Čavara prijavio institucijama kako mu je život bio ugrožen

ljubuski.info

Predsjednik FBiH Marinko Čavara podnio je prijavu nadležnim institucijama zbog sumnjivog događaja koji mu se dogodio na autoputu Kakanj - Zenica 5. srpnja kada je osjetio da mu je život ugrožen, objavio je danas na press-konferenciji.

Kako se navodi u prijavi, događaj se dogodio između 17:15 sati i 17:30 sati na dionici Kakanj - Zenica kada se kretao prema Lašvi. Predsjednik FBiH je tada krenuo kući u Busovaču i oslobodio je osobno osiguranje. Njegov vozač je vozio službeni automobil Audi do naplatne kućice u Kaknju kada je Čavara prešao na mjesto vozača jer su se zaustavili kako bi vozač očistio vjetrobransko staklo.

Uočio sam vozilo parkirano uz branik s lijeve strane i primijetio sam da me nepomično gledaju bez reakcije, što mi je bilo sumnjivo jer smo se tu nalazili pet minuta i nikada do sada nisam vidio zaustavljena vozila. Namjerno sam se zadržao da prođe još jedan kamion, a zatim se polukružno okrenuo u pravcu Zenice. Vozilo je krenulo za nama. Vozio sam 110 kilometara na sat kako bih provjerio da li me prate, a oni su vozili za nama s rastojanjem od 100 metara. Nakon šest kilometara pretekli su nas i otišli ispred 500 metara da bi držali to odstojanje. Kako smo se približavali silasku s autoputa Bilješevo, automobil je usporio pored parkiranog kombija u zaustavnoj traci i razgovarali su, rekao je Čavara.

Kako se predsjednikov automobil približavao, kombi je krenuo, ali ga je propustio, dok je prvobitno vozilo bilo parkirano kod podvožnjaka ispred autoceste, a kombi se dvoumio da li da skrene ili nastavi voziti.
Da sam skrenuo k podvožnjaku život bi mi bio ugrožen jer bih bio blokiran. Krenuo sam ka Zenici. Osjetio sam nesigurnost i zbog cjelokupne sumnjive situacije sve sam prijavio nadležnim institucijama. Ne želim prejudicirati ništa, ali tražim odgovor od nadležnih institucija. Čudno je i to što nitko nije pisao o ovome i što nije procurila informacija jer da sam 'pokupio' neki prometni znak svi bi znali, rekao je Čavara.

Kada je došao do naplatnih kućica u Zenici predstavio se policajcima i ispričao šta mu se dogodilo, te ističe kako su veoma profesionalno postupili. Zahvalio se svim policijskim službenicima koji rade na ovom slučaju i brinu o njegovoj sigurnosti.

Predsjednik FBiH inače ima pravo na policijsku pratnju 0-24 sata, ali je Čavara istaknuo kako je tijekom ove dvije godine često oslobađao obaveza svoje osiguranje jer se nikada do sada nije osjećao ugroženo.

Uhićen H.N. iz Kaknja

Službenici Policijske stanice Kakanj su 7. srpnja, u saradnji sa službenicima Federalne uprave policije, identificirali H. N. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti i lišili ga slobode, kažu u MUP-u ZDŽ.

Istražni tim policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona je odmah nakon prijave da su nepoznate osobe, 5. srpnja, na dijelu autoceste A-1 između Kaknja i Zenice pratile službeni automobil u kojem se nalazio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara poduzeo istražne aktivnosti i identificirala osobu za koju postoji osnov sumnje da je vršila prijavljene radnje.

Naime, Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, prijavio je nadležnim organima "sumnjiv slučaj", požalivši im se da mu je "život bio ugrožen" 5. srpnja kada se vozio autoputom Kakanj - Zenica.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti uhićen je H. N. iz Kaknja.

Policija je navela kako je nad uhićenim isti dan zavedena kriminalistička obrada, a da je sljedećeg dana predan Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalje postupanje.

Uhićeni je, navodi se, od ranije poznat policiji.

Komentari

Predsjedniče dođi u Vojniću bićeš siguran ko gomolj od krompira

Pojacaj osiguranje cavara, zaposli jos par uhljeba, mi cemo od usta odvojiti da nam ti budes siguran.
Fuj smrade jedan, je li te stid pricati ovakve nebuloze?

Vrlo vazna licnist.Umislio se covjek.Sam si sebi vazan nikom drugom .niko te vise ne dozivljava pa mora malo paznje sebi dati.Srami se.

I sta b kad si se probudio?

Ja sam jucer bio u trgovini,kupovao sendvic i bocu vode jer gladni i zedni nemozemo na celopeku radit za nikakve pare,a prodavacica me ukoso pogledala kad sam vadio zute da platim,osjetio sam da mi je zivot u opasnosti pa sam,kad sam izasao vani,okrenuo se i opet ona je stajala na prozoru sa istim pogledom,a osiguranje sam taj dan pustio ranije kuci jer nije se dalo naslutit da ce se ovo desit.... Hahahahahahaha a bogati cirkusa u ovoj zemlji,cudi me da nam i to jos nisu poceli naplacivat,al ko zna,mozda i budu nakon ovog "incidenta" hahahahaha

narod je dugo ugrožen od kradezea
sve opljačkaše i prodaše narod se iseljava
ko će nas zaštitit mi smo u ovom toru adeza gladni i žedni

Pricajte VI sta želite ali očito ne poznajete situaciju u središnjoj Bosni bog zna dali ste ikad i bili gore ovo je lako moguće Hrvat na muslimanskom teritoriju nije siguran

Nemam Nija nista od adezekana samo ivi malo manje bingica kladionica kafića i provoda a malo vise zasukat rukave i radit pa ćete imat ne može se legat i rezat

bili miševi.

I sta bi cavara kad si se probudio

Ćavara kupi pravu robu nemoj da te baca tako.

Ja sam vidovita djemila i gledam u kašike i moj osjećaj mi kaže da Cavara Marinko ima bolje osjećaje od mojih, Cavara hajde da se udruzimo ima da zarađujemo ko" u njemačku....Moje kašike kažu da se tvoja optužba temelji na osnovu osjećaja!

Tooooo Djeemila vidovita valaa sad ti tek vjerujem da si vidovita... Ovaj Čavara lupeta ko' tuta Bugarin i sere ko' foka odnosno stalno OSJEČA ovo ili ono! Ha ha haaaaaa haaaaaaaaa ha čabara puko' si kao tromblon !!!

Čavara prijavio institucijama kako mu je život bio ugrožen

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto