HKUD Studenčica na Smotri folklora na Rotimlji

ljubuski.info

Ove godine župa svetih Petra i Pavla na Rotimlji slavi 100-tu godišnjicu osnutka što će se obilježiti na dostojan način. Kako smo pred proslavom svetkovine apostolskih prvaka, svetih Petra i Pavla na Rotimlji je "živo", u ponedjeljak, 26.lipnja počinje duhovna priprava Trodnevnicom, a na sam blagdan na svečanoj Svetoj misi biskup msgr. Ratko Petić podijelit će sakrament Svete krizme.

Prije Trodnevnice, u nedjelju 25.lipnja, nakon svete Mise u 19 sati koju je predvodio don Ivan Štironja, župnik iz Studenaca, ispred župne crkve na ljetnom oltaru održana je tradicionalna "Smotra folklora".

Na pozornicu su prvi izišli domaćini, HKUD Rotimlja, s pjesmama i plesovima Istočne Hercegovine, a potom su nastupili gosti iz župe Potkraj iz Turbeta kod Travnika s bećarcima Lašvanske doline. HKUD Stolac je otplesao Trojanac i otpjevao "Stolačku himnu", a članovi HKUD-a "Drijeva" iz Gabele otpjevali su napjeve iz svoga kraja.

Splet pjesama i plesova iz Zapadne Hercegovine izveli su članovi folklorne skupine HKUD-a "Studenčica" iz župe Studenci, a HKUD "Bobovac" Čatići-Kraljeva Sutjeska predstavio se pjesmama i plesovima svoga kraja.

HKUD "Prenjski bećari" bio je prvi u nizu tri bećarske skupine čija je pjesma odzvanja Rotimljom. Nakon Prena s bećarcem su nastupili članovi HKUD-a "Sveta Ana" iz Ljutog Doca, te HKUD "Dubrave" iz župe Aladinići.

Po stažu, ali i po godinama najmlađi, članovi stolačke klape "Aurora" otpjevali su dvije pjesme, a nastup je završio nastupom tamburaškog sastava "Prijatelji", također s dvije pjesme.

Prije dodjele zahvalnica svim sudionicima dodijeljen je pobjednički pehar pobjedniku 15.malonogometnog turnira "Don Boško Obradović" koji se igra svake godine uoči proslave zaštitnika župe.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari