Slijedi nova revizija svih branitelja

ljubuski.info

Nakon godinu dana prepucavanja u Parlamentu Federacije BiH oko Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji Vlada FBiH je prihvatila tri amandmana koje je podnio Klub zastupnika HDZ-HNS u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Iz Vlade su kazali kako je prvim amandmanom izmijenjen članak 8. i propisuje da će revizorski tim za koordinaciju izvršiti kontrolu svih uvjerenja na temelju kojih su ostvarena prava za ove osobe ili članove obitelji.

Ponovno o fiskalizaciji

Na ovaj način bilo bi izbjegnuto različito tumačenje i selektivna primjena u provedbi ove odredbe. Ovo bi omogućilo jednakost i istovjetnu primjenu na sve pripadnike OS ( HVO, Armije RBiH i MUP-ovi) pa je ova izmjena nužna da bi se ove osobe dovele u isti položaj, bez obzira na vrijeme ostvarivanja prava, pripadnost postrojbi i svojstvo korisnika prava, kazali su iz Vlade nakon održane sjednice.

Drugim i trećim amandmanom predviđeno je da objavu podataka iz jedinstvenog registra treba regulirati posebnim zakonom koji treba uskladiti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka u BiH, jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka u BiH na ove odredbe dala negativno mišljenje sa detaljnim obrazloženjem. Također je rečeno kako podaci iz jedinstvenog registra trebaju biti dostupni svim razina vlasti u Federaciji.

Na sjednici koja je održana u Mostaru usvojen je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sustavima koji je u primjeni od 1. siječnja 2010.

Zakonom se uređuje, između ostalog, pitanja evidentiranja i kontrole prometa putem fiskalnih sustava gdje je obveza evidentiranja svakog pojedinačno ostvarenog prometa preko fiskalnih uređaja za svaku osobu koja je upisana u odgovarajući registar za promet dobara i pružanje usluga klijentima, osim izuzetih djelatnosti.

Također, izmjenama i dopunama zakona se usklađuju novčane kazne s novim Zakonom o prekršajima i propisuju dodatne obveze i nove kaznene odredbe za proizvođače/zastupnike, servisere i obveznike. Posebno se ove obveze odnose na proizvođače/zastupnike kojim se, između ostalog, propisuje obveza da za vrijeme trajanja registracije neprekidno osiguraju garanciju poslovne banke s klauzulom "bez prigovora" u visini od 300.000 KM, što predstavlja sredstvo osiguranja za ispunjenje svih obveza propisanih zakonom.

Novac za eksproprijaciju

Značajna informacija stigla je jučer za mještane Neuma jer je Vlada usvojila informaciju o potrebi osiguranja sredstava za eksproprijaciju za izgradnju ceste Neum - Stolac i izrazila opredjeljenje da za ove namjene iz tekućih rezervi za ovu godinu osigura 700.000 KM. Na narednoj sjednici bi ova odluka trebala biti usvojena.

Jučer je Vlada produžila do kraja godine primjenu Odluke o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima za obitelji koje primaju najniže mirovine i koje su u stanju socijalne potrebe.

Vlada je prihvatila informaciju o stanju izvršenja odluka Ustavnog suda BiH i Ustavnog suda Federacije BiH. S ciljem izvršenja odluka ovih sudova iz kojih proizlaze obaveze izmjene zakonodavstva u određenoj oblasti, zadužena su federalna ministarstva da u okviru svojih nadležnosti hitno predlože izmjene zakona u skladu sa stavovima izraženim u odlukama. Premijer je preuzeo obavezu da od Parlamenta zatraži što hitnije usvajanje izmijenjenih zakona. Usvojeno je i na desetine kadrovskih odluka.

Vanja Bjelica-Čabrilo | Dnevni list

Komentari

Tako treba dosta je ovih lažnjaka što su na račun braniteljskog statusa dobili činove, troliste, penzije, stanove, automobile, invalidnine i još im djecu u državnim firmama zaposlilo.
Napraviti reviziju svakog tko je i jednu marku tražio i dobio na račun sudjelovanja u ratu.

Opet ce odbiti sirotinji i ko je isao.

sve lažnjake treba javno objavit
lažne branitelje
kupljene diplome
kuplena radna mista
zapošljene preko veze
dezertere domovinskog rata
uhljebe partije kradezea
sve treba objavit
imena zapošljenih
imena nezapošljenih
u svemu ovom se vidi uzrok propasti našeg naroda
u svemu je lopovluk

Tko će ostati prijatelju?! Nemamo mi još niti kapaciteta za to, niti populacije voljne podnijeti bilo koju vrst žrtve, a niti smijelih! svima je parola "hajmo, ja ću prvi"!!! Nakon drugog sastanka dobiju "tajne ponude" posao u Elektri, Eronetu, žena u nekom ministarstvu, i gotovo! Pet Udruga sam vodio, i nakon svakog ovakog "jude" mora se sve ponovo da nemam više niti volje ali niti sredstava, koja su najbitnija!

Zar nije lakše odseliti

sve treba javno objavljivat i stalni revidirat stalno

i poć od maaaaaame bivšeg ministra ćorića koja ima mirovinu na osnovu učešća u ratu a to je teška neistina jer mu ni ćaaaaaća sekunde nije bio u ratu.

lako je samo treba zakonski proćešljat partiju kradezea i sva bezakonja su u njoj i oko nje
no treba samo po zakonu to napravit
ustvari sva bezakonja su u partiji i oko nje pod tepihom

Veslaju nas muslimani ali vraticemo kad im bude najteze !!

Muslimani su ti krivi i za opljačkani Ljubuški.

Ja se nisan borija za BiH ne triba mi njihova mirovina ovi sto nikad nigdi nisu bili nek je oni primaju

Slijedi nova revizija svih branitelja

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari