Zaposlenima u srednjim školama ZH županije povećane plaće za 5,5 posto

ljubuski.info

Zaposleni u srednjim školama Zapadnohercegovačke županije od početka ovoga tjedna imaju veće plaće. Rezultat je to novog kolektivnog ugovora potpisanog između predstavnika Vlade ZHŽ-a i Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a u Ministarstvu financija u Ljubuškom.

Prema riječima Jasminke Petric, predsjednice Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a, plaće veće za 5,5 posto samo su dio boljih uvjeta koje osigurava novi kolektivni ugovor.
Rodilje će za vrijeme rodiljskog dopusta imati 100-postotni iznos plaće, s tim da će majke koje imaju troje i više djece moći u razdoblju dok najmlađe dijete napuni dvije godine raditi pola norme, a primati punu plaću - navodi Petric.

Novim kolektivnim ugovorom regulirana je i isplata regresa, ali i jubilarnih nagrada za 10, 20 i 30 godina rada.
Odlukom Vlade ZHŽ-a isplata jubilarnih naknada za 10 godina bila je ukinuta. Koeficijenti za djelatnike koji su pred mirovinom bit će povećani za 0,2 kako bi ostvarili veću mirovinu. Također, cijena prekovremenoga rada više neće biti 12 nego 15 KM po satu - kaže Petric koja je zadovoljna financijskim prednostima koje će zaposleni u srednjim školama ove županije ostvarivati.

Dodala je da je jedna od prednosti i naknada za otežane uvjete rada.

Premijer ZHŽ-a Zdenko Ćosić napomenuo je kako je kolektivni ugovor potpisan na razdoblje od godinu i pol dana.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Glas naroda

BRAVO, sindikat srednjih škola..tako se bori za majke i djecu...

Ajde nam malo pojasni šta su postigli ovim poltronskim ugovorom koji su potpisali. I dalje rade na crno i to borba i uspjeh? Ajde sjedi.

Samo se pitam kad će Vlada platiti po presudama čeka se godinama

To neovisni sindikat zaboravio pitati.

Sjedi Ti 006, ti nisi prosvjetni radnik i krivo ti je što je Vlada povećala plaću. Ti si, znam Te, Lijanovića lešinar, koji je nije plaća doprinose prosvjeti za cijelo vrijeme svog mandata 2006-2010. godina.
Povećanjem plaće, uz redovnu uplatu doprinosa, Tebi i takvima umanjuje šanse da ikad više dođete na vlast i da radite što ste radili. Nisam primjetio da si bio bučan, kada se od naših doprinosa davali poticaji za Lijanovića fiktivne tvrtke i druge marifetluke.
Sjedi Ti , jedan sa postoljem.

Baš me zanima koji su to otežani uvjeti rada,odgađanje početka nastave kad je temperatura 30 c i odgađanje zimi kad je temperatura ispod 5 c.

Gramatika 1, pravopis 1, laganje 5 s postoljem. Evo čitam platnu listu na kojoj je sve (kao) uplaćeno i dopis iz MIO u kojem me informiraju da od kolovoza 2010.g. nije uplaćen niti pfening. Jadna djeca tko sve radi u prosvjeti, pisati ne znaš kako Bog zapovijeda.

Za ovo je sve zaslužan profesor Pavo.Da nije bilo Pave ne bi bilo ništa od povećanja.Bravo Pavo

I ja sam čuo da je profesor Pavo najzaslužniji za ovo potego svoje veze

Ministar i Pavo razigrali:)))

Čestitke profesoru Pavi

Hvala ministre što si normalan.

Zašto profesora Pave nema na slici

Zapeo u kladionici

Pavo je ljubuška legenda

Otežani uvjeti sa tavvima ko ti raditi BENEFICIRANI RADNI STAŽ NA KVADRAT
tutkume,

treba ljudima dignuti placu budite razumni od 10 , 6 su oni na godinsnjem ni toplog obroka treba to izdrzat po ovim vrucinam

9422
Zašto profesorima ne date plaću 1300 KM tj. Koliko ima VSS na proraćunu županije.
I zašto je sindikat pristao na ovo mizerno povećanje a 30 posto ni ne traži što je ranije im oteto?

Zašto profesori koji imaju VSS imaju plaću kao srednja stručna sprema na županijskom istom proračunu koja iznosi najmanje 850 KM plus ostalo.
Nikad daktilografi, vozači, bravari i tajnice nisu imali ni blizu plaću profesora a sad imaju.

To su krucijalne stvari ali sindikat je i to zaboravio. Čuda se dogode kad partija obeća napredovanja, ne samo u prosvjeti, već u još nekim javnim poduzećima.

Gospodo malo malo ne radi se, a dovoljno vidjeti znaje ucenika, da vidimo koliko ce ih pasti na popravnom, niti jedno, a djeca uopce ne uce za popravni jer znaju da ce poloziti. Profesori za malu platu nece bas ni da se trude. Neka pogledaju druga zanimanja šta znaci rad u otežanim uvjetima.

svi bi trebali imati iste plaće, a nek se radi posao za koji se školovao i ima znanje, i to je to.
svaki posao koji se radi strucno i pošteno trebao bi biti važan za zajednicu, ne može se ni bez profesora, ali ni bez čistačica , ili da svatko čisti iza sebe pa da vidimo kako bi to izgledalo.

kad bi ovi što su dobili povećanje bili za to da radnici u privatnim firmama imaju upola beneficije to bi bilo uredu ovako tko je veći magarac ili oni što im daju ili..

Zašto niste trsžili da se plaća profesora VSS -izjednači sa ostalim djelatnicima na proračunu ŽZH-e koja iznosi najmanje 1300 KM neto??
Ovih 5 posto je poniženje struke više nego da ne daju ništa i kupovanje mira do rujna.
Dok ne izjednačite plaće sa ostalim proraćunskim korisnicima sa VSS neće biti dobro i nije treba potpisivati ništa u ime sviju .

Nela svi znamo da u privatnika -tajkuna koji su se obogatili znamo svi kad i kako , su diskriminirajuće i plaće i /malo je reći /nekorektan odnos prema radnicina i njihovom teškm radu za 500 KM ali isti zakoni vrijede i za Vas a vi šutite i trpite .
Uskoro neće imati koga tlačiti i neće imati koga zaposliti .

Suska se da Ce u iducih vladi profesor Pavo butii ministar skolstva

Nakada davno .Profesori su se postivali i imali odlicne place . A danas ?????

A danas ima prosvjetnih radnika koji pišu (ne samo da govore), unde, undan, vudan, telegencija i slično. Profesori i prosvjeta su bili i trebali bi biti krema društva, to je human i težak posao jer roditelji djeci trebaju dati kućni odgoj a prosvjetni radnici znanje. A kako će ga dati kad ih ima koji ne bi osnovnu školu završili da je kako treba.

To su uhljebi u prosvjeti nisu Profesori jer nisu ni završili Filozovski fakultet nego neke brzinske po Bosni i Srbiji i dobili posao jer im je samo falio papir.

e jesu krema društva. ne piju ne puše , ne [ * neprimjereno * ]aju se , ne psuju...

Zaposlenima u srednjim školama ZH županije povećane plaće za 5,5 posto
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari