Putevima 4. brigade HV "Pauci" - 25 godina južnog bojišta

ljubuski.info

Prošli vikend 6 članova Biciklističkog kluba Ljubuški je sudjelvalo u ovoj biciklijadi kojom je odana počast svim pripadnicima 4. gardijske brigade Hrvatske vojske, a posebno onima koji su položili svoj život za Domovinu.

Dva sudionika iz našeg kluba su veterani 4. brigade (jedan je i ranjen dva puta), što nam je svima dalo snage da izdržimo do kraja.

4. brigada "Pauci" je bila udarna brigada koja je na svom ratnom putu dala žrtvu od 193 poginula, 5 nestalih i 1.500 ranjenih pripadnika u Domovinskom ratu.

U čast i na slavu svih pripadnika krenuli smo iz vojarne Dračevac na put dug 262 km s 3500m uspona. Biciklijada je počela molitvom za stradale i blagoslovom 50-ak sudionika biciklijade u kapeli vojarne u Dračevcu.
Prvi dan se vozilo od Dračevca do Metkovića (150km), a drugi dan od Metkovića do Srđa (112km).

Vijenci i svijeće su položeni na spomenicima stradalim u Omišu, Makarskoj, Pločama, Metkoviću, Trstenom, Mokošici i na Srđu.

Biciklijadu su organizirali KB Oluja Kaštela i Veterani 4. gardijske brigade. Finale biciklijade je bilo na Srđu gdje smo posjetili i muzej posvećen odlučujućoj bitci za Dubrovnik.

Biciklijadu su odvezli biciklisti iz Karlovca, Zadra, Splita, Kaštela, Sinja, Metkovića, Čitluka i Ljubuškog.

Pratnju i podršku su nam pružali Veterani 4. brigade, na čemu ime se neizmjerno zahvaljujemo. Ponos, čast, zahvalnost, tuga zbog stradalih samo su neki od osjećaja koji su nas prožimali u ova dva dana.

Svim pripadnicima Pauka, organizatorima, sudionicima i domaćinima - Hvala što ste nam omogućili ovo nezaboravno iskustvo.

Vidimo se uskoro na novim događanjima.

BK Ljubuški

Komentari

svašta pa jasam mislija dasu bušići prva prof brigada kad ono neki iz 4 gbr znači još neko učestova u obrani bih svašta

Putevima 4. brigade HV "Pauci" - 25 godina južnog bojišta

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari