Alilović: Nisam otišao iz reprezentacije zbog rukometnih stvari

ljubuski.info

Hrvatska rukometna reprezentacija doznala je imena protivnika u skupini Europskog rukometnog prvenstva koje se sljedeće zime igra u Hrvatskoj. Za drugu fazu Eura igrat će protiv Švedske, Srbije i Islanda.

Na ždrijebu skupina u Zagrebu okupila se cijela reprezentacija, predvođena novim/starim izbornikom Linom Červarom, a vratilo se i nekoliko veterana koji su potpisali neke od najvećih uspjeha hrvatskog rukometa.

Mirko Alilović ponovo je spreman stati na vrata Hrvatske na najvećoj pozornici.
Nisam nikada otišao iz reprezentacije zbog rukometnih stvari. Drago mi je da me Lino pozvao nazad i da sam tu s momcima. Bio sam tu i 2009. na SP-u u Hrvatskoj, pritisak je velik. Imamo puno mladih igrača koje treba na to pripremiti, jer znamo svi da smo nacija koja ne priznaje ništa drugo osim zlata. Europsko prvenstvo je nikad jače, imamo osam momčadi koje, ako uzmu medalju, ne bi bile nikakvo iznenađenje. Prednost je na našoj strani, favoriti smo u grupi, ne treba bježati od toga", dodao je.

Lino je preuzeo kormilo reprezentacije, on je zadužen za stil igre i način igranja. Lino sigurno već ima više ideja, on je sve ove utakmice već odigrao u glavi. Na nama je da se dobro spremimo, ne samo fizički nego i u glavama, dodao je pa prokomentirao pritisak zbog igranja na domaćem terenu.

Hrvatska će utakmice skupine igrati u Splitu gdje se očekuju pune tribine.
Svi mi u klubovima radimo pod pritiskom, tu su u pitanju veliki novci, ali ovdje je u pitanju igranje za svoju državu, zemlju u kojoj se traži samo prvo mjesto. Mislim da će nam to biti dovoljan pritisak, zaključio je Alilović.

index.hr

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari