Hercegovačko ulje od smilja na kanadskom tržištu

ljubuski.info

Predsjednik Grupacije proizvođača i prerađivača smilja Dinko Dujmović nedavno je kazao kako je potrebno da destilerije izvrše preradu svježe mase smilja, a svoje usluge naplate u postotcima od prinosa u ulju, kako se proizvođači ne bi dodatno izlagali troškovima. Dujmović je jučer otišao i korak dalje, s obzirom da su u Stocu Park sunca d.o.o., s bh. strane, i Canadian Essential Oil, distributer za tržište Kanade, potpisali ugovor za potrebe kanadskih farmaceutskih proizvođača.

Hercegovačko eterično ulje od smilja koristit će se i za aromaterapiju u Kanadi. Potpisivanju ugovora nazočili su osnivač i vlasnik Canada Energy grupe Johnny Cowan, zatim Tod Mason te kanadski poduzetnik s ovih prostora Ivan Knezović, dok su s bh. strane ugovor potpisali Ante Dujmović, uime Park Sunca, te Dinko Dujmović, predsjednik Grupacije proizvođača i prerađivača smilja.

Analiza i kvaliteta

Dujmović je, nakon potpisivanja ugovora, iskazao zadovoljstvo.
Ovo je još jedan korak ka kvalitetnijem plasmanu naših proizvoda na sjevernoameričko tržište. Kao što smo najavljivali kroz Grupaciju proizvođača i prerađivača smilja, mi smo izvršili uslugu destiliranja po principu plaćanja postotka u ulju, gdje se proizvođači nisu izlagali nikakvim financijskim ulaganjima. Sve smo odradili. Iza toga slijedi otkup predmetnoga ulja. Njegova cijena će ovisiti od kemijske analize i kvalitete. Taj proces kreće ovih dana - kazao je Dujmović.

On je cijelo vrijeme isticao kako je kvaliteta esencijalnog ulja od smilja presudan čimbenik u prodaji.
Kvalitetno smo se opremili s najsuvremenijim uređajima u smislu kontrole kvalitete i promptno ćemo reagirati da ne čekamo analize ni u Beogradu ni u Mostaru jer to traje danima. U razdoblju od deset minuta kvaliteta svakog ulja biti će poznata po metodi i za standardu upravo za sjevernoamerička tržišta - istaknuo je Dujmović, kazavši i da analize koje postoje nisu kompletne kad je u pitanju kvaliteta ulja od smilja.

Nakon crnih vijesti i brojnih informacija koje nisu išle na ruku proizvođačima, konačno su stigle i bolje vijesti kad je potraga za tržištem ulja od smilja u pitanju.

Željko Andrijanić | Večernji list

Glas naroda

Čina Dujmović je veliki prevarant ako je on osoba koja će plasirati ulje od smilja onda vam je bolje odmah ga iščupati ili spaliti

Sada će Dujmović da Vas dere za još jednu analizu ulja , jer veli da druge analize ništa nevaIjaju.

100% ide preko zadruge "Joco Amsterdam"

Park sunce doo registriran na sina pa Dujmoviću radi više nešto pošteno

Zar ovo nije zalosno !
Ovaj dujmovic po mojim saznanjima ima 4 firme u republici srpskoj a povezan sa udbom jos prije rata .
Nema niti jedne sadnice u Hr zupanijama !
Prevario vec jedne kanadane !
Preko gospodarske komore nastelio sinu kupca !
Sta se ceka narode ?
A vi iz gospodarske komore i grupacije hitno smjenjivajte ovog dujmovica pa nek ide u republiku srpsku i tamo osniva grupaciju i onako su mu sve firme tamo a nijedna nema nista ni smilja nit icega samo pere pare !
Ovaj dujmovic smanjuje cjene ulja i smilja na svetskom trzistu .
A ovaj knezovic jos ce se cut ko je to sve ajme majko !
Hitno smjena !
A svi smiljari pred gospodarsku komoru i to trazit
Kad poslije svega imaju obraza pojavit se .
Mene nece predstavljat osoba kao dujmovic i takvi !
ZDS !

Drug Ivan Knezovic protjeran iz Canade nek sam kaže zašto.

Hercegovačko ulje od smilja na kanadskom tržištu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari