Veselko Koroman dobitnik uglednog književnog priznanja

ljubuski.info

Na 21. pjesničkim susretima "Dobrojutro more", što se održavaju u Podstrani u organizaciji Općine Podstrana i Društva hrvatskih književnika, Veselku Koromanu uručeno je ugledno književno priznanje.

Akademiku Koromanu plaketu "Dobrojutro more" uručio je Đuro Vidmarović, predsjednik Društva hrvatskih književnika, najuglednije hrvatske književne asocijacije.

Veselko Koroman, jedan od najvećih hrvatskih pjesnika, kazao je kako mu ova plaketa koju su do sada dobili najugledniji hrvatski pjesnici, kao što su Dragutin Tadijanović i Vesna Parun, jako puno znači.

Na ovim književnim susretima u Podstrani, gdje su rođeni Jure Kaštelan, Drago Ivanišević, Nikola Milićević i Josip Pupačić, po čijoj je antologijskoj pjesmi "Dobrojutro more" dobila ime, sudjelovali su pjesnici Anita Martinac, Anela Borčić, Boris Njavro, Danica Bartulović, Julija Montenense Stapić, Luko Paljetak, Ljubo Krmek, Mate Buljubašić, Mile Pešorda, Miljenko Buljac, Mladen Vuković, Stjepan Medvidović, Ante Nadomir Tadić Šutra, Veselko Koroman i Zoran Jurišić.

Bila je to doista prekrasna pjesnička večer, a uveličali su je i Đuro Vidmarović, predsjednik DHK, Damir Barbarić, dopredsjednik Matice hrvatske, Damir Boras i brojni drugi cijenjeni gosti.

Program su vodili Edita Lučić Jelić i Mladen Vuković.

Večernji list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto