Na ponos Ljubuškom i Hercegovini

ljubuski.info

Kad smo u prošlom broju Glasnika razgovarali s Marijom Škegrom, čovjekom koji jednostavno živi košarku, prilog se mogao nasloviti "Opstaju s poteškoćama". U međuvremenu se situacija stubokom izmijenila pa bi se prilog mogao nazvati "Perspektiva je stvorena!".

U prvom prilogu Škegro se požalio na činjenicu da sve utakmice moraju igrati u gostima izražavajući nadu da će konačno Gradska dvorana u Ljubuškom dobiti stropne koševe.

U međuvremenu Ljubuškom se dogodio Mini Basket Fest Košarkaške akademije Herceg Bosne koji je jednostavno "povukao" rješavanje problema pa se stanje ubrzano izmijenilo. Da je klub čvrst i žilav, Mario Škegro, tajnik i trener, ilustrira podacima.

Uređeni tereni

Uspješno smo odradili sezonu unatoč problemima. U prvom dijelu sve smo utakmice igrali u gostima, očekujući bolju situaciju u drugom. Nismo uspjeli riješiti pitanje dvorane pa smo povremeno bili domaćini u okolnim mjestima - Čapljini, Grudama, Širokom Brijegu. Najvažnije je što smo sve utakmice odigrali, što nije mala stvar, bez dvorane, odnosno bez koševa. Zadovoljni smo i rezultatima, predkadeti su imali 16 pobjeda i 10 poraza, kadeti 7 pobjeda i 17 poraza, a juniori 8 pobjeda i 10 poraza - navodi tajnik - trener koji je, uz Marina Bubala, radio s mladim košarkašima.

Zaslugom Mini Basket Festa "otkočilo" je u lipnju, uređeni su sportski tereni, a osvojeno prvo mjesto dalo je dodatni poticaj. Na Mini Basket Festu nastupili su djevojčice i dječaci 2004. godište i mlađi koji nemaju ligaško natjecanje. Bilo je to svojevrsno otvoreno prvenstvo Herceg Bosne na kojem su sudjelovala 22 kluba s više od 350 mladih.

Za domaćinstvo tako velikom natjecanju trebalo je pripremiti infrastrukturu, pet košarkaških terena. Taj problem smo riješili obnavljanjem terena na Gračinama, terena uz Gimnaziju, pa terena Osnovne škole na Gračinama, u gradsku dvoranu montirali smo koševe, a pomične koševe iz dvorane, koji su oštećivali parket, prenijeli na Sportski centar. Time smo na Sportskom centru dobili najbolji košarkaši teren na otvorenom na kojem se mogu igrati čak i službene utakmice, dok smo u dvorani dobili koševe koji se spuštaju s krova. Svu infrastrukturu smo praktično riješili u mjesec-dva. Na tome sam posebno zahvalan Općini koja je imala razumijevanja, sponzorima te upravi na čelu s Tonijem Kraljevićem.

Ulog za budućnost

Slučaj KK Ljubuški je na kraju ispao lijepa sportska priča u kojoj su strpljivost i entuzijazam doveli do pomaka koji otvara potpuno nove perspektive. Da je to ulog u budućnost ljubuškog sporta i šire, govori sadašnja preokupacija tajnika Škegre:
Sada je situacija čista, pred nama je perspektiva. Trenutačno se bavimo razmišljanjem kako stvoriti ekipu za seniorsko natjecanje. Uskoro ćemo početi s pripremama i slaganjem momčadi, od juniorske pravit ćemo seniorsku ekipu. Nemamo rezultatskih imperativa. Želja nam je stvoriti stabilan košarkaški pogon u kojem će se znati tko što radi. Jedino u iznimnim uvjetima u slučaju neke posebno nadarene generacije, kao što je naše 2004. godište, strašna generacija, razmišljali bismo o nečem višem.

Uglavnom, proljeće 2017. treba upisati u anale ljubuške košarke, stvoreni su uvjeti za normalno funkcioniranje tog sporta u gradu hercega Stjepana. Kad to kažemo, onda treba imati na umu da se otvoreni teren na Sportskom centru može koristiti 9 mjeseci godišnje.

Dušan Musa | Večernji list

Komentari

Djeco i momci nemojte očekivati da ovo netko komentira,da vam da podršku,jer ste vi nebitni svima,trebate u politiku ,onda će biti stotie komentara,ali evo da ja ne bih bio kako velika većina,djeco samo naprijed,sport je pravi put za našu mladost

Na ponos Ljubuškom i Hercegovini

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari