Umirovljenici ogorčeni

ljubuski.info

Savez udruga umirovljenika u FBiH i Savez županijskih udruga umirovljenika uputili su Zastupničkom domu Parlamenta FBiH prosvjed povodom usvojenog amandmana na Zakon o MIO.

Oni podsjećaju kako je na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH 25. srpnja usvojen amandman na Zakon o MIO kojim se vraća pravo na prijevremeno umirovljenje.
Prenosimo vam ogorčenje 410.000 umirovljenika, koji su u tom vašem činu prepoznali nebrigu zastupnika za materijalni položaj umirovljenika i rješavanje problema propalih firmi i socijalnog statusa njihovih zaposlenika tako što će ih poslati u mirovinu koju još nisu zaradili i koju će dobivati iz mirovinskog fonda tako da se postojećim umirovljenicima uzme dio koji su radom zaradili, navode iz Saveza udruga umirovljenika u FBiH i Savez županijskih udruga umirovljenika.

Dodaju da su na istoj sjednici usvojene izmjene i dopune Zakona o povoljnijim mirovinama na način da se nekim kategorijama povećavaju mirovine, što će uz usvajanja navedenog amandmana za Zakon o MIO predstavljati dodatno opterećivanje i Fonda FZ MIO i Proračuna FBiH.

To u paketu znači da su naši zahtjevi za povećanje starosnih mirovina beznadežni vapaj, navodi se u dopisu te dodaje da su zastupnici ovim odlukama pokazali da ih uopće ne zanima položaj umirovljenika.

Savez udruga umirovljenika u FBiH i Savez županijskih udruga umirovljenika od Zastupničkog Doma Parlamenta FBiH očekuju poništenje navedenig odluka, a od Vlade Federacije BiH i Doma naroda Federacije BiH da poduzmu sve kako amandman na Zakon o MIO ne bude u konačnici usvojen.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari