Ako uskoro ne bude oborina, moglo bi doći do redukcije vode

ljubuski.info

Visoke temperature i nekontrolirana potrošnja u mnogim gradovima diljem BiH izazvali su probleme, zbog čega su uvedene brojne redukcije. Apeli onima koji vodu troše nekontrolirano dolaze iz svih gradova BiH, a u nekima od njih uvedene su i novčane kazne zbog zalijevanja poljoprivrednih površina.
Upozoravamo građane da se voda s javnog vodovoda koja je namijenjena za opskrbu kućanstava ne koristi za natapanje poljoprivrednih površina. Molimo za savjesnost u potrošnji kako bismo svim korisnicima omogućili dostupnost vodi. Također najavljujemo pojačane kontrole te će svi oni koji postupaju suprotno odluci o komunalnom redu biti propisno sankcionirani - kazao je Vjekoslav Filipović, direktor JP "Komunalno" Grude.

Mihovil Skaramuca iz JKP Ravno kazao je kako je potrošnja vode i u toj općini velika. Kako kaže, redukcije rade svakodnevno, ali još uvijek nema potrebe za novčanim kaznama jer tijekom noći zatvaraju vodu.

Vedran Markotić iz Ljubuškoga vodovoda kazao nam je kako u toj općini još uvijek nisu imali redukciju.
Stanje je pod kontrolom, no, ako uskoro ne bude oborina, a temperatura nastavi rasti, moglo bi doći do problema s vodoopskrbom - kaže Markotić.

U Mostaru, baš kao i u većini prethodno navedenih općina, do sada nije bilo prevelikih problema kada je u pitanju prekomjerna potrošnja vode, što nam je potvrdio i Ivo Puljić iz mostarskoga Vodovoda.

Kazao nam je kako do sada još uvijek nisu uvodili redukcije i dodao kako je ova godina rekordna po toplini, što ne znači da se neće uvoditi stroge mjere štednje, ali i biti izdavane novčane kazne.

Valentina Abramušić | Večernji list

Glas naroda

pa normalno zgrćete lovu na kravici a vodovod ljubuški je trebao biti u prstenu sa kravicom i ne bi bilo problema.
No Uvenko je kupio crnopođane i jedan dio cernjana odnosno Hugolinijevo pleme ter im dozvolio korišćenje infrastrukture za osobne vodovod (industrijska voda) koja je još od vremena TITE bila namjenjena a sada je trebala služiti za javni vodovod.
Pa DRUG načelnik je digao kredit od 8.000.000 KM za javni vodovod i obećao općinu ljubuški umrežiti u kompletu, dakle svaku kuću,
No udri tamo udri amo investicija već prešla 15.000.000 i kurko još 30% općine nema pitku vodu.
MOŽETE ZAMISLITI KOLIKO SR HAP,DRP,ZAJEB u ime vodovoda.

Jel' tak' ili ni' MRKOTIĆU suzo dida svoga poznatoga,

vodovod se ne radi zog toga da bi ljudi imali vodu nego da se raskopavaju ceste,da bi neke firmedobile posa za raskopavanje a neke druge za zakrpavanje

za našeg oblačka pardon vedrana markotića
Puko cev nema voda!
jel tak il ne tak biseru

kako može bit redukcija vode ako vrioštica ima konstantan protok vode
znači da pupe nevaIjadu ne pumpaju dovoljnu količinu
znači da se ne može postić potrebna količina vode jer nevaIjaju pumpe u crpilištu-vrioštica teče uvik isti kapacitet
dali je taj markotić iša u školu zna li šta je
dobava
kapacitet v
vršni kapacitet
pumpe
karakteristike pumpi
hidrodinamika pumpi
ili je završio ševu ili kiseljak školu

Vedrane, ajde malo budi oblak pa pusti kišu nad Ljubuški, ti si moćan, ti sve možeš, ti si HDZ-mladež HDZ-a, a prešo si 35-u. večno ćeš da budeš mlad!

Ako uskoro ne bude oborina, moglo bi doći do redukcije vode
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari