Vlada ZHŽ i Neovisni sindikat zaposlenih u srednjim školama ZHŽ potpisali Kolektivni ugovor

ljubuski.info

U prostorijama Ministarstva financija ZHŽ- a u Ljubuškom danas je upriličeno potpisivanje Kolektivnog ugovora između Vlade ZHŽ- a i Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ.

Potpisivanje je upriličeno nakon pregovora koji su vođeni ranije, a potpisani ugovor u materijalnom dijelu uposlenima u srednjem školstvu donosi uvećanje osnovice za 5,5%, te puni iznos plaće tijekom trajanja rodiljskog dopusta za zaposlenice u srednjem školstvu.

Pored toga ugovor osigurava mogućnost rada pola norme na punu plaću i za majke sa troje i više djece do dvije godine starosti najmlađeg djeteta.

Radio Ljubuški

Komentari

a doprinosi gospodo, kako ćete pojasniti onima koje predstavljate da će im doprinosi biti uplaćeni kad (i ako ikad), budu išli u mirovinu? jeftino prodajete tuđe sudbine.

Kupljene sindikalne vodje.U narednom razdoblju ce te iste sindikalne vode kao nagradu dobiti direktorska mjesta u svojim skolama.Amen.

Skinuli plaću 8% pa povećali 5% i to objavljuju na veliko..., a proračunski korisnici su opet zakinuti za ono što im pripada, za onih preostalih 3%. Nakon štrajka i upornih pregovora jedva su vratili 5% a sad se hvale da su povećali plaće...

Sve se meni čini da ovo pišu ovi ljubomorni iz osnovnih škola...Polako kolege, potpisat ćete i vi , ne morate biti ljubomorni...

psssssssssssssssttttt....., prodali ste se bijednici.

Smanjena plaća 8 %, pa povećena 5% prije i sada 5,5% je istina, NISMO ZADOVOLJNI bolje bi bilo više, porodilje imaju istu plaću kao da rade, i isti dan kad i uposlenici, a ko će biti direktor to ćemo vidjeti

Jeste li razgovarali o zakonu o obrazovanju, sjaši jedno da uzjaši drugo povjetenstvo i primi po naputku, a direktori se meću i odmeću sa funkcije po sviđanju ili nesviđanju, poslušnosti i klimanju.

Jeli Pavo Brkić u sindikatu ili ministarstvu?

Vlada ZHŽ i Neovisni sindikat zaposlenih u srednjim školama ZHŽ potpisali Kolektivni ugovor

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto