Grubeša: Zakon mora biti jednak za sve u BiH

ljubuski.info

Jedan od razloga sve većeg nepovjerenja građana u pravosuđe je selektivnost. Zakon mora biti jednak za sve, to je preduvjet za pravnu državu, kazao je ministar pravosuđa BiH Josip Grubeša.

Reforma pravosuđa je, prema njegovim riječima, od esencijalne važnosti na euroatlantskom putu BiH.
Teško je očekivati učinkovito pravosuđe koje je utemeljeno onako kao što je to slučaj u BiH. Vrijeme je da sami uspostavimo sustav u koji ćemo vjerovati i koji će odražavati naše viđenje budućnosti, ističe Grubeša.

Dodao je kako je sramotno da 22 godine nakon rata još imamo nezavršene predmete koji se odnose na ratne zločine.
Vrijeme je za ubrzano koračanje naprijed pa će strategija za rad na predmetima ratnih zločina iz 2008. godine vrlo brzo biti promijenjena kako bismo što prije skinuli ovu tešku hipoteku prošlosti i učinkovitije nastavili reforme. Formirana je radna skupina koja ima zadatak redefinirati strategiju jer su se ranije predviđeni rokovi za rješavanje predmeta ratnih zločina pokazali nerealnim, s tim da nisu samo rokovi problem i mnogo toga u strategiji treba razmotriti. Potrebno je preispitati kriterije za kategorizaciju složenih i manje složenih predmeta, eliminirati vođenje usporednih istraga na državnoj i entitetskoj razini te na cjelovit način riješiti pitanje ustupanja i preuzimanja predmeta, kazao je.

Prokomentirao je i Zakona o Ustavnom sudu BiH.
Želim vjerovati kako smo sazreli sami u svoje ruke uzeti kormilo naše države. Posljednjih godina stalno se priča o preglasavanju jednog ili drugog naroda u Ustavnom sudu i da jedan narod drugom bira predstavnika u Predsjedništvo BiH, kazao je Grubeša.

Glas naroda

Jedno je priča mora biti. Radi na tome da postane i kažnjavajte suce i tužitelje koji rader selektivno.

Prijatelju počni od Vesne Ćavar i proslavit ces se. Ima materijala ko u veleprodaji.
Promotrite slucajeve Franje Ravlije.
To samo protresite necete stic do Božića

Mažeš oči javnosti, ja osobno imam presudu 4 gogine i pravo ovrhe nad državnim vlasništvom i neće sud da provede istu, a iz stana stana sirotinju izbacite zbog 4.000 km za mjesec dana, toliko o tvom resoru i reformi slušamo 25 godina priče o reformi svi su čuli za nju a nitko je nije vidio

Grubeša: Zakon mora biti jednak za sve u BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari