Izmjenjena optužnica protiv Lijanovića

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo u Tuzli izmijenilo je optužnicu protiv Jerka Ivankovića-Lijanovića i Stipe Šakića kojom se terete za zlouporabu položaja prilikom isplata poticaja.

Tužitelji Dalibor Bingas i Anela Garčević su pojasnili da se izmjenama ne uvode nova kaznena djela, ali su detaljnije opisani detalji vezani za davanje novca od poticaja, na osnovu iskaza svjedoka.

Kako su kazali tužitelji, u jednom od slučajeva, Suad Čamdžić, nekadašnji savjetnik Lijanovića, kontaktirao je Sulejmana Selimovića, vlasnika tvrtke "Voćar piramida" iz Visokog. Nakon što je pristao dati pola novca, Lijanović je potpisao nalog da se tvrtki "Voćar piramida" isplati poticaj od 127.730 maraka, a nakon čega je Selimović Čamdžiću u restoranu "Kulin dvor" u Semizovcu, osobno, u gotovini isplatio 63.865 maraka.

U izmjenjenoj optužnici je navedeno da su posrednici, koji su uzimali novac, zadržavali 10 posto, dok je ostali novac išao Lijanoviću.

Optuženi su kazali kako su shvatili izmjene, te da će se o njima izjasniti na sljedećem ročištu.
Da nije tužno, bilo bi smiješno - kazao je Lijanović.

Ivanković Lijanović je optužen zajedno s nekadašnjim savjetnikom Šakićem za zlouporabu položaja i ovlasti u vezi s nezakonitostima prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području Tuzle i Federacije BiH u razdoblju od 2011. do kraja 2014. godine.

U tom predmetu su bili optuženi i Mersed Šerifović, nekadašnji zastupnik u Skupštini Tuzlanske županije i Suad Čamdžić, bivši savjetnik, ali su oni nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivnje osuđeni na po dvije i pol godine zatvora.

U optužnici se navodi da su Lijanovićevi pomagači obavještavali gospodarstvenike koji imaju pravo na dodjelu poticaja, kada će biti raspisani javni pozivi. Potom, oni su jamčili dobivanje novca ukoliko se gospodarstvenici obavežu da će polovicu novca vratiti suradnicima ministra Lijanovića.

Nastavak suđenja je planiran za 14. rujna.

Komentari

Da nije tuzno bilo bi smjesno jes vala i prepametan,po kratkom postupku ovo treba rijesit,ima Jerko jos svojih nedjela a slijepa pravda to nece da pogleda,ljudi na ulici pricaju kako daje poticaje ako mu se vrati pola novca a njemu smijesno... smjesi se sad lopino

Sad ce i ljubuski Lijanovici doci na red.

Evo čujem dolaze na red ovi sto su davali fiktivne Lijanove poticaje. Pola sebi a pola lijanu. Pojedinci podstanari u Ljubuškom pa dobili poticaje za poljoprivredu. Nemaju ni svoje mačke a kamoli zemlje za pokrenuti poljoprivredu. Potrošillo se na bingo kladjenje i ostale luksuze. Zna to čitav gornji grad jer su većina dobili uz pomoć druga Hrte. Nikakva tajna.

Nije istina Hasan Music nije vise u Boljitku. Sada je u HDZ-u. Možda nekad i u SDP-čini mise. Nemojte na njega. Nije on kriv sto tako brzo mijenja stranku. Dosadi čovjeku biti u jednoj vazda.

Sramota velika bruko od države kako montirate procese protiv našega Jerke a mi znamo da on ništa nije kriv.
Jerko je sve radio u dogovoru sa HSP-om a prije i poslije sa HDZ-om svi imali koristi koji su u politici.
Da mu HDZ nije puno uzimao nebi ni stranke osnivao radni staž od zaposlenika su popola podijelile to znaju ovi drugovi u inspekciji.
Narode krbače u ruke i počmi istragu ovih fikcija je dosta i od zakonodavne i od izvršne vlasti.

Kad ce Bojanka na red , sve u kuci isplatila,ali s davlom doslo jos brze otislo .

Disu braca perici iz Sipovace uzeli 50 000 i nikome nista povukli bagerom dva puta grudinu,uslikano tudje gradiliste + krivotvoreni pecati i lazni poticaji sve redom treba cesljati postenim ljudima davati poticaj ne 4 cetvero iz kuce uzima poticaj,sramota

To je takozvani saksija poticaj , žalosno je što se i danas dobije poticaj na isti način a ovi će na sud 2030.

Ko to nespava zbog braće Perića ,i piše neistine dobili devedeset ijada ,pa šta ...

Hoće li im se pridružiti dijelovi sadašnjeg rukovodstva ZUB nasezuoanoje jer i oni su im bili jako bliski i hoće li im se pridružiti šverceri dućana sa područja Tihaljina Ljubuskoga i Gruda i MZ Trn iz centrale stranke kao i pojedine njihove komšije....nemokte misliti da narod i pravosudje ne zna sve sve znaju....samo čekaju trenutak...i da im se pridruži ratni profiteri nosioci zlatne kasike i nepotistickoga ponasanka inače komandant janjicara Ljubuskoga i Duvna....sve se dozna

Izmjenjena optužnica protiv Lijanovića

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari