Poljoprivrednici najavljuju nastavak prosvjeda

Savez poljoprivrednih udruga ZHŽ-a je još u srpnju dopisom obavijestio Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH o trenutačnoj situaciji u ZHŽ-u s kojom su suočeni poljoprivredni proizvođači.

Naime, nakon slanja tog dopisa organizirani su i prosvjedi poljoprivrednika u Čapljini.

Odgovor na zahtjev poljoprivrednika uputio je pomoćnik ministra Dušan Nešković.

Nešković u svom odgovoru naglašava da razumije teškoće koje imaju poljoprivredni proizvođači u BiH počevši od plasmana, ubiranja, te dobivanja adekvatne cijene za svoje proizvode. Nadalje naglašava kako je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa na sastanku s poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima, održanom u travnju, pokrenulo inicijativu za formiranje Komisije za predlaganje mjera i zaštitu domaće proizvodnje.

S ciljem daljnje suradnje, Nešković ističe da kroz aktivnosti Komisije za prijedloge zaštite domaće proizvodnje, poljoprivrednici pripreme prijedloge za rješavanje zaštite njihovih proizvoda od slobodnog uvoza poljoprivrednih proizvoda.

Predsjednik SPUŽZH, Dragan Pavlović ističe da u Komisiji za predlaganje mjera zaštite domaće proizvodnje nema nitko u članstvu s područja ZHŽ-a.

Ponuđenim odgovorom resornog ministarstva poljoprivrednici su nezadovoljni. Predsjednik Pavlović je reagirao zajedno sa svojim kolegama iz HNŽ-a ističući da predloženi koncept rješavanja problema neće uroditi plodom, te stoga s predstavnicima Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa traže hitni sastanak.

U suprotnom, Pavlović najavljuje nastavak prosvjeda kao krajnjom mjerom u borbi očuvanja domaće poljoprivredne proizvodnje.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari