Tradicija i masovnost - rukometni turnir "Međugorje 2017." s više od 800 sudionika

ljubuski.info

U Međugorju će se od 20. do 24. kolovoza održati tradicionalni međunarodni memorijalni rukometni turnir "Međugorje 2017.".

Riječ je o jednom od najjačih i najmasovnijih međunarodnih rukometnih turnira za mlađe dobi u BiH i među jačima u Europi, koji već dvanaestu godinu zaredom uspješno organizira Hrvatski rukometni klub Međugorje u čast rano preminuloga istaknutog sportskog djelatnika i bivšeg prvog predsjednika tog kluba Stanka Sivrića. Svečanost otvaranja i početka turnira s blagoslovom svih sudionika održat će se u nedjelju u večernjim satima.

Masovnost

Očekuje se kako će i na ovogodišnjem turniru sudjelovati velik broj ekipa s 800 do 1000 mladih rukometašica i rukometaša iz BiH i RH te drugih zemalja, koji će se na međugorskim sportskim terenima natjecati u osam dobnih kategorija - četiri za muške i četiri ženske (2000./01., 2002./03, i 2004./05. te 2006./07. godište).

Zanimanje za turnir iznimno je veliko, posebice stoga što će organizatori na završnoj večeri, 24. kolovoza, najboljim ekipama i pojedincima (igraču, strijelcu i vrataru) u svakoj kategoriji uručiti zaslužene pehare, medalje i druga priznanja. Treba reći da je međugorski memorijalni turnir prije devet godina uvršten u službeni kalendar Europske rukometne federacije (EHF) te da, zbog vrhunske organizacije i posjećenosti, iz godine u godinu na njemu sudjeluje sve više mladih rukometašica i rukometaša. Stoga ne čudi što je međugorski turnir s pravom svrstan u rang najjačih i najmasovnijih rukometnih turnira za mlađe dobi u BiH i među jače i u Europi.

Posebnost međugorskog turnira je u tome što, osim rukometnog natjecanja, organizatori, pokrovitelji i sponzori sudionicima nude niz ostalih sadržaja i zanimljivih događanja.

Tradicija

Uz ostale, na raspolaganju će imati posjet međugorskom svetištu Kraljice Mira, Herceg etno selu Međugorje, slapovima Kravica, obilazak kulturno-povijesnih spomenika u Mostaru te posjet ostalim hercegovačkim turističkim biserima.

Međugorski rukometni turnir utemeljen je 2006. godine u znak sjećanja na rano preminuloga prvog predsjednika i utemeljitelja HRK Međugorje Stanka Sivrića sa željom da tijekom godina postane jedan od najvećih turnira te vrste u regiji, što je već, evo, u cijelosti i ostvareno.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari