Hercegovački forum protiv jednoumlja

ljubuski.info

Na javnoj sceni Hercegovine pojavio se novi projekt nazvan "Hercegovački forum" koji, kako tvrde osnivači, pretendira prerasti u ozbiljnu platformu iz koje će se rađati nove ideje, projekti, strategije, zakoni i tko zna što još.

Predsjednik "Hercegovačkog foruma " je Branimir Jukić, bivši veleposlanik BiH u Crnoj Gori i pri Misiji NATO-a u Briselu.

Jukić nam otkriva da je "Hercegovački forum" udruga građana koja će okupiti već etablirane javne osobe, novinare, diplomate i neovisne intelektualce koji će na novi način promišljati i pokušati dati odgovore na izazove pred kojima stoji bosanskohercegovačko društvo.

Neovisno mišljenje

Osnovna ideja je dobiti institucionalni okvir u Hercegovini, kao platformu za promoviranje ideja i politika koje nisu isključivo, papagajsko ponavljanje ideja koje su već stotinu puta prožvakane i potpuno nerealne za ostvarivanje u okolnostima kakve vladaju u BiH. Vrijeme da se umjesto isključivo retoričkog slaganja sa euroatlantskim principima i vrijednostima, koje navodno svi baštine, pokušaju konkretizirati ideje i politike koje suštinski korespondiraju sa vrijednostima civiliziranog svijeta, kaže Jukić.

On ističe kako je jako važno imati jedno mjesto na kojem bi mogli povezati točke neovisnog načina mišljenja napose u Hercegovini.

Početak u nedjelju

U pravilu, osim pojedinaca, ne mogu se čuti nikakvi disonatni tonovi, te ispada kako južno od Ivana postoji isključivo jednoumlje u suštinskim pitanjima o uređenju Bosne i Hercegovine, integracije društva, kao i suštinskih prioriteta u razvoju Hercegovine, kao i BiH u cjelini, ističe Jukić.

Sam koncept Hercegovačkog foruma je zamišljen na način da apsolutno postoje političke afilijacije pojedinih članova.

Ja sam na primjer županijski povjerenik Demokratske fronte u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), ali forum u cjelini zadržava poziciju neutralne institucije čiji se prijedlozi mogu prihvatiti ili odbaciti, objašnjava Jukić.

Najavljuje da će se prva sjednica održati u nedjelju 13. kolovoza u Mostaru, a gost uvodničar će biti Andrej Nikolaidis. Nakon toga će se održavati mjesečne konferencije s gostima uvodničarima sukladno temama koje će se obrađivati.

Sanja Bjelica Šagovnović | Dnevni list

Komentari

kote postavi pajdo u brissel nisi ti neovisan da jesi radio bi za neku crkavicu ilii dojcland

Ovo je SDP Šusnjar, radio na šalteru u banci i onda za veleposlanika BiH u Crnoj Gori a onda je Lidiju Korać zamijenio u Briselu u NATO. Lidija je preko Plenkovića provukla SDP Vanju Gavrana u Vijeće za elektroničke medije u Hrvatskoj. A ovog Branimira je brat onaj Jukić sa FTV. Pametnima i više nego dosta. Ako u nedjelju na tom sra..u ne budu Prlić, Boban i ostali jarani od Damira Hadžića skočit ću sa vodopada na Koćuši na kamen.

ovo je još jedan razređivač

Moj Branimire da te Čova nije amenovo bio bi ti veleposlanik na Kočerinu jedino

Stari ljudi, nove ideje , rezultat 0, zašto ?

Ljudi koji su naučili kvariti oni ne znaju praviti , njemu je i stara ideja bila dobra !!!

Imenovao ga je Komšić.

Samo stariji bez orasa u džepu i mladi školovani koji misle svojom glavom i žele ovdje ostariti sve drugo sudbina pravaša

Počelo je počelo nesto se DESAVA zašto panicite. Vi HDZ ekani

A šta je počelo prosvijetli nas ostale ...biseru.šta je počelo?
df i onaj smrad komšić u Hercegovini nemaju svega pet glasača ni među Bošnjacima...

Nikada nisam glasala za HDZ, niti cu sigurno glasati do kraja života. Ne mogu zamisliti da me u "svijetlu budućnost" vode Rade Bošnjak, Jozo Pavković, Borjana Krišto i slični. Ali, dobro sam na svojoj koži osjetila vladavinu Jukića i njegovih jarana. Do je bila družina koja je u stanju na izborima osvojiti 0,5% glasova ali vladali bi u stilu Nikoletine Bursaca. Njihov stav je "to mjesto pripada SDP-u i ima da radiš kako ti kažemo. I moraš biti član stranke". Ne daj Bože da ovakvi ponovo dobiju vlast.

Hercegovački forum protiv jednoumlja

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari