Dario Sesar o privatizaciji: Sva poduzeća su u nekakvom postupku

ljubuski.info

Privatizacija poduzeća na području Zapadnohercegovačke županije ni nakon više od dvadeset godina nije završena, međutim, ministar gospodarstva Dario Sesar navodi kako je u posljednje dvije i pol godine pomak napravljen.

Svako poduzeće imalo je svoje tranzicijske specifičnosti ili su bila prezadužena, pod ovrhom, radnim odnosima ili su u pitanju bili neriješeni imovinsko-pravni odnosi, što je predstavljalo poteškoće u procesu privatizacije, piše Večernji list BiH. Ipak, nakon dvije godine mandata sva poduzeća su u nekakvom postupku - kaže ministar Sesar.

Tako je na prostoru općine Grude Trgovačko poduzeće na veliko i malo Bekija otišlo u stečaj, a riješeni su prostori u središtu grada koji su godinama bili u devastiranom stanju. Danas taj prostor uljepšava onaj Općine Grude. Hotel Grude trenutačno je u završnoj fazi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, nakon čega će ići na prodaju, dok je poduzeće Duhanprodukt (Duhanska stanica) opterećeno sudskim sporovima.

Općina Grude je zainteresirana za izuzimanje te imovine iz procesa privatizacije te njezino stavljanje u funkciju. Pregovori se vode između ZH županije, Općine Grude i ovršitelja.

Što se tiče općine Ljubuški, Sesar navodi kako su nadležne službe općine Ljubuški podnijele zahtjev za izuzimanje iz privatizacije poduzeća Agroprom (Duhanske stanice). U tijeku je izrada bilance stanje od revizorske kuće kako bi se utvrdilo činjenično stanje i kako bi Općina Ljubuški znala koje obveze preuzima prilikom eventualnog izuzimanja iz privatizacije.

Najesen slijedi prodaja Vodoprivrednog poduzeća, gdje je urađena bilanca stanja, Ljubuška tkaonica otišla je u stečaj, a s kupcima hotela Bigeste produljen je ugovor o njegovoj privatizaciji te su nastavljena ulaganja, kao što se može vidjeti na terenu.

Za Tvornicu kružnih pila Posušje pokrenut je postupak stečaja, a u proces likvidacije ići će poduzeće Polivinil u općini Posušje. U stečaju je i Sep Nova. Za poduzeće TIP, bivši Svjetloplast, Općina je zainteresirana za izuzimanje iz privatizacije i ta imovina je od jeseni u posjedu Općine. Za Ukraskamen se vodi sudski postupak između Vlade ZHŽ-a i prijašnjeg vlasnika, dok je za Trgopromet završena likvidacija poduzeća - navodi ministar Sesar.

Dodaje kako je u fazi rješavanja i poduzeće POKO s kojim se najesen planira ići u stečaj. Na prostoru grada Širokog Brijega poduzeća Sloga i Novogradnja-zanatstvo su u postupku likvidacije, Konfekcija i OTP su u stečaju, dok isto najesen čeka GP Novogradnja i Novorent, a izvršena je uspješna prodaja Autocentra Široki Brijeg.

Sesar je ponovno podsjetio na važnost suradnje između Agencije za privatizaciju ZHŽ-a, Ministarstva gospodarstva i sudstva ZHŽ-a kako bi cijeli taj proces oko privatizacije bio brži.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list

Komentari

Ministar ne govori točne informacije jer Stečajni postupak u Bekiji ne može se provesti znog nedostatka stečajne mase

medićka davni bi lučić duvansku jamija
da je moga pa proda i u zagreb novce odnija
kod nas nikada nije bila privatizacija
nego pljačka radnički poduzeća
što se sprema i sada još vam je duvanjska ostala
bagro brezobrazna i l o p o v s k a
onda se ispividite kod još većeg l o p o v a
našeg poslušnog siromašnog i čistoga
župnika sa humca jel tak il ne tak medićka

di je Dalibor Grgić vd direktor u duvanjskoj,pranje poreza u fiktivnim firmama,manipulacije u knjigovodstvu,bagralopovska

Ovi moćni. vlasnici. na. Revolucionarni. Narodnom. Sudu. ce. imati. Tri.minute. da. dokažu. svoju. nevinpst. tporjeklo. imovine. i plaćene. poteze. prema. voljenom. Zlemlji. I. PARTIJi.

Budi. Se. Istiok i Zapad. Budi se Sjever. i. Jug. koraci. tutnje u. napad. Dalje. ćete. čuti. sa. SLOBODNE. RADIO. STANICE

tkaonica ljubuški nije otišla u stečaj, ovaj krive podatke iznosi, neka pokaže sudsku odluku o stečaju i ikakvo rješenje i tko ga je izdao

do kada mislite lagati

A sta je kupio Miro Brkic Zivkic?

Znači, ovo nam je ministar gospodarstva,... braćo draga.

Nije istina da je u Ljubuškom provedena privatizacija i dokapitalizacija preduzeca i imovine. Postojala je pljačka, ja tebi a ti meni za jednu konvertibilnu marku i fiktivne dionice. A zna se Ko je to sve proveo i kada. Djeca tih pljačkaša su danas Ljubuska zlatna mladež koja vozi skupe mercedese i imaju zavjese i svjetla na daljinsko upravljanje i imaju privatne obrte i žive u vilama od par desetina miliona km. Za koga smo se mi borili samo vas ja pitam.

Opet ova nepismena gdje završila nesretna školu sigurno u Ševe ili Fabus pa malo kurs i eto novinarke samo se učlani u kradeze.

puno toga nisi naveo ali uskoro ćeš bježati sam od sebe.

Zar nije trebala i veterinarska stanica u Ljubuskom u proces privatizacije

borili smo se za kradeze mladež i dezertere
no biće lepe kuće lepo gore

Dario Sesar o privatizaciji: Sva poduzeća su u nekakvom postupku

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ne bojte se, stanje je redovito! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto