Dok državni propadaju, na privatnim fakultetima prolaznost 100 posto!

ljubuski.info

Na fakultetima Sarajevskog sveučilišta nakon prvog upisnog roka slobodno je oko 2.200 mjesta. Kako je za Faktor potvrdila Aida Hodžić, prorektor za nastavu i pitanja studenata Sarajevskog sveučilišta nakon prvog roka na fakultete se prijavilo oko 3.750 aplikanata.

Trenutno skoro na svakom fakultetu imamo mjesta, na nekima manje, na nekima više. Najmanji interes i najviše mjesta imamo na grupaciji društvenih znanosti. Plan upisa se pravi na osnovu resursa s kojima Sveučilište raspolaže, na osnovu nastavnog kadra, prostornih kapaciteta, opreme, a konačnu suglasnost daje Vlada SŽ i oni su dali suglasnost za 5.880 studenata - pojašnjava Hodžić.

Hodžić ističe da su razlozi objektivne prirode i da se na njih ne može utjecati.
Ovo je generacija prelaska s osmogodišnjeg na devetogodišnji sustav obrazovanja. Ove godine u SŽ četverogodišnje škole završilo je oko 2.400 učenika, a ranijih godina bilo je i 4.500 učenika, a 45 posto studenata dolazi iz Sarajevske županije. Drugi razlog je očiti demografski pad, koji je posljedica događaja od prije 10 ili 15 godina, ali sličan trend će se sigurno nastaviti i u narednih nekoliko godina - pojašnjava prorektor za nastavu, dodajući da su razlozi manjeg broja učenika koji su konkurirali za upis na fakultete i migracije, ali i nelojalna konkurencija dijela privatnih fakulteta.

Na privatnium fakultetima prolaznost 100 posto!

Hodžić je istaknula da ne misli na sve privatne fakultete, već na one čiji se broj uopće ne zna.
To su fakulteti sa stalno otvorenim natječajima oni na koje se može doći kada poželite i da se dogovarate oko cijena, koji nemaju uvjeta za upis, a prolaznost iznosi 100 posto - pojašnjava.

Sljedeći upisni rok na nekim fakultetima počinje sredinom ovog tjedna, a na tom roku pravo aplicirati imaju svi oni koji nisu primljeni na prvom roku ili oni koji su se tek sada odlučili upisati na fakultet.

I ministar obrazovanja SŽ Elvir Kazazović kazao je da je broj kandidata za upis na fakultete u Sarajevu smanjen.

Glas naroda

Lako rješivo donijeti zakon da vlasnici diploma s privatnih fakulteta ne mogu raditi u državnim firmama i to je to

zašto bi ševinjevci ,adezeovci i ostali k.riminalci mijenjali zakon koji su sami za sebe donijeli

u pravu si jedino revolucija donosi promjene

Ševo oborite bar jednog fore radi

privatni fakulteti su partijske škole kradezea po kojima se uhljebljuju poslušnici i pravi glasačka mašinerija a ona ima za posljedicu ekonomsku propast jer nesposobni i neškolovani sa ševa školam unište što prime u ruku

Ševo "obrazuje" glupane da bi on izgledao sposoban , neka mu višnje , marelice , dunje ili takvo što

Za dvadeset godina neće se imati tko prijaviti na kvizove

Kvesko ne zna križaljku ispuniti pa vidi ga dokle dogura

Imam dice u osnovnoj školi i gimnaziji ne bi ih upisa na privatni fakultet za milijune

Evo donosimo vam značenje od riječi LOGOS:

L - Lako
O - Ovdje
G - Gojimo
O - Osobne
S - Sirovine

Ljudi moji ovo je najveća zidaja od rata naovamo posljedice će biti katastrofalne pa vi iz HDZ -a šta radite [ * neprimjereno * ] jedna

Pa pogledajte listu vidokih škola u BiH , ima ih 27 akreditiranih... ševo je za sve ostale prvak svijeta moji amateri.. kao Mostar vam relevantan , ni Zagreb nije među orvih 1000 u svijetu .. smiješni ste a i malo ljubomirni..proći će vas..

Samo dudala kao ti može biti ljubomoran na Ševe i ševinovce ovo je trgovina diploma ko na pijaci povrće te ljude samo treba žaliti ove zbog načina zarade ove druge zbog diploma bez znanja ali pošto živimo u vremenu hretena ništa ne čudi

Što bi oni dali za malo poštenja i znanja? Više je do rata vrijedila svjedodžba Ljubuški gimnazije, nego sve Ševine diplome. Nas je ekselencija učila. A njih? Hajde nek'se oni pohvale tko su im profesori: hrvatskoga jezika, matematike, fizike, kemije, biologije, povijesti, zemljopisa... Mi o našim profesorima govorimo sa strahopoštovanjem. Profesori, Ljubuški gimnazije hvala vam! A oni ako imaju i malo mogu se samo sramiti i oni i njihovi profesori, a najviše ovi što su im to dopustili.

Naj jači su ovi mostarski studenti..kome vi dumine udarate...znate cijenu samo možda nemate novaca.

Čestitam na (ne) savladanom gradivu 2. razreda devetogodišnje škole. Moj pametnjakoviću, ne piše se naj jači, već najjači bar su mene tako učili, ali i danas tako uče učenici u državnim školama, a vi iz privatnih učilišta možda imate neki drugi pravopis i gramatiku hrvatskoga jezika

Najjače je Sveučilište Bijakovići...kad završe kao studenti novinari u FENI neznaju sastaviti rečenicu ili točka zarez OBADVA bitno nek se učlani u kradeze nemora bit pismen.Ako nezna odgovorit onda nasrni ko [ * neprimjereno * ] odman šakon u glavu.

Gdje si studirao?U Bijakovićima <------- Nije vic

Ko ide na privatne fakultete?ko ima novca a nema u glavi,kome se zuri a posao ga ceka,kome se ne uci a neda mu se sadit smilje..

čovik može kupit pet diploma
ali nikada neće imati radosti
jednoga studenta koji je naučija
i pošteno svoju diplomu dobija
ti osjećaji nemogu se kupiti
jel tak il ne tak moji ševini studenti

Pa moja ministrice isti profesori ti predaju i u drzavnim i na privatnim fakultetima... znaci malo s njima o tom vidi... oni su ti koji prostituiraju skolstvo, a narod ce uvijek ic linijom manjeg otpora... vecina barem

Da isti predavači ali razlika velika na privatnima oni ne odlučuju . Moraju pustiti sve. Platim te i radi kako ti se naredi. A na državnom je druga priča

HDZ uništi sve pa i volju za životom.

Privatni fakulteti su loši. Državni ili javni kako su se dosada nazivali postali su privatni što je mnogo gore nego li privatni fakulteti. Tzv. javni fakulteti traže financijsku pomoć od države, a u stvari su privatni fakulteti po nizu stvari počev od naplaćivanja ili visokih renti koje primaju od studenta do zapošljavanja gdje cijele obitelji rade, muž, žena, djeca sve neki znanstvenici, a država u sve dubljoj i dubljoj krizi. Profesori na javnim fakultetima doktoriraju na svemu i svačemu i na utjecaju vlage na književnost. Javni fakulteti trebaju postojati uz sto postotnu državnu pomoć ili ih treba ukinuti i sve prepustiti tržištu kako je u najvećoj mjeri u cijelom svijetu

Slažem se s vama. Ali najbolje je ako imaš para završiš privatni fakultet jer imaš para platiti školarinu. Na normalnom javnom ne možeš položiti državnu maturu ili prijamni. Sutra, opet nekome platiš i dobiješ mjesto javnom poduzeću jer te u privatnom nitko ne želi. Tuga. Završi privatni fakultet i zaposli se u privatnom poduzeću.

OVO ŠTO HDZ RADI PREKO ŠEVATORA JE GENOCID OBRAZOVANJA!!! Odbit će se to nama od glavu u budućnosti.

Najbolje da ukinemo te javne odnosno državne fakultete. Kupovat ćemo diplome u Ševe onda ćemo kao u Boliviji tražiti nekog pismenoga da nauči te s diplomama i čitati i pisati. Sramota!!!

kradeze je najveće zlo koje je zadesilo rvacki narod posle turskog zuluma
onaj ko je ubio
bušića
kraljevića
paražika
miru barišića
i ostali mozak rvackog naroda je gori od miloševića
hrvacki narod nestaje
stožerna stranka propasti je kradeze-nažalost
što prije dođemo do pameti manja je šteta

Jednostavno rješenje za privatne fakulete...
Dajte popust u iznosu od 10 % studentima koji se odluče da fiktivno izgube godinu. Godinu dana duže će studirati, ali diplomu će dobiti. Da ne bude baš tako providno, ipak prolaznost 100 %..., ispada smiješno.

Dok državni propadaju, na privatnim fakultetima prolaznost 100 posto!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari