Fra Mario Knezović o plodovima i kukolju Međugorja

ljubuski.info

Fra Mario Knezović je od djetinjih uspomena pa do danas promotrio fenomen koji se događa kao proročanstvo u svijetu.

Kroz razgovor možete doznati što je, po njemu, kukolj, a što plod Međugorja.

Svi koji misle da mogu shvatiti što se u Međugorju događa spadaju u red nadrealista koji si umišljaju sveznanje, kaže u razgovoru fra Mario.

Poslušajte cijeli razgovor koji će vas nadahnuti i nakon toga ćete moći lakše razabrati dobro i zlo, te ući u bit stvari.

Glas naroda

Mali Jakov bi umro za Gospu, a nije skupio snage pa postao svećenik....

naši vidioci nisu pozvani
da budu časne i svećenici
oni su pozvani da budu bogati
trideset i pet godina
luksuznog života bez rada
jedino se uznoje kada prenose poruke
jel tal il ne tak vračare i fratrine

super marijo koline reklame traju dvi minute
među gorske reklame cijele radio emisije
kola reklamira preko televizora
vi preko radija i oltara
nego reci ti izbjeglici kome će izbjeglica virovati
svetom ocu papi franji
vračarama viciki i marijani i vašoj sekti
koja kršćene duše zavodi
jel tak il ne tak marijofile izgubljeni sine

Kakve su nevjerojatne demonske obmane moguće, pokazuje sljedeći primjer. U svojem se prikazu držim klasičnog „Priručnika mistike“ („Handbuch der Mystik“) Augusta Poulaina i nadopunjujem izvješće zabilježbama J.Görresa u njegou djelu „Christliche Mystik“.

Magdalena od Križa rođena je 1487. godine i sa 17 godina stupila je u samostan franjevki elizabetanki u Cordobi/Španjolska. Vrlo brzo stekla je glas izvanredne svetosti. Tri puta bila je opatica u ovome samostanu. Činila je, tako se izvješćuje, „sva Božja čudesna djela“: ekstaze, levitacije, imala je ukazanja svetaca, Isusa Krista, proricala je buduće događaje koji su se i dogodili (primjerice, sužanjstvo kralja Franje I.). Nosila je na sebi Gospodinove rane i jedanaest godina hranila se isključivo svetom Pričešću. Nije samo puk bio uvjeren da je ona velika svetica, nego joj je uspjelo obmanuti najveće uglednike: kardinale, nadbiskupe, biskupe, vojvode, učenjake, redovnike…
„O njoj se govorilo po cijelom kršćanskom svijetu. Propovjednici su je hvalili s propovjedaonica i svi su joj se divili na isti način bez bilo kakve sumnje u njezine zasluge i njezinu svetost. Bila je predmetom najnježnije naklonosti svih ispovjednika u samostanu i provincijala Reda“ (Görres). Mnogi tražitelji „vjerovali su da su u njezinom načinu života pronašli novi put kako bi dospjeli do svetosti“. Obasipali su je milostinjom koja je bila toliko bogata da se time mogao gotovo iz temelja ponovno izgraditi cijeli samostan. Sa svih strana dolazili su ugledni ljudi kako bi od nje tražili savjet…
Ovoj je ženi uspjelo – tko to uopće drži mogućim? – tijekom 38 godina obmanuti sve ljude: pred kraj svoga života priznala je da joj se u dobi od pet godina ukazao demon u obličju anđela svjetla i da joj je nagovijestio da je pozvana postati velikom sveticom i da ju je ispunio ohološću, taštinom i putenošću. On ju je potaknuo da vodi pobožan život.
Ukazanja ovoga „anđela svjetla“ ponavljala su se tijekom godina i uvodila su je sve dublje u demonsku ovisnost. U dobi od 12 godina već su je držali sveticom, činila je mnogo dobrih djela i „lažnih) čudesa. Imala je ukazanja mnogih svetaca. Izjavila je također da je s pomoću svoga duha katkad napuštala samostan i posjećivala neki drugi samostan. Ondje je sve vidjela što se zbivalo i to bi potom ispričala kako bi dokazala svoje tajno znanje. Priznala je i također i mnoštvo lažnih objava, ozdravljenja, ukazanja duša, anđela, demona. Neuzimanje hrane kao ni njezine stigme nisu bile autentične. „Kad se smrt približila, sve je javno priznala i pokajala se za svoje pogrješke. Morao se moliti egzorcizam kako bi se slomila moć đavla nad njom. Potom je poslana u jedan drugi samostan svoga reda gdje je i umrla“ (A.Poulain).
To je samo jedan od mnogih primjera koje poznajemo iz povijesti kršćanske mistike sve do naših dana. Da jednoj ženi pod utjecajem mračnih duševnih i duhovnih sila uspije 38 godina duhovno oduševiti i obmanuti najveće teologe, biskupe, kardinale, inkvizitore i dvorjane, to je svakako napisano nama za opomenu.
Urs Keusch

Izvor: http://www.vision2000.at/?nr=2011/1&id=166
Komentar: Osobito u našim danima kada se mnogi hvale nadnaravnim darovima ili izvješćuju o „čudesima“: levitacijama, stigmama, proricanju, govoru u jezicima, ovaj je primjer itekako poučan. Mudra Majka Crkva uči nas da prema takvim fenomenima treba biti vrlo skeptičan i oprezan (pri tome ne mislimo na nevjeru u nadnaravno koju konstatiramo kod modernista). Te fenomene Crkva treba provjeravati i prosuđivati. Moć zloduha u tim je stvarima velika i bolje je kloniti se tog skliskog terena. Vršeći vjerno svoje staleške dužnosti, noseći strpljivo svoj križ, s Krunicom u ruci i primajući sakramente na sigurnom smo putu u nebo.

Pametnije bi ti bilo da si napisala samo ovu zadnju rečenicu i time sve rekla...ovako dokazuješ neku nadriintelegenciju koju naravno nemaš!

Bio sam i biću u Međugorju sa molitvom na usnama otvarajući srce i dušu jedinom Bogu i Kraljici Mira.
Mogu vam tvrditi da je najbolji osjećaj pronaći sebe i vidjeti druge u molitvi OČENAŠA i moliti u zajednici vjernih.
o kako bi bio malen,nesretan i jadan kada bi trebao donijeti odluku o velikim djelima nisam ti BOŽE sposoban pronaći onu trojicu koje si mi rekao da dovedem ali ima vjere umeni i neću se pripustiti jer služim samo tebi Gospodaru BOŽE moj.

duh sveti je na svakom mijestu na svijetu tako da zna šta misle naši mozgovi i naša srca boga jedino nemožemo prevarit i slagat zato pustite ljude da slobodno žive i vjeruju koliko ko može i di može a ovi pratar sa tojim nema nikakve veze on samo priča i bitnamuje popularnost i mediji

Fra Mario Knezović o plodovima i kukolju Međugorja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari