Iznimno rijedak prirodni fenomen - bijela lastavica na Humcu

ljubuski.info

Bijela lastavica, prava rijetkost, ovih se dana pojavila na Humcu i izazvala pravo čuđenje. Neki su se mještani sjetili da se u istom zaseoku prije 40-ak godina pojavila bijela lasta, nije se tek tako pojavila već se u obližnjem gnjijezdu izlegla među ostalim ptićima. Ta je cijelo ljeto izazivala čuđenje u ljudima, svima je upadala u oči, ali se ipak iduće proljeće nije više vratila.

Jedan je slučaj pojave bijele laste prije tri godine zabilježen blizu Višnjana u Istri. Nju je uspio snimiti Ivica Mingon i potrudio se snimak donijeti do poznatog ornitologa Roberta Stelka iz udruge Natura Histrica.

Stelko je potvrdio kako se doista radi o iznimno rijetkoj albino lastavici. On priznaje da je u životu prstenovao između tri i četiri tisuće ptica ali da mu nikada nije uspijelo prstenovati bijelu lastu, niti mu je poznato da je to uspijelo nekom od njegovih kolega.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Krešo Vujević

Glas naroda

pokojni fra lasta opominje humačke fratrine
da se obrate da nepolitiziraju nego da se mole
jel tak il ne tak poslušni siromašni i čisti

Posidila od stra' kad je ugledala kaffe bar u crkvenom dvorištu...
Da je sada živ pok. fra vladimir kozina dobro ti bi fra. parica-lovica dobio jezikovu juhu dimilo bi oko samostana, ali kad para zamjeni poslanje onda je problem vjere očit i to u samim korijenima.

Ima li kakvi konobarica tu ko u bobana pa poslije mise pravo u fratarsku birtiju popit, zapalit i povalit

ima dobra mjuza cepa seve i nives "kara kara karanfili", ječi pola 'umca.

Iznimno rijedak prirodni fenomen - bijela lastavica na Humcu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari