Čović s Dodikom o predizbornoj koaliciji i zajedničkom izlasku na izbore?

ljubuski.info

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je jučer kako će ta stranka podržati Izborni zakon u dijelu koji tretira promjenu načina izbora članova Predsjedništva BiH i Doma naroda u Federaciji BiH, ako dođe u parlamentarnu raspravu.

Najavio je i da će u srijedu, 12. srpnja, u Mostaru razgovarati s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Kazao je da se Čovićem prije mjesec dana u Banjoj Luci dogovorio da HDZ ne glasa za pitanja za koja SNSD kaže da su protiv interesa RS-a i da bi na sastanku u Mostaru trebalo da bude dogovoreno koji će ljudi to koordinirati.
Bazična je priča da SNSD i HDZ dugo godina surađuju i da razumiju globalne politike - istakao je Dodik i dodao da SNSD želi da tu saradnju podigne na najviši mogući nivo, što podrazumijeva i dogovor o zajedničkom nastupu prilikom sljedećih izbora.

Dodik je u izjavi novinarima na Jahorini kazao i kako će zastupnici ove stranke u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podržati smjenu Vijeća ministara BiH, čiji aktuleni saziv, tvrdi, ne može dočekati kraj mandata, uz uvjerenje da će uskoro biti razriješen.

On je podsjetio da je 17 zastupnika oporbe u Zatupničkom domu potpisalo zahtjev za sazivanje hitne sjednice parlamenta na kojoj bi bio razmatran izvještaj o radu Vijeća ministara BiH u prošloj godini, koji je dobio negativno mišljenje više parlamentarnih povjerenstava.

Kazao je kako na razini BiH nema parlamentarne većine, osim ako se ne okupe oko nekog ličnog razloga i zbog nečega ličnog.

Tvrdi da je pukla koalicija između SBB-a i SDA, te da su HDZ i SDA u veoma lošim odnosima, za koje je uvjeren da će dodatno biti pogoršani zbog Izbornog zakona.
Što se tiče ovih iz Saveza za promjene, oni više nikoga ne predstavljaju, osim sami sebe, i u tom pogledu vjerovatno sami čine da se još neko zaposli, ubaci i time optereti ukupna potrošnja BiH. Institucije BiH ne koriste nikome, osim tim ljudima, tvrdi lider SNSD-a.

Smatra i kako zastupnik u Zastupničkom domu državnog parlamenta ima duplo veću platu nego predsjednik RS-a te da je potrošnja na razini BiH potpuno neizdrživa, zbog čega je krajnje vrijeme da se uradi nešto po tom pitanju.

Dnevni list

Glas naroda

Dva brata rođena

Jesmo budale bili za kog smo i mi ratovali i zašto su moji kolege život dali žali bože mladih života

TKO SU UISTINU DRAGAN ČOVIĆ I MIROSLAV ĆORIĆ?

Dragan Čović i Miroslav Ćorić se posebno iskazali i u kamenovanju autobusa koji su ispred stranke HDZ-a išli na skupove u Ramu i sarajevsku Skenderiju, kada su postavljani temelji današnjeg HDZ-a (hvala Bogu, ima više svjedoka tih događaja koji su spremni potvrditi sve navode).

Naime, UJDI-jevi omladinci predvođeni Miroslavom Ćorićem i Draganom Čovićem su kamenjem razbijali autobuse kojima su kroz Mostar prolazili članovi HDZ-a. Mahali su njih dvojica malim jugoslovenskim zastavama, te vikali “Jeb… vam majku ustašku, idite u Široki i Ljubuški i propagirajte vaš HDZ, Mostar je bio i ostat će jugoslovenski”!

Međutim, ubrzo je HDZ ojačao i postao glavna politička i moralna snaga Hrvata u Bosni i Hercegovini, a Čovićev i Ćorićev UJDI je propao, pa je jadni Miroslav Ćorić iz straha od odmazde, spakirao kofere i pobjegao kao dezerter u Austriju, gdje se dobro skrasio i nekoliko godina radio kao konobar. Kad su ga pitali zašto bježi, on je rekao: “Ovo nije moja borba, ovo su ustaške ideje, ja ću se vratiti kada se ponovno moji komunisti vrate”!

Vrtoglav uspon Ćorićeve karijere

I gle čuda, Ćorić se nakon tri godine konobarenja u Austriji vratio u Mostar i upravo je prema svom očekivanju, zatekao svoje komuniste na vlasti: Dragan Čović, Vlado Čuljak, Jadranko Prlić, Miroslav Rupčić i svi ostali redom. Tada se Titov pionir Miroslav Ćorić odmah upisao u HDZ i uz pomoć svojih bivših partijskih kolega ušao u novi transformirani Komunistički Savez.

Ne samo oni ima ih redom i koi su u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti

pa opet glasajte i ratujte za ovakve

Čović s Dodikom o predizbornoj koaliciji i zajedničkom izlasku na izbore?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari