Ljubuški glasnik Večernjeg lista - raj bez pokrića

ljubuski.info

Malo koje glasilo u BiH kontinuirano vrši propagandu koja sliči onoj iz starih komunistički vremena, kada su svi morali biti informirani o veličanstvenim ostvarenjima partije. Ta propagandna mašinerija svakodnevno izbacuje tekstove koji su unaprijed smišljena politika vladajuće partije HDZ-a.

Naravno, svaka novina ima pravo krojiti svoju uređivačku politiku, a osobno je pravo i izbor je građana hoće li kupiti i čitati te novine. Ono što svakodnevno prelistavanjem sadržaja Večernjeg lista, kako tiskanog tako i elektronskog, pada u oči, jeste što Ljubuški dobiva primat u odnosu na sve ostale općine i gradove u Federaciji BiH.

Zašto je tome tako?

Pomnijom analizom tekstova u Večernjaku, posebno nakon izlaska posebnog priloga Večernjeg lista u ponedjeljak 7.8.2017. godine, stječe se dojam da iza ovog "projekta" netko stoji. Taj netko očigledno zna što radi. Nije slučajno da u tom posebnom izdanju Večernjeg lista osvane Ljubuški glasnik. Čudno, jer nije dan općine, nije obilježavanje neke značajne godišnjice, a ni izbori nisu na vidiku. Na naslovnici Ljubuškog glasnika uljepšava se i kiti slika Ljubuškog, koja je nažalost uništena dugogodišnjom lošom politikom, a prijeti mu još veće masovnije iseljavanje u inozemstvo, investicija i radnih mjesta naprosto nema.

Sada je očigledno kako te činjenice treba medijski prešutjeti, staviti u drugi plan i tako neprestanim ponavljanjem o ljepotama Ljubuškog zaboraviti na tešku svakodnevnicu, koja će biti opet jednako teška kao i prije, nakon što se gastarbajteri nakon Velike Gospe opet "vrate svojim kućama". Opet nas čeka ružna jesen na praznim ulicama Ljubuškog.

Tvorci ove propagande očito su prepoznali kako je upravo u Ljubuškom stanje alarmantno, da se bliže opći izbori u BiH, te da opet treba osigurati pobjedu na izborima. Ono o čemu se ne piše zapravo ne postoji.

Tako u Ljubuškom glasniku možemo pročitati hvalospjeve da Ljubuški ima jednu sličnost s Karlovcem, a to je položaj u odnosu na sjecište putova. Možemo pročitati članak o Toniju Kraljeviću koji predviđa da će plaće svim proračunskim korisnicia rasti za 5,5%. Imamo članak o Fra Dariju Dodigu da je Samostan Humac svjedok vjere, vremena i kulture u simbiozi s gradom. Imamo članke o gradnji kina, hotela. Čak se pojavljuje test koji brendira Ljubuški s njegovih prepoznatljivih 20 simbola. Naravno tu je i neizostavan tekst o tome kako će Ljubuški postati grad, s fotografijom Ljubuškog načelnika Nevenka Barbarića i ministra financija Tonija Kraljevića. Dvojica Ljubušaka Zoran Tomić i Damir Boras nalaze na fotografiji koja aludira da su isti rektori najvećih visokoškolskih ustanova kod Hrvata. Na kraju neizostavan tekst Ljubuški - oaza Hercegovine profesora Bože Skoke.

Čitajući prednje bez kritičke analize stječe se dojam da je za sve ovo zaslužan HDZ Ljubuški, pogotovo njegove dvije ključne osobe, Nevenko Barbarić i Toni Kraljević. No, je li tome tako?

Treba ovaj put imati u vidu da iza uređivačke politike Večernjeg lista stoji dosta Ljubušaka,pa i ne čudi ovakav propagandni materijal.Bez obzira na to u pitanju je nešto drugo.Nešto što se hoće plasirati kao pozitivna priča sa uspjesima vladajuće partije HDZ BiH u Ljubuškom,nasuprot sasvim drugim činjenicama koje ruše naprijed nametnuti ideal ili kako oni kažu oazu.

Nigdje spomena o tome da zadnjih 15 godina nijedan veći investitor nije ušao u Ljubuški. Da je Ljubuški od prijeratnih 4.000 radnih mjesta u realnom sektoru spao na sadašnjih 1.800. Ljubuški jeste zbilja prirodno lijep kraj, s predivnom rijekom Trebižat, njenim predivnim vodopadima Kravicom i Koćušom, s bogatom kulturno-povijesnom baštinom. Te stvari nisu zasluga vladajuće partije, to nam je jednostavno ljepota od Boga dana. To se ipak koristi u marketinško-propagandne svrhe kao da početak i kraj Ljubuškog počinje s Nevenkom Barbarićem i Tonijom Kraljevićem.

Zašto se nisu potrudili da ovu propagadnu priču završe, jer svima nama je dosta priče o kinu kojemu samo radovi na fasadi traju više od godinu dana. Pitanje je uopće tko će i kada gledati film u ljubuškom kinu.

Zašto dvojica vladajućih moćnika nešto ne urade u svezi dolaska investicija, zaustavljanja iseljavanja, plasmana poljoprivrednih proizvoda itd? Tko to uradi može reći kako voli Ljubuški i kako je učinio nešto hvale vrijedno za svoj kraj.

Zašto se dvojica moćnika Ljubuškog, Nevenko Barbarić i Toni Kraljević ne pozabave kriminalom koji je zahvatio sve pore u općini Ljubuški? Zašto oni ne povedu brigu o seljacima i radnicima, onim nezaposlenima kako sa srednjom stručnom spremom tako i onima s visokoškolskom naobrazbom. Zavodi zapošjlavanja su puni takvih, a o tome Večernji list i Ljubuški glasnik ne pišu.

To su teme koje su goruće i svi mi skupa se sa tim moramo suočiti i pozabaviti. To treba rješavati, da nam ljudi ne odlaze u Njemačku,da svake godine u isto vrijeme ne slušamo priče naših gastarbajetra kako su u Njemačkoj pronašli posao i uređen sustav, te kako s ne kane više vraćati. To je tužno i ta priča se svakodnevno ovih vrelih ljetnih mjeseci može čuti iz njihovih usta. Oni nisu otišli na bauštelu iz ljubavi, nego iz gorke potrebe sebi i obitelji priskrbiti normalan život. Ovdje ga mnogi nažalost nisu mogli dobiti, zato su otišli. Ovdje nisu bili prepoznati jer nisu imali partijsku knjižicu. Nisu bili podobni.

Kititi se tuđim perjem, prirodnim ljepotama koje nam je Bog dao, povijesnom i kulturnom baštinom i ostavštinom koju smo sada uništili, mogu samo oni koji nemaju znanja, volje, htjenja i dobre namjere napraviti dobro društvo jednako za sve ljude, ne dijeleći ih na one koji su u partiji i one koji to nisu. Bez društva znanja i rada samo tonemo iz dana u dan, iz godine u godinu, gubeći se u lijepim riječima propagandne mašinerije koja pokušava stvoriti sliku raja bez pokrića.

N. B.

Komentari

taj večernjak je dno dna jer ga uređuje Toll,fra Iko skoko,Valentina Rupčić i MRija Medič Bošnjak.Prodane duše.

Je li tko primijetio da sje policija dobila svjetloplave polo majice.Bizon oprema sve od sustava Renate do majica.Treba vatrogasce prebacit u njegovu nadležnost pa ćemo tako dobit i kanadere

Samo se hvale ništa ne rade.Svaki dan šemiraju po kafićima.Toni nikad neće platiti presude po ovrhama policajcima i prosvjetarima.Demavozi sa Kumrovečkom školom.

ovi su triput gori od lo.unista naslijedili njihove metode i usavršili ih.Kupuju glasove na izboroma sram ih i stid bilo

Nevenko odlazi dosza te je više

Jel ovaj urednik mrzi Ljubuski?
Hajde ui ti lipo u njemacku. Naporan si s ovim pljuvanjem svaki dan.

ovo je prihatelju živa istina nema pljuvanja.Slijeo si ili kupljen ako fo ne vidiš.Ljubuški je lijepo mjesto kriminalnih političara

Tekst ne vrijeđa Ljubuški bego ukaziva na stvarne probleme koji se moraju rješavati

tko tebe goni da čitaš

Večernjak je postao imperijalisticko. smeće skupa sa urednistv i noviinara što se više forsiraju prije će pasti neće pomoć ni Naša .TV ni treći. Entitet

velika novina a tiraža im nešto više od 4000 primneraka.Novinarstvo koje podanički piše zato ne movu prodati novine.Portali su ih pristigli tako da se služe staromodnim .stodama.Ovo je ipsk vrijeme interneta

Taj kradeze je kriminalno zločinacko udruženje gore od mafije u spregi sa crkvom u talu sve odrade tipa kao hercegovacka banka,vecernji list itd.

A kakav ste vi portal, blatite sve što valja i što se radi,kako vas nije sramote.Pričate o drugima a vama kuća nikada prljavija .Sramite se,otkada ste pustili ovaj portal isti ste, samo kritike. Pokrijte se i zašutite.

kritika pametne odlobađa okova

Ako se pokrijemo i zašutimo tko će onda otvarati oči npaćenom narodu.Pa znaju svi da imamo trebižat nije ga nevenko napravija.Što nije kad je toliko moćan po tebi bar održavao sustav kanala kroz ljubuška polja.Čemer i jad koliko je sve zaraslo u travu,vode nigdje u kanalima.Što kad je toliko sposoban ne sredi duvanjsku stanicu napravio ulicu kad pogledaš sa strane Hirošima

Narod s mrvu srca bi razapeo ovakvu vlast ali pošto nas je crkva odgojila da budemo trpeći imamo šta imamo uhljebi lažnjaci svih vrsta mito korupcija kradja proračuna kupovina diploma i što je najgore to ni Titini komunisti nisu radili protjerivanje Hrvata iz vlastitih domova u inozemstvo od toga pola visokoobrazovani

najgori su oni što šute kkao ti, i što se uvlače

Bilo bi dobro malo srediti autobusni kolodvor i jedna fontana u parku ,pozdrav

Treba srediti ruglo od duvanjske stanice puteve po gradu zaposliti ljude da ne idu van.Barbarić svako jutto u kavani šemira koga će gdje uvaliti da radi.Posla nema jer nikog nije doveo u ljubuški.Sramota

Ha ha hoće malo sutra načekaćemo se da on išta sredi.kakva fontana nije on slika i prilika Bandića.Bandić na ulici pozdravlja svakog čovjeka ne razlikujući ga kao glasača.Ovaj naš bježi od ljudi,nikog ne pozdravlja i najsretniji je da negdje zbriše.To je tuga koju smo dobili.Nije mogo gori čovjek doć na mjesto načelnika.

Obećanja ljubuškog načelnika
zgrada MUP-a i Općine završena do kraja 2017
završetak kina do lipnja 2017 godine
završetak ljubuške zaobilaznice do jeseni 2017
ljubuška zaobilaznica do kružnog toka kod platnare
osnovna škola u duvanjskj stanici
dolazak investitora na bijaču i otvaranje radnih mjesta
razvoj poljprivrede i pronalazak tržišta
ITD ITD ITD
Kada druženačelniče KADA

Neće Nevenko ništa od ovova ispuniti da još ostane načelnik 15 godina.pokazao je svoju nesposobnost

Pri svakomu povećanju plaća, mirovina i ostalih redovnih i izvanrednih primanja, trebalo bi pristupiti selektivno, a na način:

- Da primanja stalno rastu hrvatskim domoljubima HDZ-ovske povenijencije. -Istodobno da se smanjuju takva primanja svim jugo-nostalgičarima, ateistima i komunistima, sotonističke preovenijencije.

U tom slučaju, proračun bi rastao (jer je jugovića na ovim prostorima još puno), a status pravne države bi više došao do izražaja.

Načelniče kad ćeš ispuniti obećanja

Smanjenje duga ,uplata doprinosa i ostalog, sve je to jako jako lipo napisao ali je nažalost velika LAŽ.

Neplaćanje po presudama prosvjetarima i policij,doprinosi,nezakonito umanjenje plaće od vlade 5% koju sada promoviraju da će povećati za 5,5%.Pa to je onda povećanje samo 0,50% ako se izračuna.Kakva demagogija

Umanjenje je bilo 8%, vraćeno 5%, nije vraćeno na ranije uzeto i dodatno 3% ne bi bilo = smanjenom, ako se uzme pa se vrati to nije uvećanje. Svi mi vidimo da je ovo prelijevanje iz šupljeg u prazno.

u pravu si bruto umanjeno 8%

lažu narod svaki dan samo što im ovi sa sela izdaljeg što u ljubuški dođu jednom misečno po sto maraka još vjeruju a samo do kad

vjerovaće sve dok im prije izbora ne zakrpe malo asfalta i ne dadu 100 KM

Naš načelnik ne voli ljubuški

Hoće li večernji prenijeti polaganje vijenaca na Kruševu za pobijene vojnike Hosa i Blaža Kraljevića

Zdravka Borasa aktualnog ministra MUP- za načelnika općine jer pomenuti uz jaku potpru iz Ljubuškog od strane Ivice Čuljka ima kapacitet i potporu iz Gruda od Mire Pejića dok potpra članova obitelji ostaje upitna iz poznagih razloga tako što je Zdravko svjestan da se građani Ljubuškog bave svakoraznim kriminalom i prevarama protiv čega se Zdravko bori i zadnjim atomom snage u cilju očuvanja održavanja zakona i poretka tako ugrađujući svoj rad lik i djelo što će generacije rođene:5017 godine koristiti za primjer borca koji se borio i sa članovima obitelji u ostvarivanju svoga cilja koji završava najčešće i u samici.
Generacije će pamtiti koje karakteristike od obrazovanja do načina življenja i postupaka i djela građanin mora imati da bi uspio u životu kao Zdravko i postao ministar koliko noći besanih koliko dobrih djela.

Zdravko Boras nemože upravljati niti sa 100 kvadrat džungle

Bizona pripnite ili ogradite

to je naš BIZON i barbarićevo cvijeće ljubuški im izbor zaboravit neće

Dobar je zdravko i poštenjačina najgori po drugoga a ovi galići bekijaši ga malo navukli nemože zdrabkan njima nivode dodat zdravko je bio pošten sve dok nije prohoda tada odmah počeli problemi

Kako postati bogat?
Učlaniti se u partiju i šemarit

Bizon je u nemilosti informacija neki dan sa Pidriša.Toni i Nevenko se nakon polaganja vijenaca odvojili od njega i otišli ručat na drugo mjesto.Bizon je poslije sastanka Ćosić,Kraljević u nemilosti Nevenka Barbarića samo je pitanje vremena kad će ga konačno smoći snage otpiliti

Bizon je 100% u nemilosti Barbarića

A da malo gospodo pisete kako zivi ljubuska sirotinja, kako se hvata za glavu kad pomisli da skoro treba opremiti djecu za skolu, platiti im karte, kupiti drva za zimu. Napisite kako ste im pomogli naci posao. Naravno da necete jer niste i ne briga vas. Raspisujete natjecaje za bogatase da imaju jos vise.
Usminkavate samo centar a okolo jad i bijeda.

Bizon je svojim osigurao krh i sladoled ako bude viška znate da će djelit i svima nama.

Načelnik barbarić za svaku školu na području ljubuškog kupio po šarku loptu.
BIZON KAD BUDE DIJELIO NAFAKU U POLADESET ĆASOVA VRŠIT ĆE I PREDAJU ŠARKI sa oartijom uvjek nafaka i igara.

Zna li netko gdje je Bizon,nema ga zabrinuli se Nevenko i Toni gdje je zasnjih dana otkad ga na Pidrišu ostaviše bez ručka.Kako su mogli ne počastit čovika i tako ga izolirat.Nije t zaslužio.Sad ga traže njega nigdje.

Ljubuški glasnik Večernjeg lista - raj bez pokrića

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari