Čavara i Medved razgovarali o problemima branitelja

ljubuski.info

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara razgovarao je jučer s ministrom branitelja Republike Hrvatske Tomom Medvedom o problemima hrvatskih branitelja, problemima vezanim za reviziju prava branitelja te o pravima obitelji branitelja.

Ministar Medved upoznao je predsjednika Federacije BiH da Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, pored definiranja prava pripadnika Oružanih sagaa RH, trajno zaštićuje i stečena prava stradalnika rata koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članova njihovih obitelji.

Kazao je kako taj zakon predviđa rješavanje statusa smrtno stradalih pripadnika HVO-a čije obitelji nisu ostvarile pravo te predviđa i definiranje određenih dodatnih prava koja nisu sadržana u sadašnjem zakonu niti u Ugovoru o suradnji na području prava stradalnika rata u Bosni i Hercegovini koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeće obrane i članova njihovih obitelji.

Ministar Medved je upoznao Predsjednika Federacije BiH da je Vijeće ministara BiH na današnjoj zajedničkoj sjednici s Vladom RH upoznato s potrebom za skorom izmjenom i dopunom postojećeg ugovora kojim bi se osigurala provedba zakona te potrebom da nadležno tijelo Federacije Bosne i Hercegovine formira tijelo za vezu, radi lakše provedbe ugovora i razmjene podataka radi provedbe zakona.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je na svemu što je RH i resorno ministarvo učinilo na planu pomoći braniteljima HVO-a, a posebice ministru Medvedu koji nesebično pomaže u svim segmentima braniteljske problematike, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Glas naroda

jel specijalnu savjetnicu iz SDP vodio sa sobom...

Ovaj morbidni lik nije voždova IKEBANA kako ga neki nazivaju, on je najobičnije plastično cviće dragog vođe, po kojem je dobar sloj prašine pao...

sve to može bit dok nedođe opet sdp na vlast onda drugi zakoni itd

Čavara i Medved razgovarali o problemima branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari