Fijasko spektakularne optužnice protiv 15 poduzeća

ljubuski.info

Jedna od najopsežnijih optužnica za pranje novca i poreznu utaju u poslijeratnoj BiH, "teška" 25 milijuna KM, protiv 14 fizičkih i 15 pravnih osoba-poduzeća s područja Posušja, Cazina, Prnjavora i Tomislavgrada, doživjela je svoj potpuni fijasko. Naime, tri godine od velikog skandala, Sud BiH skupinu bh gospodarstvenika pravomoćno je oslobodio po svim točkama optužnice.

Spektakularno ju najavljujući, Tužiteljstvo BiH ovu optužnicu podiglo je u svibnju 2014. godine, a nakon tri godine pravne bitke bh gospodarstvenici su dokazali njenu neutemeljenost.

Podsjetimo, Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu u predmetu protiv Marinka Bešlića i drugih, kojom je obuhvaćeno ukupno 29 osoba i poduzeća iz više gradova u BiH, optuženih za međusobno sudjelovanje u pranju novca i višemilijunskim poreznim utajama.

Optužnicom su, osim Bešlića koji je u međuvremenu preminuo, bili optuženi i Rifet Šepić, Idita Puškar, Mijo i Biljana Begić, Veljko Lončar, Mario Čutura, Ekrem Puškar, Hakija Halkić, Irfan Mulalić, Đorđe Trivunović, odnosno pravne osobe "Lucky Trade" d.o.o. Cazin, "Styrotherm" d.o.o. Cazin, "Crolim" d.o.o. Cazin, "Ida Comerc" d.o.o. Cazin, "Femis" d.o.o. Posušje, "Vokel" d.o.o. Posušje, "Mo tehno" d.o.o. Mostar, "I-Crni" d.o.o. Cazin, "Halko" d.o.o. Cazin, "Komerc-mali" d.o.o. Prnjavor, te "Promet Šarac" d.o.o. Tomislavgrad.

Svi oni oslobođeni su pravomoćnom presudom bez mogućnosti žalbe.

Zaključak koji se nedvojbeno nameće je da će i ovaj sudski proces platiti bh. porezni obveznici.

Također, s obzirom da je prvooptuženi Bešlić preminuo uskoro nakon što je optužnica podignuta i to zbog srčanih poteškoća, nameće se pitanje bi li prvooptuženi danas ipak bio živ da nije bilo, kako se pokazalo nekoliko godina kasnije, neutemeljene optužnice koja je vjerojatno bila i povod njegovih zdravstvenih poteškoća ali i zacijelo nanijela nesagledivu štetu i optuženim gospodarstvenicima?

Dnevni list

Komentari

Moj savjet novinama i portalima da ne objavljuju optužnice Tužiteljstva već samo pravomoćne presude

Borjana koga ono posjeti u Ljubuškom

Srica pa su imali dovoljno love da plate advokate da ih oslobode.vjerovatno su i suci omastili brk..posuški gospodarstvenici naj veći perači poreza a predstavljaju se kao moralne osobe i vjernici

Eto kakvi su sudovi kad ove nisu kaznili ali zato ovi što sade travu hebali su majku

Ptice na grani znaju da su firme vršile uplate na račun "poduzetnika" za tri posto to bi otkrili i Ševini ekonomisti samo u Ljubuškom je jedan čovjek oprao sto miliona maraka živi na Teskeri

Dugo cijena bila. 7posto bilo posla svakome.

Kerametal je za ove svećenik pa je platio ogromnu kazna kao firma i direktor imate na stranicama Tužiteljstva BiH

UNITRADE doo je opra sam 100 000 ,000 milona KM pa nista ,ko ga spominje igdje imaju sve ljude u poreskoj i federalnoj kao i SIPI tako da slobodno i mirno spavaju.

Fijasko spektakularne optužnice protiv 15 poduzeća

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto