U Međugorju traju pripreme za proslavu sv. Jakova

ljubuski.info

Od početka mjeseca srpnja Međugorje su pohodile skupine hodočasnika iz Brazila, Litve, Slovačke, Kine, Ukrajine, Rumunjske, Poljske, Francuske, Italije, SAD-a, Irske, Engleske, Austrije, Njemačke, Kanade, Mađarske, Češke, Ukrajine, Španjolske, Urugvaja, Libanona, Hong Konga, Reuniona, Obale Bjelokosti, Bjelorusije, Portugala, Slovenije, Južnoafričke Republike, Belgije, Srbije, te Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Međugorje se priprema i za proslavu sv. Jakova, zaštitnika međugorske župe, koji se slavi u utorak 25. srpnja, navedeno je na stranici Župe Međugorje.

Naime, međugorska je župa utemeljena 1892. godine i odmah stavljena pod zaštitu sv. Jakova apostola, zaštitnika hodočasnika, što je uistinu znakovito. Životom obične hercegovačke župe Međugorje je živjelo do lipnja 1981. godine. Otada ovo mjesto i crkva sv. Jakova postaju središtem okupljanja milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta.

I ove će se godine međugorski župljani za proslavu zaštitnika župe pripremati molitvenom devetnicom od nedjelje 16. srpnja do ponedjeljka 24. srpnja. Molitveni program počinje na vanjskom oltaru u 18 sati molitvom krunice i nastavlja se u 19 sati svetom misom.

Krunicu predmole:

Nedjelja 16. srpnja - Miletina
Ponedjeljak 17. srpnja - Vionica
Utorak 18. srpnja - Šurmanci
Srijeda 19. srpnja - Bijakovići
Četvrtak 20. srpnja - Međugorje
Petak 21. srpnja - Majčino selo
Subota 22. srpnja - Frama Međugorje
Nedjelja 23. srpnja - Treći red
Ponedjeljak 24. srpnja - Humanitarna udruga Marijine ruke

Bliži se i ovogodišnji 28. Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju na temu "Da ljubav vaša sve više raste", a koji se svake godine održava od 1. do 6. kolovoza. Ovaj susret tradicionalno okuplja veliki broj mladih sa svih strana svijeta.

Za cijelo vrijeme trajanja Mladifesta osiguran je simultani prijevod na hrvatski, engleski, talijanski, njemački, francuski, španjolski, portugalski, poljski, slovački, slovenski, mađarski, rumunjski, ruski, češki, korejski, arapski, mandarinski kineski i kantoneški kineski jezik.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari