Čović - Dodik: Dogovorene zajedničke strategije

ljubuski.info

Danas smo precizirali sve što bi trebali na različitim razinama vlasti raditi da ona bude potpuna, da se u vremenu do izbora vidi praktična suradnja ove dvije stranke u različitim razinama vlasti pa čak tamo i gdje nema u vlasti ove dvije strane, kazao je nakon susreta s Miloradom Dodikom Dragan Čović istaknuvši kako je ovo najbolji da se stabiliziraju odnosi u BiH.

Kaže kako su razgovarali o funkcioniranju Vijeća ministara, radu Parlamentarne skupštine te nižih razina vlasti.
Dotakli smo se tema koje smo prije stavljali sebi za zadatak kao što je funkcioniranje Ustavnog suda. Sve institucije BiH moraju raditi sukladno ustavu da nema parakativnosti bez obzira na kojoj razini i od koga bili inicirani, a činjenica je da je sve više takvih aktivnosti. Dotakli smo se i gospodarstva. Direktori elektroprivreda napravili su aktivnosti za sporazume o suradnji kad je u pitanju energetsko povezivanje RS i područja gdje djeluje Elektroprivreda HZ HB", kazao je Čović.

Predsjednik SNSD-a i RS-a Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo i ovim i prošlim sastancima.
Ovo je dobar primjer suradnje i toga da u kontinuitetu razgovaramo po pitanjima vrlo važnim za narode koje predstavljamo i HDZ i SNSD tu suradnju pokazuju, kazao je Dodik i dodao kako rade na tome da se suradnja podigne na veću razinu.

Ono što smo danas učinili jest upravo to da se dogovorimo tko su ljudi koji na različitim temama i institucijama kontakt osobe i da vode razgovore i dijaloge. Raduje činjenica da ne odustajemo od onoga što je naš strateški interes a to je da BiH djeluje u okviru Ustava i Daytonskog sporazuma", kazao je Dodik.

Kazao je i kako je potrebno riješiti nekoliko važnih pitanja za hrvatski narod.
To je pitanje Izbornog zakona, pitanje televizijskog kanala na hrvatskom jeziku, a tu su i pitanja da se pokušaju nametnuti neki zakoni u Vijeću ministara i da se isključe stavovi RS koji se moraju poštivati kroz djelovanje organa na razini BiH. Što se tiče Izbornog zakona predloženog od HDZ-a, on ima našu podršku jer to poboljšava i poziciju Srba u Federaciji. A zakon je neophodan imajući u vidu prakse preglasavanja, kazao je Dodik i dodao kako BiH ima šansu uspjeti i preživjeti ako dospije u status sustava koji znači da jednom narodu drugi ne mogu birati predstavnike.

Kazao je kako u RS-u pokušavaju uvažiti interese hrvatskog naroda i onog koji želi da se vrati u RS i koji se vratio.
Sama činjenica da je u vladi RS ministar za raseljene član HDZ-a govori da smo uvijek bili spremni za to. I to ćemo nastaviti raditi, kazao je Dodik i ponovio kako nije zadovoljan onima koji sjede u Vijeću ministara u ime srpskog naroda.
Oni su manipulatori koji iz sjednice u sjednicu nanose štetu RS-u, kazao je Dodik.

OSA neprijateljska organizacija

Obavještajno-sigurnosna agencija jedna je od onih institucija u kojoj postoji paralelni sustav, složni su Milorad Dodik i Dragan Čović.

Na konferenciji za medije nakon sastanka u Mostaru Dodik i Čović su odgovarali na pitanja o OSA-i. Čelnik RS-a i SNSD-a kazao je kako je OSA neprijateljska organizacija, a Čović je govorio o navodima da je njegov savjetnik za sigurnost Dario Krezić sudjelovao u otmici izvršenoj sa službenim automobilom hrvatskog člana Predsjedništva.
Dokaz da OSA ne radi svoj posao je Vaše pitanje, kazao je Čović novinaru istaknuvši kako Krezić ima njegovu potpunu potporu.

OSA je jedna od institucija države u kojoj postoji parasustav. A taj parasustav je preko vas medija plasirao informaciju kako je automobil člana Predsjedništva sudjelovao u otmici. I to je brutalna laž i osim kojekakvih pamfleta koji su puštani, korigirani, dorađeni opet kroz kojekakve portale, ja imam vrlo jasan stav oko toga. Kad je taj gospodin u pitanju, ja mu jako vjerujem. On je moj savjetnik i dok sam ja član Predsjedništva on će biti moj savjetnik za sigurnost koliko god to smetalo onima koji bi htjeli naškoditi sigurnosti hrvatskog člana Predsjedništva, kazao je Čović.

Istaknuo je kako je za njega taj predmet završen.
Samo nije završen za one koji su učinili sve da upravljaju tim procesom kroz obiteljski ili stranački, da ne kažem nacionalni koncept. Tako se danas upravlja kroz neke institucije koje bi trebale skrbiti o sigurnosti svakoga od vas ovdje pa do zadnjeg žitelja BiH. To vam je tako. Netko se može s tim slagati netko ne. Ja ovo govorim javno i jasno i i naravno da sam to kazao direktoru te agencije u društvu bošnjačkog člana Predsjedništva, kazao je Čović.

Kaže kako u ovoj državi nema privilegiranih, zaštićenih, bio to hrvatski član Predsjedništva ili njegov savjetnik.

Svi oni koji su napravili bilo kakve propuste moraju biti sankcionirani sukladno zakonu. To je suština ali ne može agencija raditi ono što je naumila, eliminirati instituciju glavnog inspektora, ne može pratiti hrvatskog člana Predsjedništva po zadatku i potrebi jedne stranke i jednog pojedinca, kazao je Čović i dodao kako bi mogao pričati o sočnim detaljima zanimljivim novinarima još 15 minuta ali da se on time ne bavi.
Do kraja stojim iza toga čovjeka. Ali je činjenica da kada god neku osobu predložimo za neko bitno mjesto u policijskoj ili obavještajnoj infrastrukturi, istog trenutka ta osoba je do kraja izložena pritisku kao što je konkretan slučaj. Automobil iz Predsjedništva BiH je čista namještaljka onih koji su mislili namjestiti jednu igru, ali nije uspjela, kazao je Čović.

Dodik je bio izričitiji o ulozi bošnjačkog člana Predsjedništva u tome.
Mislim da je Bakir Izetbegović izgubio političku snagu pa čini samo ono što mu je preostalo a to je da putem OSA-e i drugih segmenata sigurnosno-pravnog sustava, koje on kontrolira, prije svega kroz bošnjačke članove, pokušava politički s obračunati s predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda. I to je ono što mi znamo, što radi Bakir Izetbegović kroz zloupotrebu državnog pravosuđa kojeg je doveo do potpunog apsurda, kazao je Dodik.

Glas naroda

ja jedino vjerujem da je dogovoreno konačno riješenje hrvatskog pitanja samo ne znam nakon "humanog" preseljenja i raseljavanja hoće li to biti plinske komore ili izgladnjivanje do smrti

Svaka ptica svome jatu leti

biće ekonomska diktatura do progona
no mislim da dodig i čović idu kašikom u med a za njih meda više nema
ova dvojica od naroda mogu dobit nogu u tur

Tvoja prića je obićni teferić protkan majorizatorskim i zulumćarskim hrsuzlukom, uperenim protv dva konstitutivna naroda - Hrvata i Srba.
Takve mahnitovštine idu na veliki zijan i naše poštene muslimanske raje koja ne misli tako.

Pa svakom je na ovom Dunjaluku jasno da mi ne smijemo majorizirati i držati pod zulumom druge, a samo sebi uzurpirati sva prava i slobode na zijan kršćana, odnosno katolika i pravoslavaca, odnosnoHrvata i Srba.
Jer na ovim prostorima ne vlada više Osmansko cartvo niti sultan.
Mi se nalazimo u 21., a ne u 15. stoljeću, ba.

Ja sa rahatlukom slušam i Ćovića i Dodika, a ti ne budi tako jogunast već postani hairli insan!

Opet Ce pred izbore plasirati dobro uhodane šeme,ovaj muslimančina ovaj čedo a sam Čović je šurovao i sad šuruje s jednim i drugim.Ali narod ko narod,ovca.

Čović će opet pobjediti na izborima ako se kandidira. Jednako tako, a možda i uvjerljivije nego na svim dosadašnjim izborima na kojima je pobjedio.
Zašto? Pa stoga što je to prepoznao i prepoznaje hrvatski narod i stoga što nemamo boljeg knadidata od njega. Da imamo, izabirali bi toga boljega.
To su jednostavno općpoznate i neprijeporne činjenice koje ne trebamo posebno dokazivati, to je povijest.
A ti, malo mućni tintarom!

Naravno da ce pobijediti kad su mu najrevniji glasaci supljoglavci poput tebe koji ne vide dalje od nosa. Pitat cu te za 20 godina sto je covic uradio za Hrvate.

Tvrditi da su većina birača jednoga naroda, koja je birala u 25-godišnjem razdoblju, svakih izbora i izabrala svoga predstavnika, šupljeglavci, može samo [ * neprimjereno * ] po svom sustavu - [ * neprimjereno * ]izmu.

Stoga, to možeš tvrditi samo ti i takvi.
U tom slučaju, ostat ćete vječito to što jeste jer vam nema spasa.

Na papiru 500.000 hrvata, uživo jedva 300.000
Nekakva opozicija bi trebala dobiti i glasove vladajućih da bi stigla razliku 200.000 : 0
A ovo je samo jedan dio izbornih marifetluka

pozdrav

Evo jedna od Čovketa za narod HR-BiH...

https://www.youtube.com/watch?v=UM7OJOBsKSA

haaaaaaaaaaaaaaaaaa to je to

čović dobije itbore kad oće ko i drug tito a način je jednostavan
izbori se namjeste nevažećim listićim više nesmin reć
i meni treba osiguranje od uhljeba trutova

Čović - Dodik: Dogovorene zajedničke strategije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari