Civilna zaštita ZHŽ dogovorila suradnju s GSS Široki Brijeg i HGSS Posušje

ljubuski.info

U Širokom Brijegu su potpisani ugovori o međusobnim pravima i obvezama između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i GSS-a Široki Brijeg, te između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i HGSS-a Stanice Posušje.

Ugovore su potpisali dr. sc. Drago Martinović, ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, s jedne strane i za GSS Široki Brijeg Joško Musa i načelnik HGSS-a Stanice Posušje Filip Bago s druge strane, sukladno Uredbi o organiziranju službi zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj ("Službene novine ŽZH", broj: 5/17).

Ovo je jedan veliki dan za našu Upravu jer sada i službeno imamo na raspolaganju pripadnike gorskih službi za spašavanje koji nadasve obavljaju jedan human posao, moram istaknuti volonterski bez naknade. Potpisivanjem ovog ugovora obvezali smo se da im ovisno o potrebama i mogućnostima, planiramo odgovarajuća sredstva iz posebne naknade za zaštitu i spašavanje, kao i prema mogućnostima i dio sredstava iz proračuna Županije, a koja će se koristiti za nabavu opreme i tehničkih sredstava neophodnih za rad i funkcioniranje gorske službe spašavanja, te za obuku i osposobljavanje njenih pripadnika", kazao je prigodom potpisivanja ugovora ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović.

Ugovorom se utvrđuju međusobna prava i obveze i konkretni zadaci gorske službe spašavanja, u pitanjima zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, kao i način djelovanja službe u slučaju kada ravnatelj Uprave civilne zaštite i Županijski stožer civilne zaštite donesu odluku ili zapovjede angažiranje Službe na zadacima zaštite i spašavanja na području Županije Zapadnohercegovačke.

Nakon potpisivanja ugovora ravnatelj Martinović uručio je predstavnicima GSS-a Široki Brijeg i HGSS-a Stanice Posušje zaštitnu obuću za sve pripadnike njihovih gorskih službi spašavanja.

bljesak.info

Komentari

Ovo je mali od Krivotvoritelja Rajka Muse. Tata je utapao ljude, valjda će mali biti bolji pa će spašavati ljude?!

Zar nepostoji nitko iz udruge branitelja tko ima sina koji ima VSS pa zbog deficita kadra treba malog,sina druga Rajka Muse zaposlit da provocira casne gradane i hrvate u Sirokom Brijegu.Sto se nisu sjetila invalda i njihove djece a ne druga udbasa,mutikadu iz totalitarnog rezima.
Lustracija da je se izglasala malog nebih komentirali.
Za Dom ljudima pacenicima koji ovo mogu gledati.

Drug Rajko se u penziji krije po Blidinju.

Civilna zaštita ZHŽ dogovorila suradnju s GSS Široki Brijeg i HGSS Posušje

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto