Ne postoji zakonska osnova za objavu Registra branitelja

ljubuski.info

Klub zastupnika HDZ-HNS-a Zastupničkog doma Parlamenta BiH u lipnju ove godine podnio je tri amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Iako je Vlada FBiH prihvatila predložene amandmane, kamen spoticanja i dalje je ostala spornim objava podataka iz jedinstvenog registra branitelja na web stranici, jer je agencija za zaštitu osobnih podataka na amandman II i III dala negativno mišljenje.

Kada su u pitanju amandmani II i III i obrazloženje na te amandmane, Agencija za zaštitu osobnih podataka navodi da objavu podataka iz jedinstvenog registra treba regulirati posebnim zakonom koji treba uskladiti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka u BiH.

U suprotnosti sa zakonom Naime, analizom odredbi Zakona o pravima branitelja, utvrđeno je da istim nije propisano objavljivanje osobnih podataka korisnika prava preko web stranice, odnosno obveza da se isti učine dostupnim najširoj javnosti, niti je to opravdano ispunjavanjem bilo koje nadležnosti Ministarstva. Dakle, za objavu podataka na web stranici ne postoji zakonom utvrđena osnova.

Glas naroda

E, kad je tako, Zaboravljeni branitelji će uskoro donjeti svoj zakon!
Spremamo masovne prosvjede, neka nam se pridruže svi pošteni ljudi!

LOGIČNO I ZA OČEKIVATI JE BILO DA OD OBJAVE REGISTRA NEĆE BITI NIŠTA

Zar će vlast raditi sama protiv sebe tj.sjeći granu na kojoj sjedi.
Oni su se gotovo svi našli u tom registru branirelja i RVI i imaju kojekakve povlastice i primanja a velika većina njih rata uopće nije ni vidjela možda samo preko tv.

To je jedini razlog što se taj registar branitelja kao ni RVI nikad neće ni objaviti.

VETERANI 317 Sbbr grada Heroja sa kapije Bosne nemisle da Registar riješava probleme DEMORALISANE PIJEŠADIJE . Smatramo da je BORAĆKI DODATAK nezbrinutim na burzi rada broj jedan prioriteta a ovih svi drugi zahtjevi služe i služiće u predstojeće izbore, da se izvrše analize u potencijonalne njihove- naše- vaše glasaće ,Pozdrav Domovini do riješavanja prije 2018 godine .

Registar branitelja je trebalo objaviti najdalje do devedeset sedme

ali razdvojiti vojne komponente pa neka svak čisti svoje dvorište. niko ne govori da je prva točka zakona o reviziji registar branitelja. zašto je preskočen pitati hdz i sda.

Svaki narod koji je pametan zahvalan je žrtvi i cjeni svoje sinove branitelje i vojnike narod Hrvatski zloupotrebio je krv suze i znoj politika je širokim nosom namirisala novac KRVARINE koji godinama svojim dugim prstima izvlači praveći fikciju lažnih invalida zaboravljajući da se tako nemože voda u situ držati objava branitelja trebala bi na ponos biti svakoj naciji i svakome dobronamjernom građaninu koji poštuje navedenu žrtvu.
Koliko je oficira partija dala poslije rata ustoličila ih samo da glavom klimaju moj izigrani narode evo vam sada slobode.
Prodane duše kriminalci zlikovci i razbojnici vi što po krv suzama i znoju gazite duše ranjene što razdirete zaslužujete oganj na zemlji i zatvorske jedinice vidi dragi Bog ali ni narod nije manit koliko ga vi smatrate čaša je prepuna vašega lopovluka i bezobrazluka otvori moj narode oči povjest nam se nije ponovila zadesi nas velika nevolja od brata hrvata.
Mentori UJDI-a tvorci demokratskoga zla koje izgradiše na krvi prolivenoj ka borci za naša prava.
Mamci istine slobode i vjere kad hrvatska sudba vidimo ponovo udba.
Nikada više nećete mobilizirat hrvatske sinove niti ćete kitit njihove grobove.
Hrvatski narod je očuvao vjeru i obranio svoje ognjište sada treba očistit svoje redove od partiskih invalida lopova branitelja kaznenih djela.

Slazem se, samo predlozite kad krecu prosvjedi?
Izadjimo na ulice, trazimo pravdu masovnim nezadovoljstvom!

Registar bi pokazao koliko je političara neopravdano na vojnim plaćama činovima itd itd itd zato odmah objava ili prosvjedi

Kada se želi prikriti lopovluk i kriminal , onda je najlakše je reći nema zakonskog uporišta. Političke elite donose zakone i propise u skladu sa svojim potrebama. Zašto im ne odgovara objava registra? Pa zato jer će se time razotkriti imena pohlepnih ptica grabljivica kojima nije mjesto na tom časnom popisu. Ako je sve čisto, ne vidim razloga zašto se registar ne može objaviti. Kristalno je jasno da se nešto krije. Ova vukojebina od države gora je od sjeverne Koreje. Komunizam je bio mila majka za ovo što imamo danas. Ovo je smišljeno i perfidno zamagljivanje istine pod plaštom demokracije!

Nažalost,mislim da ovi vlastodržački političari neće promjenit način upravljanja ili otići bez velike pobune?! Ne žele pustit da iziđu njihova ne(djela) na svjetlo dana!?
Svako zlo se zaustavlja adekvatnom protu mjerom!?
Narode moj na noge lagane!!!
Do pobjede.Pzz ma gdje bili.

Ne postoji zakonska osnova za objavu Registra branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari