Do sukoba došlo zbog maloljetnice?

Umjesto pritvora za otkrivenu plantažu indijske konoplje u kočerinskom zaseoku Sesari, osumnjičeni akteri u nedjelju večer su se međusobno fizički obračunali u Ljubuškom mjestu Studenci.

Najdeblji kraj je izvukao 66-godišnji Branko G. iz Oklaja kod Širokog Brijega, koji je s teškim potresom mozga odvezen u mostarsku bolnicu.

Baš na početku mraka na njega su nasrnula trojica, i to sin Jozo (31), zet Ivica K. (37) iz Studenaca i Jure S.(25) iz Kočerina, nastanjen u Korčuli, koji je zajedno s ozlijeđenim Brankom osumnjičen za otkrivenu plantažu od 84 stabljike indijske konoplje, ukupne težine od 118 kilograma.

- Nakon ukazane pomoći, Grbešić je izvan životne opasnosti - kažu iz SKC Mostar. Prema neslužbenim informacijama, on je došao do zetove kuće kako bi izgladio još u prošli utorak narušene odnose sa suprugom i sinom. Upravo tada se bivši gastarbajter u svojoj kući Oklajima prvi put bio fizički sukobio sa sinom i Jurom S., koji je navodno nakon ovosubotnjeg uhićenja i rekao: Znam ja tko je meni ovo napakirao!

Naime, kako doznajemo, do ovoga sukoba je došlo zbog Brankova promiskuitetnog ponašanja prema jednoj maloljetnici (!?), a ne zbog dogovorenih poslova oko marihuane, koja je bila namijenjena za zagrebačko narkotržište.

- Jure je bio dužan Branku 3.000 eura, pa je stariji, mada on to ništa ne priznaje, predložio sadnju plantaže te je i nabavio nizozemske sjemenke, koja je manjim dijelom i pronađena u ladici njegove spavaće sobe - stoji u kaznenoj prijavi.

Inače, neslužbeni policijski izvori spominju daje dugovanje nastalo nakon što je Jure zvani Grof izgubio novac na kocki.

- Kao i prije pola godine, jučer smo pretresli i kuću Keža u Studencima, ali ništa sporno nismo pronašli. Svi oni su i ranije dovođeni u vezu s nedozvoljenom proizvodnjom i prometnom opojnih sredstava - navode iz MUP-a Zapadno-hercegovačke županije. Iz Tužiteljstva te županije jučer su se bavili medijskim napisima o puštanju osumnjičenika, navodeći kako je s policijom bilo dogovoreno da taj slučaj ide u redovitu proceduru. Po njima, nema govora o gledanju kroz prste pojedincima, kao što im se to medijski spočitavalo.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari