Prepušta li Barbarić Ljubuški Kraljeviću?

ljubuski.info

Svjedoci smo mnoštva afera ministra MUP ZHŽ Zdravka Borasa, koje ne prestaju puniti novinske stupce i stranice portala, kako u BiH tako i u Republici Hrvatskoj. Jednostavno, bez njega je nemoguće više zamisliti bilo kakvu vijest vezanu za MUP ZHŽ, pa i za Ljubuški.

U sjeni brojnih afera ministra Zdravka Borasa, tako i posljednjeg žestokog obračuna sa sindikalcima policije i njihovim vođom Vjekoslavom Markotom, ostaje osoba koja je sve ovo pokrenula - načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić. On se posljednjih ljetnih vrelih dana nekako izuzeo od svega, otišao čovjek u debelu hladovinu. Ulogu gromobrana prepustio je ministru Zdravku Borasu tako da izgleda kako sve "munje s neba" padaju samo po njemu. Sada samo rijetki, za ovakvo loše stanje u općini Ljubuški, prozivaju Nevenka Barbarića.

Barbarić u Sarajevo, Ljubuški ostavlja Kraljeviću?

Još je jedna politička lukavštvina kojoj je Barbarić pribjegao, skrenuvši pozornost sa sebe, kada je u prvi plan isturio Tonija Kraljevića, predsjednika općinskog odbora HDZ Ljubuški i aktualnog ministra financija u Vladi ZHŽ.

Iz kuloara bliskih HDZ-u iscurile su informacije kako je načelnik Ljubuškog spreman svoje načelničko mjesto na sljedećim lokalnim izborima prepustiti upravo Toniju Kraljeviću, a on planira, na sljedećim općim izborima, pokušati osvojiti mjesto u parlamentu FBiH, a potom se uvući u neko od ministarstava u Sarajevu.

Ovo će, po svemu sudeći, biti drugi pokušaj bijega iz Ljubuškog našeg načelnika (nakon neuspjelog pokušaja odlaska u sabor RH), koji iza sebe ne ostavlja baš lijepu ostavštinu - Ljubuški je opustošen odlaskom mladih i starih, čitavih obitelji u inozemstvo, doslovno trbuhom za kruhom.

Barbarićev plan za građane Ljubuškog ne mora biti nužno loš, budući da njegova despotska vladavina nije ostavljala puno prostora nadi u poboljšanje.

Toni Kraljević, u međuvremenu, ima zadatak, barem malo, popraviti Barbarićev loš imidž. Imidž čovjeka koji se otuđio od naroda koji ga je birao, čovjeka kojeg malo tko na ulici pozdravlja. Čovjeka koji više brige posvećuje zvanju u Beli no načelničkom. Načelnika koji je u javnosti okružen svojim "lošim izumima" u vidu Tihomira Kvesića, predsjednika općinskog vijeća Ljubuški, te ministra MUP-a ZHŽ Zdravka Borasa. U odnosu na ovu dvojicu, Kvesića i Borasa, Toni Kraljević djeluje kao profinjena politička figura, koja se, za razliku od njih, barem želi dopasti javnosti.

Može li Kraljević izvući Ljubuški iz blata?

Jesu li te profinjene metode Tonija Kraljevića, kojeg krase i elokventnost i prepoznatljiv modni stil, nakon 16 godina despotske vladavine, koja je rezultirala krahom i uništenjem firmi (Duhanska stanica, Vinarija, JKP Ljubuški itd), aferama Nativa (zaslužna za nedolazak investitora na međudržavni prijelaz Bijača), čineći na taj način dugoročne štete za razvitak općine Ljubuški, dovoljne za izvući Ljubuški iz blata?

Štete dugogodišnje Barbarićeve vladivine nitko neće moći izmjeriti, ostaje pustoš u blizini graničnog prijelaza Bijača kao svjedočanstvo pogubne Barbarićeve politike. On od toga ne može pobjeći, a obećanja da će to biti najmodernija poslovna zona u BiH poslije svakih izbora sada liči na običan mjehur od sapunice.

Toniju Kraljeviću, ako se obistine Barbarićevi planovi, zbilja neće biti lagano, jer izvući posrnulo gospodarstvo, ostvariti pretpostavke za dolazak investitora, propala poduzeća podići iz pepela, ... zadatak je koji ne bi ostvarili niti najveći ekonomski stručnjaci.

Toni Kraljević kao političar se, do sada, pokazao dobrom tampon zonom između frakcija unutar samog HDZ-a, ali i kao osoba koja u najtežim trenucima prvo putem komunikacijske moći, zatim financijskim injekcijama, spašava najveće goruće afere. Ili, bolje rečeno, zaustavlja ih.

Ušutkavanje Zaboravljenih branitelja

Sjetimo se najveće pobune Zaboravljenih branitelja, koji su tada bili na vrhuncu moći, uspjevši spriječiti dolazak Dragana Čovića u Ljubuški te odgodivši sve aktivnosti vezane za proslavu 27. obljetnice osnutka temeljnog ogranka HDZ BiH Ljubuški. Toni Kraljević tada, svojom diplomacijom, različitim obećanjima, uspijeva dogovoriti sastanak vodstva Zaboravljenih branitelja s Draganom Čovićem. Nakon tog sastanka na medijskoj sceni Zaboravljeni branitelji kao da i ne postoje. Malo tko ih spominje i očito, više ne predstavljaju opasnost za socijalne nemire, prosvjede koji su, ne tako davno, bili velika prijetnja za vladajuću stranku. Iako im nijedan od zahtjeva nije ispunjen uglavnom se osjeća kako su na neki način ušutkani. O čemu se zapravo radi zna najbolje Toni Kraljević.

Smirivanje strasti na relaciji Sindikati MUP-a - Vlada ZHŽ

Toni Kraljević je uspio smirivti zahuktale strasti na relaciji Sindikata MUP-a ZHŽ Vjekoslava Markote i ministra MUP-a ZHŽ Zdravka Borasa. Uspio je Kraljević, ovaj put bez Zdravka Borasa, zajedno s predsjednikom Vlade ZHŽ Zdenkom Ćosićem, upriličiti sastanak s Vjekoslavom Markotom, smiriti strasti i odgoditi štrajk sindikata MUP-a ZHŽ, s jednom jedinom rečenicom, bez podrobnijeg obražloženja, da će se pregovori između Vlade ZHŽ i sindikata nastaviti.
Toni Kraljević je i ovoga puta ugasio još jedno požarište koje je bilo velika stigma vladajuće partije, usprkos činjenici da je sindikat MUP-a ZHŽ nastavak pregovora s Vladom ZHŽ uvjetovao ostavkom ministra Zdravka Borasa.

Iz igre izbačen Zdravko Boras

Pozadina ostaje nejasna, a politički analitičari smatraju kako je, na ovaj način, iz igre izbačen ministar Zdravko Boras, koji se povukao iz javnosti nakon što nije odgovorio na postavljena otvorena i javna pitanja predsjedniku sindikata MUP ZHŽ Vjekoslavu Markoti. Politički analitičari ljubuških zbivanja, te kuloari unutar HDZ BiH u Ljubuškom špekuliraju i predviđaju konačni politički kraj ministra Zdravka Borasa. Ministrova šutnja znak je kako su u pravu.

Jeftini politički spinovi

Nakon što je Kraljević uspješno pacificirao Zaboravljene branitelje i Sindikate MUP-a ZHŽ, priskrbivši time kratkotrajni mir Nevenku Barbariću i vladajućoj oligarhiji, njegov imidž je, jeftinim političkim spinom, pokušao podići Radio Ljubuški, proglasivši ga najzaslužnijim za dovođenje kanadera iz RH na požarišta u Gornjim Radišićma i Mostarskim vratima.

U Ljubuškom ni požari ne mogu proći bez politikanstva, te mjerenjem zaslužnika za njegovo gašenje. Da stvari stoje drugačije i da ovo nije prvi put da kanaderi iz RH gase požare u BiH, primjer je i požar u Trebinju koji su gasili kanaderi iz RH. Ostaje gorka činjenica da se nerealnim reklamiranjem stavlja u drugi plan naša nespremnost za gašenje većih požara koji svakodnevno prijete u ovako sušnom razdoblju s enormno visokim temeperaturama.

Ljubuški vatrogasci, kojima treba skinuti kapu za njihovu požrtvovnost i htijenju da se odupru vatrenoj stihiji, nemaju odgovarajuću opremu i vozila za gašenje požara. Tu opremu trebala im je osigurati općina Ljubuški, te Županija zapadnohercegovačka, kako bismo svi mi zajedno bili sigurni od prijetećih posljedica požara u vrelim ljetnim mjesecima.

Na ta pitanja svakako odgovore trebau dati nadležni, a ne promovirati se na pomoći drugih.

U Ljubuškom, bez obzira na velike vrućine i sezonu godišnjih odmora, političkih je događanja (i dogovaranja), napretek. Naziru se procesi koji mogu donekle relaksirati političku scenu u vidu nove osobe kandidata za načelničko mjesto u Ljubuškom i povlačenje iz igre ministra Zdrava Borasa, koji je, opterećen mnogobrojnim aferama koje su dosadile (i naštetile), i samom HDZ-u.

N.B.

Glas naroda

nek ide što dakje od ljubuškog dosta ga je više

Nemate vi pojma o takticii..iznenaditi ćete se vi svi... a ove spinove negdje drugo probajte plasirati..

ma ne li.Prozirni ste i predvidljivi dzaba vam večernji list.Ovo se čita

da zovemu Mariju Medić da stavi u Fenu i Večernji.Dosta vas je otjeraštr narod u Njemačku

počeli su uz večernji izdavat ljubuški glasnik i u njemu hvalospjevi o ljubuskom u reziji Boze i fra Ike Skoke te Marije Medić Bošnjak.Nigdje ne ypominju iseljavanje nezaposlenost i da nitko sa ytrane ne ulaze u ljubuski

nema više onog komentatora koji uvijek kaže Toni kralju

Misliš na onog jazu što mu je toni bio krizmeni kum malom ?

Ja nisam pisa komentare u kojem pise toni kralju al evo napisat cu da toni je kralj, za njegova mandata puno se dobrog napravilo..ne.brigaju me nikakvw stranke al ima moju podrsku. Nije nitko [ * neprimjereno * ], sve se vidi

Kakav je njegov mandat i šta se to puno napravilo.Pa gomila presuda stoji godinama na ovrhama.Doprinosi se ne plaćaju.Koje su to zasluge.Ovo on neće nikad riješit.

Kakvi spinovi ovo je sve istina.Toni se sprema za mjesto načelnika,a Barba kuka kako mu je sve dosadilo da će ići u Sarajevo pa kaže nek se sad Toni bakće sa narodom.Tako ti je mala moja u našem kraju.Vladaju ko komunisti svojom prćijom.Ipak sve se zna.

Tiho prorice buducnost.
Tisa molim te pogledaj mi u dlan..

Toni Kraljevic nece niti je zasluzio biti nacelnik,obozava ga nacelnik isto koliko i ja ,a meni se ne svidja jer je tip bez sadrzaja apsolutno,provjerena info 100%...

Barbaric ga drzi za uzicu i pusta koliko zeli,kako zalizanka Kraljevica tako i ostale tipove iz HDZ

Bojim se da je ovo malo suprotno. Vidi se sve. Veliki pozdrav

Bit ce toni bogaremi sve sta oce. Uredija jw on zupaniju, pricajte vi.ma koliko ga trudili oblatiti ima on cist obraz i zna sta radi

Nije ti ga toni bez sadrzaja. Pratim ja njega. Uredan je, mojoj zeni nije okasnila ni jedna porodiljna. Prije nije nista bilo u redu. Dosta je on napravio, vise od njih sviju skupa.

Bolje i ovakav Toni nego negativac Barbarić

U pravu si.Toni je dvoličan i bez svoga stava.Nikad neće biti načelnik jer su u HDZ većina protiv njega

Naseg grabljanskog momka bas vele briga ko je zanj ko je protiv njega. Eto tribaju mu..ajdebizi
Poz za naseg Tonija

hvalite ga ko da je alkarski momak a koliko znamo Tonija jako mu ke bitno što svijet misli o njemu

Pitaj Tonija i Vedrana koliko su para podilili prije izbora...kakva demokracija...počeli ljudi pričaj šta se događala.Ne vole ljudi Barbarića i HDZ nego se za sitnu lovu prodaju...To je naša zbilja i tako ima pomažu da nas sve skupa zajedno uništavaju

Pare su se prema svjedocima koji više ne šute dijelile u najviše u Grabu pa onda u Veljacima.Eto zato je ta pobjeda"čista".Malo morgen

Jel se to ti malo bojis da on bude nacelnik?? Jesto ljubomoran? Hoho

Toni,Tiša,Sova neki ljudi čudnog imena stalno su na portalu ko kakve rock zvijezde.Više se o njima piše nego o Severini

Pa ne vidim više onog komentatora koji kaže Toni kralju.Nestao čovik.Ajde bolan javi se.Puno fališ.

gotovi su neće izdržati 50 godina ko komunisti

Dobro kaže Slaven raguž ovi su komunisti koji su evoluirali

Nevenko ODLAZI
Toni DOLAZI

Oće li i [ * neprimjereno * ] ići zajedno sa Nevenkom.Čujem da su se posvadili [ * neprimjereno * ] napravija probleme Nevenku pa ga ovaj malo hladi

Barbarič i Bizin su zlo kjubuškog

Dolje žohari

Nisam znao da smo monarhija

Nismo monarhija nego feudalizam

pa vi iz partije se hvalite Tonijem i sada kad je Nevenko konačno odlučio da mu bude nasljednik i to vam smeta.Pa ovo vi između sebe pričate samo je problem kad to otkrije i objavi portal.Niste baš diskretni

Jel to neko prodao zaboravljene covicu

partijski novac čuda čini pa tako ni glasa više od zaboravljenih

Zar kupiše zaboravljene branitelje.Zna li tko koliko su primili

Ugasili su zaboravljene branitelje kao i Ljubusku oporbu."Sjali su samo jedno ljeto."

nažalost sve parama kupuju ko se pobuni odmah ga okite novčanicama i zauvijek šuti

Nevenko ide u Bosnu sigurno sad hoće li u Zenicu ili Sarajevo (Kula) vidićemo

Je li itko ovu dvojicu genijalaca kazneno prijavio za uništavanje Plantaže

Toni je bio predsjednik općinskog vijeća Nevenko bija u privatizaciji.Jak tandem za uništavat kako ih moje sram radnika Vinarije

Kakva sramota oni ne znaju šta je to je li ih itko kazneno prijavio za uništavanje Plantaže ili nije da djelujemo

Da ga prepusti crnom vragu gore nego sada ne može biti

Tako je svak je bolji od Nevenka Barbarića.Imali smo nesreću imati takvog načelnika

nevenko u povijest odlazi kao gubitnik

mogao je otići ko pukovnik ali nije znao.Idle kao luzer i bijeda u povijest

od ministra [ * neprimjereno * ]a mi glada.Una li tko di je nestao.Ko da je u zemlju propao.Nije imao snage odgovoriti Markofi ma pitanja i tako zapečatio sboju ksrijsru

[ * neprimjereno * ] se sprema za drugi mandat,provjrreno 100 %

[ * neprimjereno * ] je Tonijev lakmus papir, bude li ponovo ministar znači da je nebitan i njegaova kompanija, tad smo definitivno nevenkoland

Prepušta li Barbarić Ljubuški Kraljeviću?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari