Zbog propusta u zakonu upitan nastavak polaganja vozačkih ispita

ljubuski.info

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrat će na sjednici koja je zakazana za sutra nekoliko izmjena zakonskih rješenje koja su predložili Vijeće ministara i zastupnici Doma.

Ova redovna sjednica uslijedit će nakon što zastupnici završe ranije prekinutu sjednicu na čijem dnevnom redu je ostalo još samo razmatranje materijala s oznakom "povjerljivo" što će biti razmatrano bez prisustnosti javnosti.

Nakon razmatranja tog materijala, bit će obavljeno glasanje o svim tačkama dnevnog reda koje su zastupnici razmotrili prije prekida sjednice 14. lipnja.

Na dnevnom redu redovne sjednice su, na prijedlog Vijeća ministara, izmjene zakona o upravi i administrativnim pristojbama, a na prijedlog zastupnika izmjene zakona o osnovama sigurnosti prometa na putovima, o državnoj službi te o radu u bh. institucijama.

Izmjene zakona o osnovama sigurnosti prometa predložio je zastupnik NDP-PDP-a Momčilo Novaković koji je u obrazloženju naveo da je zakon potrebno izmijeniti kako bi se uklonio propust u zakonu vezan za polaganje vozačkih ispita.

Sadašnje izmjene zakona propisuju da pravo upravljanja motornim vozilom kategorija D i DE stječe osoba koje navrši 24 godine pod uvjetom da ima vozačku dozvolu potkategorija D1 ili D1E najmanje dvije godine.

Time u naredne dvije godine nitko u Bosni i Hercegovini ne bi ispunjavao uvjete za polaganje vozačkog ispita za D i DE kategorije stoga se predlažu izmjene kojima bi se osobama koje imaju vozačku dozvolu za kategoriju C omogućilo dobivanje vozačke dozvole za kategoriju D.

Izmjene zakona o državnoj službi i o radu u bh. institucijama predložila je zastupnica Demokratske fronte (DF) Maja Gasal Vražalica i odnose se na osiguranje jednakih prava na korištenje godišnjih odmora.

Pred zastupnicima je i Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za prošlu godinu kojeg su prethodno razmatrale komisije nadležne za određene državne institucije, a ovaj izvještaj k znanju je odbila primiti, između ostalih, Ustavno-pravna komisija.

Informacija o stanju pravosuđa u BiH s posebnim osvrtom na borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije također bi trebala sutra biti razmatrana, kao i Informacija o stanju javne zaduženosti te Informacija o radu Tužiteljstva BiH.

FENA

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari