Čović sumnja u mogućnost političkog dogovora

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović sumnja kako se u postojećoj političkoj atmosferi u BiH bilo šta može dogovoriti i ocjenjuje da su stranački lideri u posljednjih pola godine svojim ponašanjem uveliko otežali normalno funkcioniranje zemlje.

"Nismo iskoristili vrijeme kada smo imali dinamiku, brzinu dogovaranja i volju za to", rekao je Čović, dodavši da tu misli na prudski proces i snažnu potporu međunarodne zajednice tom procesu. Čović ne vidi kako bi se političari u BiH danas dogovorili o bilo čemu, bez obzira ko bi sudjelovao u razgovorima, a to objašnjava činjenicom da dolazi vrijeme kada će svako od njih nastojati da se što bolje pozicionira pred naredne izbore.

"Meni se čini da smo u posljednjih pet do šest mjeseci napravili toliko štete da smo uveliko odmogli normalno funkcioniranje države", istakao je Čović . Navodeći da nije optimista da se nešto može učiniti u narednih pola godine, lider HDZ BiH rekao je da će pokušati da motivira kolege da promijene Ustav BiH.

Čović je odbacio navode lidera SDA Sulejmana Tihića da postoji dogovor Hrvata i Srba kada je riječ o raspodjeli rukovodećih pozicija na nivou BiH.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari