Turisti impresionirani Kravicom

ljubuski.info

BiH obiluje brojnim prirodnim ljepotama, a jedna od njih je vodopad Kravica, jedan od najvećih i najimpresivnijih vodopada u Hercegovini, omiljeno lokalno kupalište i izletište, koje u posljednje vrijeme sve više posjećuju turisti iz raznih krajeva svijeta.

Ovaj biser Hercegovine ove godine bilježi rekordan broj turista, a procjenjuje se da ga je posjetilo oko 100.000 ljudi.

Veliki broj parkiranih automobila i ogromne gužve na ulazu prema vodopadu Kravica svakodnevna su slika tijekom ljetne turističke sezone. Prekrasan i rijedak prizor, brojne turiste ostavlja bez daha. Visina vodopada kreće se od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod vodopada promjera 120 metara.

Posljednjih godina ovo mjesto postalo je nezaobilazno odredište, tako da većina hodočasnika koji autobusom u Međugorje dolaze na više dana, obavezno posjete i vodopad Kravicu.

Prošle godine izdano je oko 160.000 ulaznica, a ove godine bilježi se veći broj posjetitelja u odnosu na prošlu, čemu pogoduje velika marketinška promocija u koju je uloženo 100.000 KM, kažu nam u JP Parkovi u sklopu kojeg djeluje i poslovna jedinica "Kravica".
Diljem BiH imamo postavljene jumbo plakate, Kravica - Oaza u kamenu, postavili smo ih duž Jadranske obale, od Dubrovnika do Splita, sve glavne zračne luke Split, Zadar, Dubrovnik, Mostar i Sarajevo oblijepljeni su našim reklamama, kazao je Nikica Vučić, voditelj poslovne jedinice Kravica.

U proteklom vremenu, kažu, urađeno je mnogo toga da se vodopad uredi za turističke posjete, a u planu im je još više unaprijediti infrastrukturu kako bi ovaj lokalitet još više zadovoljavao usluge posjetitelja.

Nikica Vučić, voditelj poslovne jedinice Kravica: Osvijetlili smo sam vodopad i silaznu stazu i stepenice prema vodopadu. LED rasvjeta u pogon je puštena početkom lipnja a kao što ste vidjeli gore na samom ulazu na lokalitet gradimo upravnu zgradu, sama vrijednost ovih investicija je 300.000 KM.

A mnogi su mišljenja da potencijal ovog mjesta, nije u potpunosti iskorišten.

Uz domaće, najbrojni su turisti iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Češke, Poljske i turisti iz arapskih zemalja. Veliki broj posjetitelja, ali i turistički razvoj Ljubuškog temelji se na blizini Međugorja, ali i Jadranskog mora, pa su očekivanja da će broj posjetitelja iz godine u godinu biti sve veći. U prilogu na linku ispod pogledajte i šta su rekli brojni turisti koji su posjetili Kravicu.

N1

Glas naroda

Ulaznica na plitvice 50km na kravice triba biti bar 20km jedino ce tako naprid

Vucicu i Markoticu dati Kravicu znaju li oni plivat

Kravica je bila i dosad nisu turisti impresionirani vodopadom vec ljudima koji vode posao

Ta su dvojica neprirodna ljepota hahaha

Njizi dvojicu na plakate bice milijun gostiju

mislim da se trud naše općine i parkova
vidi po čergama ispod vodopada
jel tak il ne tak đuđina kuća ukras vodopada

Zar nije ljepota sjesti u konobu kod Frane domaca meza,ustipci sve extra usluga svaka cast, ambient za 10,bio sam sa djecom par puta i nebi pozelio nigdje ici dalje.

Cak je i nas gradonacelnik tu malo zakarta da nevaIja nebi bio

Turisti impresionirani Kravicom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari