Svaka zajednica, općina i grad ima junake koji su ostali prešućeni

ljubuski.info

U petak, 04. kolovoza u 20 sati u velikoj dvorani osnovne škole u Viru bit će predstavljanje knjige prof. dr. Josipa Jurčevića "Heroji hrvatskoga domovinskog rata - svjedočanstva". Knjigu će predstaviti i o herojstvu u domovinskom ratu govoriti autor sa gostima.

Pogledajmo u nekoliko rečenica što su o knjizi rekli ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved , mr. sc. Antun Abramovići i prof. dr. Josip Jurčević.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved: Iznimno poučno štivo i pozivam i druge autore da se pozabave sa prikupljanjem ovakvih životopisa koji i danas, 20 godina nakon domovinskog rata itekako zorno svjedoče o uvjetima, načinu i organizaciji i obrani domovine

Mr. sc. Antun Abramović. Uz mnoge koji su si u međuvremenu oduzeli život, u društvu imamo branitelje koji pate. Ta duševna patnja najteži je oblik patnje jer je nevidljiva oku i proizlazi iz zaborava naroda naspram branitelja.

Prof. dr. Josip Jurčević: Svaka mikro zajednica, općina ili grad ima te heroje koji su ostali prešućeni. Namjera je i svrha knjige da potakne u lokalnim zajednicama ta svjedočanstva kako bi to herojsko doba i herojstvo ostalo uzor, simbol i pouka mlađim naraštajima na koji način se odnosilo prema Domovinskom ratu herojima, dragovoljcima i javnosti nepoznatim osobama.

Domovini vjerni u vjeri postojani

Knjiga "Heroji hrvatskoga domovinskog rata" predstavlja se u sklopu manifestacije "Domovini vjerni u vjeri postojani" na kojoj se na prigodne načine sjećamo osobitih ljudi i događaja iz bliže i daljnje povijesti, zahvaljujući kojima baštinimo pobjede.

Predstavljanju knjige predhodit će sveta misa za  sve poginule, preminule i nestale branitelje. Misu će predvodit don Ilija Drmić sa početkom u 19 sati,kod kapelice Isusova uskrsnuća.

Poštovani čitatelji pozivamo Vas i Vaše prijatelje da dođete u Vir u taj najzapadniji dio Zapadne Hercegovine. Pozivamo vas da dolaskom podržimo ideju herojstva, da se podsjetimo heroja, osobito onih koji žive tu, tik do nas. Pozivamo Vas da se podsjetimo onih dana ponosa i slave.

Recimo još i to da će uz predstavljanje ove hvalevrijedne knjige bit će upriličen i kulturno zabavni program. A Virani, poznati kao tradicionalno dobri domaćini, potruditi će se da uz obilje duhovne okrepe ne izostane ni tjelesna okrjepa.

Ulaz je naravno slobodan.

Svi ste pozvani, dobrodošli i radujemo se Vašem dolasku.

Slobodan Milas

Glas naroda

Među herojima NEMA visokopozicioniranih HDZ-ovaca

Zato ima AID-ovaca.

Dosta tih zaboravljenih heroja više nije tu ili su otišli trbuhom za kruhom ili su pomrli a dosta ih još ima da su teško oboljeli.

VETERANI 317 Sbbr zahvaljuju na knjizi i istini koja je i u veterana BIH identićna kao i kod susjeda oko zaborava .Pozdrav domovon i pamčemja.

Svaka zajednica, općina i grad ima junake koji su ostali prešućeni
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari