Naši političari imaju najveće plaće u regiji!

ljubuski.info

Ako je suditi po službenim plaćama državnika u regiji, u Srbiji se najmanje isplati biti predsjednik, premijer ili ministar. Naime, najviši srbijanski dužnosnici imaju u prosjeku tri do četiri puta manju mjesečnu zaradu u odnosu na glavešine u republikama bivše Jugoslavije.

Na drugoj strani, bh. političari imaju najveća primanja u regiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prima mjesečno tek nešto više od 1.100 eura, dok premijerka Ana Brnabić nema ni 900 eura mjesečne zarade.

Zanimljivo, uvjerljivo najviše novca iz proračuna izvlače dužnosnici države koja je, istini za volju, najsličnija nekadašnjoj SFRJ - Bosne i Hercegovine.

Tako tri člana predsjedništva svakog mjeseca dobijaju na račun ni manje ni više nego po 3.570 eura. Dakle, najviše tijelo u administrativnom aparatu ukupno košta BiH više od 10.000 eura ili deset puta više nego što Srbiju košta predsjednik ili premijer.

Zvuči nevjerojatno, ali čak i predsjednik ili premijer Republike Srpske ima duplo veću plaću od najviših državnika u Srbiji.

Iako je najrazvijenija u regiji, Slovenija nema najplaćenije državnike. Štoviše, izdvaja za njih približno slična sredstva kao i Hrvatska. Crna Gora se nalazi u zlatnoj sredini po zaradama dužnosnika, dok je makedonski državni aparat nešto skuplji od srpskog. Gotovo identičan odnos zarada u regiji postoji i kada se radi o plaćama ministara.

blic.rs

Komentari

ma nemoj ćudi me to

Ako cemo posteno najvise i rade

Ovo nije drzava vec robovlasnicki posjed u njoj dobro zivi samo jedan sloj ljudi tj politicari i korumpirani drzavni sluzbenici kriminalci gazde i prevaranti ostalo prizivljava gladuje il se seli to ti je ukratko BiH (Bjeda i Hijene)

Naši političari imaju najveće plaće u regiji!

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto