Vlada FBiH prihvatila amandmane na zakon o braniteljima

ljubuski.info

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila je tri amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, koje je podnio Klub zastupnika HDZ-HNS u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Prvim amandmanom članak 8. je izmijenjen i propisuje da će revizorski tim za koordinaciju izvršiti kontrolu svih uvjerenja na temelju kojih su ostvarena prava za ove osobe ili članove obitelji.

Na ovaj način bilo bi izbjegnuto različito tumačenje i selektivna primjena u provedbi ove odredbe. Ovo bi omogućilo jednakost i istovjetnu primjenu na sve pripadnike OS ( HVO, Armije RBiH i MUP-ovi) pa je ova izmjena nužna da bi se ove osobe dovele u isti položaj, bez obzira na vrijeme ostvarivanja prava, pripadnost postrojbi i svojstvo korisnika prava, naveli su iz Vlade Federacije BiH.

Drugim i trećim amandmanom predviđeno je da objavu podataka iz jedinstvenog registra treba regulirati posebnim zakonom koji treba uskladiti sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka u BiH, jer je Agencija za zaštitu osobnih podataka u BiH na ove odredbe dala negativno mišljenje sa detaljnim obrazloženjem.

Prihvaćajući ove amandmane Federalna vlada je u obrazloženju istakla da u zakonu treba navesti da, s ciljem poštivanja načela međusobne suradnje i razmjene službenih podataka svih razina vlasti kao i načela transparentnosti, podaci iz jedinstvenog registra trebaju biti dostupni svim razinama vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju Vlade FBiH.

Glas naroda

jel se ovo odnosi i za zaboravljene il ce ih zaobaci?

Zaboravljeni mogu ostvarati svoja prava JEDINO ako ustraju na izvođenju iz nezasluženih prava "lažne pukovnike" a takvih je samo u Ljubuškom više od 130 !!

Zaboravljeni mogu ostvarati svoja prava JEDINO ako ustraju na izvođenju iz nezasluženih prava "lažne pukovnike" a takvih je samo u Ljubuškom više od 130 !!

ostadoste vi i dalje zaboravljeni

Lažne pukovnike skinut s mirovina pa će biti para za Zaboravljene .

Zar ih ima i u Vitini

Sad će se oglasit Marušić sa svim točkama sa veoma važnog sastanka u Uštiprači, obično je prva točka vezanje zastava. Nema vas u ovim amandmanima krivo vodstvo umjesto da ovo rješavate vi se bavite nekakvim slučajevima i obećavate neralne stvari ,fratrima itd. pushing UZB nažalost
P.S. mislim da će sad odgovor Marušića na komentar od jedno 4 stranice , a stvar je jednostavna nisi uspio piša si uz vitar

crna kukavice,da se nađemo na pola puta???

joj na sve strane
dezerteri
kuplena radna mista
kupljene škole -seva kiseljak
namješteni vjećnici
oporba nikakva prodaju se za žaku kumpira
uvlači[ * neprimjereno * ]
lažni pukovnici
pratri poduzetnici-bogatuni
joj da je malo rata da idemo u čišćenje terena ko nekad stolac
puno vila od tuđe imovine
joj svega ima
samo nam treba gospođa
r e v o l u c i j a
narod kaže biće i toga.-amen

Kakav HNS i odbor za Branitelje kome je predsjednik Salko Marin.HVO Travnik je u operaciji zauzimanja vojarne JNA,zarobio predsjednika odbora za Branitelje pri HNS u.Zasto je on na toj poziciji.Zato da radi sve da Branitelje HVO koji su ga zarobili oslabi i unisti.Rasprodat Hrvatsku zemlju i unistiti hrvatski narod.Sve po direktivi iz 1990.Dogovor Tudman Milosevic.

Vlada FBiH prihvatila amandmane na zakon o braniteljima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari