Vatikan razmatra izopćenje mafijaša i korumpiranih

ljubuski.info

Vatikan razmatra mjeru izopćenja mafijaša i korumpiranih, bez obzira na zemlju podrijetla, prenosi u nedjelju talijanski tisak nakon međunarodnog sastanka održanog u Svetoj Stolici.

Pedesetak dužnosnika iz raznih zemalja, visoki crkveni dostojanstvenici, suci, diplomati, policajci okupili su se u Vatikanu u sklopu "Međunarodne debate o korupciji".

Ta skupina radi na izradi zajedničkog dokumenta koji će odrediti niz radova i budućih inicijativa, navodi se u priopćenju.
Među inicijativama treba istaknuti potrebu produbljenja pitanja o izopćenju korumpiranih i mafijaša, na međunarodnoj razini i pravosudnoj doktrini Crkve, zaključuje priopćenje.

Papa Franjo je već u lipnju 2014. izopćio 'Ndranghetu, moćnu kalabrešku mafiju tijekom posjeta toj regiji na jugu Italije, ali odnosi između Crkve i organiziranog kriminala su često dvoznačni. Mafijaši su pokrovitelji procesija, postoje veze ili pokušaji utjecaja na neke crkvene dužnosnike, kao i pronevjere novca u karitativnim institucijama, a zabilježene su i kupovine nekretnina Vatikana.

Lokalni biskupi su također izopćili sicilijanske mafijaše i one iz Kampanije, u okolici Napulja, ali Katoličkoj Crkvi nedostaje pravni dokument opće vrijednosti.
Zašto ostatak Italije ili svijeta ne bi imali ista pravila. Skupina stručnjaka je postavila pitanje kolumbijskih ili meksičkih narkobosova i istaknula potrebu kaznene uredbe, pravnog službenog dokumenta na državnoj i svjetskoj razini, izjavio je za La Stampu monsignor Michele Pennisi, nadbiskup Monrealea na Siciliji, koji je i član radne skupine.

Državni odvjetnik Kalabrije je rekao za isti dnevni list da je odluka Vatikana o izopćenju vrlo važan signal.
Crkva je ovdje jako važna, distancirati se od 'Ndranghete' znači izolirati ju, što nije beznačajno, dodao je.

Dnevni list la Repubblica navodi da se radi o "povijesnom zaokretu", jer se u isti plan stavljaju korumpirani i mafijaši te podsjeća da je izopćenje najstroža kazna koju Katolička Crkva priprema za svoje članove.

Komentari

Cosa nostra bi mogla doći na hdz kurseve, možda u ševinu školu. Crkva i mafija su do sada blisko surađivali, kako u Hercegovini tako u Italiji.

Pa kod nas će svi biti izopćeni ostat će nam crkve prazne!

Ima ih tko uništit! Triba o progonjenoj braći povesti računa.
https://www.youtube.com/watch?v=CVnoQXcLuHE

Pa neki dan ste primili Čovića i delegaciju

sveti oče franjo molim vas pomozite
vi pročupajte ove neposlušne fratrine
mi ćemo ako bog da političare lopine
jel tak il ne tak možda se i moje molitve uskliše

Vrana vrani oči ne kopa, zato ništa od toga, to je obična vikend šega!

Kako se čini i crkva će u 'ercegovini biti povjerena krim, organizaciji zvanoj JP Parkovi, tvornicu za pranje HDZove kriminalno zarađene love.
'oće li se kroz kavić moći oprati koliko lovuše, imate li fiskalni račun za ulaz u muzej jer ako njime upravlja poduzeće koje je podležno fiskalizaciji mora imati i fiskalni račun...
Kad banem doli dolita i kupim tu vašu jeb..kartu gledeajte da bude tako, inače prijava federalnoj...
nedavno sam bio doli kad fra. Jure jedan od uzora katoličke vire kaže kada je on bio u njemačkoj katolička crkva je kao institucija bila na vrhuncu kao organizacija ali je izgubila vjernike e to se nama sada događa sa drugom fra darijom,
Evo u nas u Kelnu kad je misa na hrvatskom jeziku ima nas skoro 500, a kad je misa na njemačkom jeziku k'o vaktile u vrgorcu digdi, digdi pa baba, eto to je to.
eto što čeka 'ercegovinu sa nadri-pratrima....

Pričaš nebuloze.Fra Dario najprije nije takav jer nije tako odgojen.Nikakve veze sa partijom ni onom ni ovom nema niti je kad imao ni on ni itko iz obitelji,On je kao dijete od malih nogu redovito sa roditeljima svake nedjelje išao na svete mise,redovito obavljao svete sakaramente i živio pobožno.Kod njega u obiteljskom domu je se sa molitvom krunice i ustavalo i ljegalo.Nemojte iznositi neistine na našega velečasnoga bog vas pomoga on je jedna iznimno krasna i poštena osoba ta ne bih ga naši uvaženi vlastodršci zvali na sva kulturološka dogadjanja,otvaranja i sve fešte da nije ured,ma dajte molim vas.

Svi oni koje Vatikan izopci i koje sprema da izopci - nisu nikakvi vijernici katolicke crkve i ne plase se Vatikana . Oni ce i dalje nositi abete i sakupljati oko sebe istomisljenike . Ima takvih mnogo - vec sada . Drugim rijecima , PAPA FRANJO ima mnogo posla , ne samo po tom pitanju . KLER se poodavno bori sa mafijasima u vlastitim redovima , samo to nije dolazilo u javnost . Danas je tesko prikriti cinjenice - pa su nam primjeri mafijasa novi , a nisu uopste novi . Kao sto ni pedofilija nije nova pojava u Kleru . Ona je postojala , samo je skrivana od javnosti . Naravno , ta cinjenica ne umanjuje vrijednosti Klera , ali stavlja Kler u poziciju da se mora boljhe organizirati po navedenom pitanju , kako bi se deformacije svele na minimum , jer ih je tesko eliminirati u potpunosti .

Tebe je Ante udba iskoristila da radiš protiv svog naroda, protiv Hrvata. Sad si kao korišteni parizer. Ali mogao bi na svom kraju reći ono što znaš u likvidacijama Hrvatskih domoljuba, velikog Brune Bušićevoj sa kime si ručao prije njegove likvidacije.

Još samo treba izopćiti UDBAše je li tako ANTE GRANIĆU ili jok, što ti misliš?
pozz iz Parisa.

Mafija će izopćiti crkvu, HDZ će odbaciti, otresti, fratre. Iskoristili su ih, učvrstili vlast i sad im više ne trebaju.

Dragane djete drago kako nereče za rezervu UJDI i drugove ja te primi k sebi kao kršćanina

Vatikan razmatra izopćenje mafijaša i korumpiranih

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari