temelja te su upornije od muškaraca za svaku prigodu.
Oprijedjeljena žena ima i zna svoj cilj a labilan muškarac kod takove žene samo jedan jedini zadatak što smo svjedoci kršne nam ercegovine koju potresaju razni skandali praćeni blizini žena jer su hrabrije učiniti loše javno za razliku od muškaraca dobro tajno.
Nebi me čudilo da u skorijem vremenu nebudemo radpolagali lancima ženske sreće koja će pridonijeti razvoju gospodarstva kršne nam naturalne ercegovine da sve blješti i svijetli.

Sve Bosanke su se snasle u Hercegovini

U ljubušlom ih može predvodit Mirj.ĐŽaić.

Samo u adz i odma si pametna i sposobna

Je u pravu si mlada obrazovana darovita itd

Mila Ševo kraljica biznisa

Ta mora da predstavlja Mz Ledinac.

OGRAĐUJEMO se od ovoga biznisa i svih djela njezinih dao dragi Bog da nije niti rodom sa Ledinca ali svak sebi odabere put-bolestan um kad misli zdrav je odmah u nevolji

sad će žensko poduzetništvo od ljubuškog ućinit švicarsku
o toj gluposti se priča 50 godina udbaška patka

Prvi put jel to istina il fikcija ima li politike i političara u tom biznisu kako se toga nije dosjetila moja baka.
Jel to export-import il je roba za domaće tržište OGP.

Bolje bi bilo da je bilo koje žensko u ljubuškom načelnik.Do sada bi barem dovele nekoliko investitora ako ništa drugo nego na šarm i ljepotu.Naš načelnik z 13 godina nije doveo nijednog investitora i neće još za vrijeme ovoga mandata.Toliko o uspjesima njegove vladavine

I Ljubuški bi mogao postati prijatelj ženskog poduzetništva

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto